Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 13:46

Νεκρός εργαζόμενος σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Σίνδο

Ένας νεκρός από την φωτιά σε εργοστάσιο στη Σίνδο

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε εργοστάσιο χρωμάτων στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου καθώς πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε ένας άνθρωπος νεκρός από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 39 ετών εργαζόμενο ο οποίος εντοπίστηκε στο χώρο της αποθήκης του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 10.00 στο εργοστάσιο χρωμάτων Χρωμοδομή είναι υπό έλεγχο ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος για τα οποία διενεργείται έρευνα από την πυροσβεστική.

Στο σημείο εσπευσαν 12 οχήματα και 26 πυροσβέστες ενώ παραμένει ισχυρή δύναμη για τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

Πυροσβεστική: Έγινε κάποια έκρηξη και ξεκίνησε η φωτιά

"Με το που φτάσαμε, υπήρχε μια πληροφορία ότι ενδεχομένως υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος στο εσωτερικό του" δηλώνει ο Κώστας Πουλτίδης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης από το σημείο του δυστυχήματος ενώ επισημαίνει πως η φωτιά ξέσπασε σε μια βιοτεχνία κατασκευής χρωμάτων γεγονός που υποδηλώνει ότι "μέσα υπάρχουν διαλύτες και κάποια άλλα υλικά προκειμένου να κατασκευαστούν τα χρώματα".

Σύμφωνα με τον διοικητή "λίγο πριν φτάσουμε εμείς έγινε κάποια έκρηξη. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε διάχυση των εύφλεκτων υλικών εντός της επιχείρησης και ξεκίνησε να καίγεται από άκρη ως άκρη. Εμείς επιχειρήσαμε με δέκα αυτοκίνητα στο σύνολο και με περίπου 30 άτομα προσωπικό, την περιορίσαμε και στη συνέχεια την κατασβέσαμε. Στην πορεία των εργασιών διαπιστώσαμε πλησίον της εισόδου την ύπαρξη του ανθρώπου που μας είχαν πει ότι είναι εγκλωβισμένος".

Σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα ο κ. Πουλτίδης υπογραμμίζει πως "αρχικά μαζί με ένα συνάδελφό του βγήκαν εκτός της επιχείρησης. Στη συνέχεια μπήκε μέσα αυτός με σκοπό να πάρει τα κλειδιά της μηχανής του που ήταν παρκαρισμένη έξω. Αυτό είναι ως φήμη όμως και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω".

 

Έλεγχος ρύπων από το Δήμο Δέλτα για την πυρκαγιά στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε σthn αποθήκη εταιρίας χρωμάτων, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου. Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και συνεχάρη την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς, προτού αυτή λάβει διαστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

"Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες εάν τυχόν οι ρύποι αυξάνονται, μέσω του σταθμού εναέριων ρύπων Σίνδου και Διαβατών, ώστε να προστατευθεί απόλυτα η δημόσια υγεία. Επίσης, ζητήσαμε ήδη από την Περιφέρεια να γίνουν εκ νέου έλεγχοι για το κατά πόσο οι αποθήκες της ΒΙΠΕ που έχουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα ή τοξικά υλικά τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους" δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

 

Πηγή: Alterthess, 25 Αυγούστου 2015

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 17:41