Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 10:22

Την επαναφορά του Σάκη Παπαδόπουλου ζητά η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, 5 Πρωτοβάθμια Σωματεία, η Αγ. Ταξική Ενότητα-ΕΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτη φορά Αριστερά! Εκδικητική εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου!

Πρώτη φορά Αριστερά! Εκδικητική εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου!

Ο Σάκης Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», το 2011 είχε εξαιρεθεί από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που επιβλήθηκε σε αυτόν και 56 ακόμη συναδέλφους του. Προς τιμήν του, αρνήθηκε τότε να επανέλθει στην εργασία του με τους 27 εξαιρούμενους και όχι με το σύνολο των 56 συναδέλφων του.

Σήμερα, είναι ο ΜΟΝΟΣ σήμερα που δεν επανέρχεται στη δουλειά. Ο μόνος που δεν μπορεί να επωφεληθεί σήμερα από τον νόμο Κατρούγκαλου.

 

Διαβάστε το κείμενο που ανάρτησε ο Σάκης Παπαδόπουλος στη σελίδα του στο facebook:

"Το σύστημα, δεν ξεχνά ποτέ. Εκδικείται και τιμωρεί.
Πριν μερικές εβδομάδες, είχα αναρτήσει με χαρά, τμήμα της αίτησης μου για την επαναφορά μου σε τεχνική εταιρεία του Δημοσίου, από την οποία είχα απομακρυνθεί μαζί με 56 ακόμη συναδέλφους μου (σε σύνολο 160), τον Δεκέμβρη του 2011 με το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης, βασιζόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου (4325/2015).

Προχθές το ΔΣ της εταιρείας συνεδρίασε και αποφάσισε να υλοποιήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και να επαναφέρει όλους τους έφεδρους στις θέσεις τους.
Όλους;
Όχι όλους.
Όλους εκτός από εμένα…

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω, ότι δύο περίπου μήνες μετά την τοποθέτηση μας στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης τον Δεκέμβρη του ’11, με Κοινή Υπουργική Απόφαση εξαιρέθηκαν, από αυτήν 27 συνάδελφοι και συναδέλφισσες με κριτήρια που ποτέ εγώ δεν κατενόησα.

Μεταξύ των 27 «τυχερών», ήταν και το δικό μου όνομα.

Ως πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρεία τότε, αρνήθηκα να επιστρέψω στην δουλειά μου, μέχρι να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι έφεδροι και κατήγγειλα το Υπουργείο και την Διοίκηση της εταιρείας για επιλεκτική συμπεριφορά, αφού ήταν δεδομένο ότι ΟΛΟΙ (και οι 57) ήμασταν χρήσιμοι και αναγκαίοι στην απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας.

Εγώ, λένε, ότι αφού είχα εξαιρεθεί από την, εφεδρεία με την ΚΥΑ του Φλεβάρη του ’12, έθεσα μόνος μου τον εαυτό μου εκτός εταιρείας (!) και έτσι δεν μπορώ να επωφεληθώ από τον νόμο Κατρούγκαλου.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ !"

www.facebook.com/sakis.papadopoulos

Ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που ζητά την επαναπρόσληψή του Σάκη Παπαδόπουλου.

ΑΔΕΔΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), όμως αυτό δεν ισχύει για όλους. Ένας μόνο εργαζόμενος μένει εκτός και δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, συνάδελφο Σάκη Παπαδόπουλο.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2011, τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία συνολικά 57 εργαζόμενοι της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.». Ανάμεσά τους και ο Σάκης Παπαδόπουλος. Δύο μήνες μετά, όμως, αποφασίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος βρίσκεται στον κατάλογο εκείνων που πρόκειται να επιστρέψουν, όμως αρνείται να το κάνει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του.

Μετά την επιστροφή όσων εργαζομένων εξαιρέθηκαν από την εφεδρεία, σταδιακά άρχισαν να επανέρχονται και άλλοι εργαζόμενοι, που δικαιώθηκαν δικαστικά. Κι έπειτα στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015,  ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία. Ήταν λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών. Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Η εταιρεία θεώρησε την άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, ως οικειοθελή αποχώρηση. Έτσι είναι τώρα ο μόνος για τον οποίο δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4325/2015 και δεν επιστρέφει στην εργασία του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι η μη επαναφορά του συναδέλφου Σάκη Παπαδόπουλου στην εργασία του συνιστά στην ουσία συνδικαλιστική δίωξη και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης την άμεση επαναπρόσληψή του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedy.gr

Ο.Λ.Μ.Ε.:

Άμεση επαναπρόσληψη του Προέδρου του Σωματείου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FΑΧ: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 19/8/15

ΨΗΦΙΣΜΑ

Άμεση επαναπρόσληψη του Προέδρου του Σωματείου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), εκτός από έναν. Τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος τέθηκε σε εργασιακή εφεδρεία μαζί με συνολικά 57 εργαζόμενους της εταιρείας στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Δύο μήνες μετά, αποφασίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ο Σάκης Παπαδόπουλος που βρισκόταν ανάμεσά τους αρνήθηκε να επιστρέψει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του. Στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015, ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία. Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Η εταιρεία θεώρησε την άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, ως οικειοθελή αποχώρηση. Έτσι είναι τώρα ο μόνος για τον οποίο δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4325/2015 και δεν επιστρέφει στην εργασία του.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι η μη επαναφορά του συναδέλφου Σάκη Παπαδόπουλου στην εργασία του συνιστά στην ουσία συνδικαλιστική δίωξη και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης την άμεση επαναπρόσληψή του.

Για το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Η πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ              Νίκος Παπαχρήστος                

Ο.Λ.Μ.Ε.

 

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε.

Φαβιέρου 30 Τ.Κ. 10438 Αθήνα

Αθήνα

4/8/2015

Αρ. Πρωτ. 935

ΠΡΟΣ:

-κ. Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

-κ. Σπίρτζη, Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

-κ. Δέδε, Γεν. γραμματέα Υποδομών

[…]Το μέλος του Δ.Σ., εκπρόσωπος των εργαζομένων Μανώλης Δανδουλάκης, που είναι και πρόεδρος του Σωματείου της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να συμπληρωθεί ο πίνακας με όλους όσους είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία στον συνάδελφο Σάκη Παπαδόπουλο, πρώην πρόεδρο του Σωματείου της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, επισημαίνοντας ότι, οποιαδήποτε ενέργεια για την εξαίρεσή του θα θεωρηθεί εσκεμμένη και «εκ του πονηρού», καθώς με προηγούμενη απόφασή του το Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές», ως διάδοχος φορέας της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. κατάργησε την απόφαση και τον πίνακα ένταξης σε καθεστώς εφεδρείας, συνεπώς ολοι οι συνάδελφοι που είχαν τεθεί σε αυτό το καθεστώς θα πρέπει να επανέλθουν χωρίς όρους, προϋποθέσεις ή άλλα «κωλύματα», όπως αυτά που προσπαθούν κάποιοι να θέσουν για τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του θέματος από την Διοίκηση, θα βρει απέναντι το σύνολο των εργαζομένων.

ΘΕΜΙΣ-αποφαση.jpg

pandiera

 

 

ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγύη"

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Σάκη Παπαδόπουλο

Το Δ.Σ και τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια Εργατική Αλληλεγγύη δηλώνουμε την Ταξική και συναδελφική μας Αλληλεγγύη στον Σάκη Παπαδόπουλο και απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση επαναπρόσληψή του, όπως έγινε με του υπόλοιπους 56 συναδέλφους του που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν με τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Ο συνάδελφος Σάκης Παπαδόπουλος τίμησε με την ανιδιοτέλεια και την εν γένει στάση του την ιδιότητα του Συνδικαλιστή αφού ως πρόεδρος του Σωματείου δε δέχτηκε την επαναπρόσληψή του το 2012 εάν δεν επέστρεφαν στη δουλειά και οι υπόλοιποι 26 εργαζόμενοι που βρίσκονταν άδικα και αναίτια σε διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), όμως αυτό δεν ισχύει για όλους. Ένας μόνο εργαζόμενος μένει εκτόςκαι δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, συνάδελφο Σάκη Παπαδόπουλο.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2011, τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία συνολικά 57 εργαζόμενοι της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.». Ανάμεσά τους και ο Σάκης Παπαδόπουλος. Δύο μήνες μετά, όμως, αποφασίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ο Σάκης Παπαδόπουλος βρίσκεται στον κατάλογο εκείνων που πρόκειται να επιστρέψουν, όμως αρνείται να το κάνει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του.

Μετά την επιστροφή όσων εργαζομένων εξαιρέθηκαν από την εφεδρεία, σταδιακά άρχισαν να επανέρχονται και άλλοι εργαζόμενοι, που δικαιώθηκαν δικαστικά. Κι έπειτα στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015, ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία. Ήταν λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών. Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Η εταιρεία θεώρησε την άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, ως οικειοθελή αποχώρηση. Έτσι είναι τώρα ο μόνος για τον οποίο δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4325/2015 και δεν επιστρέφει στην εργασία του.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που κατά καιρούς έχουν υποστεί αυτές τις άδικες και τρομοκρατικές διώξεις στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Σάκη Παπαδόπουλο, θεωρούμε την μη επαναπρόσληψή του, ως Συνδικαλιστική δίωξη, απαιτούμε άμεση επαναπρόσήψη και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα τον συνάδελφο.

Για το ΔΣ του ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγύη"

Ο Πρόεδρος

Ασαλουμίδης Κων/νος

Ο Γραμματέας

Νιάκας Αθανάσιος

Κοζάνη 8/8/2015

Κόκκινο Καμίνι

 

 

Ανακοίνωση Εργαζομένων Σωμετείου Εργαζομένων ΘΕμις Κατασκευαστική

sethek_-_Αντίγραφο.jpg

pandiera

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

Συμπαράσταση στον Σάκη Παπαδόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο μας καλεί την Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο και το ΔΣ της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. για την άμεση επαναπρόσληψη του Σάκη Παπαδόπουλου που εργαζόταν στην Θέμις Κατασκευαστική, όπως έγινε με του υπόλοιπους 56 συναδέλφους του που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν με τον Νόμο Κατρούγκαλου στην εν λόγω εταιρεία.
Ο Σάκης Παπαδόπουλος τίμησε με την ανιδιοτέλεια και την εν γένει στάση του την ιδιότητα του Συνδικαλιστή αφού ως πρόεδρος του Σωματείου δε δέχτηκε την επαναπρόσληψή του το 2012 εάν δεν επέστρεφαν στη δουλειά και οι υπόλοιποι 26 εργαζόμενοι που βρίσκονταν άδικα και αναίτια σε διαθεσιμότητα, στάση που έδωσε αφορμή στην διοίκηση να ισχυρίζεται ότι έχει «παραιτηθεί» και να αρνείται σήμερα την επαναπρόσληψή του, μόνο την δική του!
Η άρνηση να επαναπροσληφθεί ο Σάκης Παπαδόπουλος συνιστά εκδικητική συνδικαλιστική και δίωξη για τους αγώνες και την στάση του όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον το ζήτημα δεν λυθεί οι εργαζόμενοι θα έχουν τον λόγο…

TO ΔΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καταγγέλλει την μη επαναφορά, σύμφωνα με το Ν. 4325/2015 (Νόμος Κατρούγκαλου), του πρώην Προέδρου του Σωματείου της εταιρίας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», Σάκη Παπαδόπουλου, που είχε τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στις 29/12/2011 μαζί με άλλους 56 συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της εταιρίας είναι ο μόνος που ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ από τους εργαζόμενούς της με πρόσχημα, σύμφωνα με την από 27/7/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», ότι αποχώρησε «οικειοθελώς», γιατίΑΡΝΗΘΗΚΕ να ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας το Φεβρουάριο του 2012ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ την επιστροφή ΟΛΩΝ των συναδέλφων του.

Η μη επαναπρόσληψη του πρώην Προέδρου του Σωματείου της εταιρίας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» θα συνιστά συνδικαλιστική δίωξη από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας καθώς και της πολιτικής ηγεσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συμπληρωθεί ο Πίνακας με ΟΛΟΥΣ όσους είχαν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία. Οποιαδήποτε εξαίρεση θα θεωρηθεί εσκεμμένη και «εκ του πονηρού».

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Ή ΑΛΛΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ.
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.».

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ                               ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ               ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

www.pandiera.gr

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο Πρόεδρος

του Σωματείου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»!

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), εκτός από έναν. Τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος τέθηκε σε εργασιακή εφεδρεία μαζί με συνολικά 57 εργαζόμενους της εταιρείας στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Δύο μήνες μετά, αποφασίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ο Σάκης Παπαδόπουλος που βρισκόταν ανάμεσά τους αρνήθηκε να επιστρέψει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του. Στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015, ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία.

Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο. Ισχυρίζονται ότι η άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, συνιστά οικειοθελή αποχώρηση! εργασία του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη. Τους ενοχλεί η αγωνιστική στάση και η εργατική περηφάνια. Θέλουν να κάμψουν κάθε εργατική αντίσταση. Να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα που συγκρούεται και αγωνίζεται αποφασιστικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Δεν είναι τυχαίο ότι συζητάνε την ίδια στιγμή με την Τρόικα την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών και το ΔΣ της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, μέχρι την τελική νίκη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών!

taxikienotitaeka

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Άμεση επαναπρόσληψη του σύντροφου Σάκη Παπαδόπουλου!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο και το ΔΣ της εταιρείας Θέμις Κατασκευαστική για την άμεση επαναπρόσληψη του Σάκη Παπαδόπουλου, όπως έγινε με του υπόλοιπους 56 συναδέλφους του που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν με τον Νόμο Κατρούγκαλου στην εν λόγω εταιρεία.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος τίμησε με την ανιδιοτέλεια και την εν γένει στάση του την ιδιότητα του Συνδικαλιστή αφού ως πρόεδρος του Σωματείου δε δέχτηκε την επαναπρόσληψή του το 2012 εάν δεν επέστρεφαν στη δουλειά και οι υπόλοιποι 26 εργαζόμενοι που βρίσκονταν άδικα και αναίτια σε διαθεσιμότητα, στάση που έδωσε αφορμή στην διοίκηση να ισχυρίζεται ότι έχει «παραιτηθεί» και να αρνείται σήμερα την επαναπρόσληψή του, μόνο την δική του!

Η άρνηση να επαναπροσληφθεί ο Σάκης Παπαδόπουλος συνιστά εκδικητική συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη για τους αγώνες και την στάση του όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον το ζήτημα δεν λυθεί οι εργαζόμενοι θα έχουν τον λόγο…

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 14:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.