Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 21:30

Μαζική διαμαρτυρία:Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο της Κέρκυρας

 

Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας γύρω από το νοσοκομείο της Κέρκυρας

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας σχημάτισαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, ζητώντας την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

 

nosokomeio_diamartyria_9.jpg

 

 

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, που διοργάνωσε την κινητοποίηση στο χώρο του νοσοκομείου και μαζί με τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις που έχουν φέρει στα όρια λειτουργίας του το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Την πρωτοβουλία πήρε ομάδα πολιτών που, μέσα από το Facebook, δημιούργησε συντονιστική επιτροπή η οποία, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Κέρκυρας και αφορμή τον κίνδυνο λουκέτου στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, έδωσαν το πρωί ραντεβού στο χώρο του ιδρύματος.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό, είναι μεγάλες με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να υπολειτουργούν ενώ άλλες, όπως η παιδιατρική και η μονάδα τεχνητού νεφρού να αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες των ασθενών.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σπύρος Κασσίμης, η Παιδιατρική Κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς οι οποίοι μάλιστα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ λόγω της κατάστασης που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενώ μεγάλο είναι και τo πρόβλημα με τις νοσηλεύτριες, αφού ειδικά στις βραδινές βάρδιες καλούνται να εξυπηρετήσουν μόνες τους ολόκληρες πτέρυγες!

 

 

nosokomeio_diamartyria_15.jpg

 

 

«Είμαστε απλά γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατό η Παιδιατρική Κλινική της Άρτας να έχει 16 παιδιάτρους, το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων πάνω από 20 και η Κέρκυρα να έχει δύο. Είμαστε νησί και πολλές φορές είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ.Σ. Κασίμης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει επιτέλους η πολιτεία μας να καταλάβει ότι πέρα από τους 110.000 κατοίκους που έχει αυτό το νησί, έχουμε και 200.000 παιδιά που έρχονται να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των παιδιών μας. Η μοναδική Παιδιατρική Κλινική του μοναδικού νοσοκομείου που διαθέτει το νησί μας καταρρέει».

 

Οι ελλείψεις δεν αποτελούν τωρινό φαινόμενο αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ την τελευταία πενταετία οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν προχωρήσει πολλές φορές σε απεργιακές κινητοποιήσεις με μοναδικά αιτήματα τη στελέχωση του ιδρύματος.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των ιατρών με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα.

 

nosokomeio_diamartyria_6.jpg

 

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους στέκονται δίπλα μας και κυρίως δίπλα στο νοσοκομείο τους. Με αυτό τον κόσμο που σήμερα κύκλωσε το νοσοκομείο μας, ως παρακαταθήκη θα απαιτήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες ακόμα πιο δυνατοί, τη στελέχωση του σε ιατρούς προσωπικό, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων του.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 700 άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους και έφτασαν μέχρι το κοντόκαλι για να στηρίξουν το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους τους για εμάς αποτελεί δείγμα ότι οι αγώνες μας έχουν ανταπόκριση.
Ας ανοίξουν τα αυτιά τους και οι υπεύθυνοι της πολιτείας, για να μην κλείσει η Παιδιατρική και να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό όργανο του νησιού μας. Εμείς ως ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θα δώσουμε μάχη για αυτό το σκοπό.
Καλούμε τον κόσμο αυτό που σήμερα βρέθηκε στο ΓΝ Κέρκυρας και ακόμα όσους σήμερα δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο, να επαγρυπνούν μέχρι την οριστική αποφυγή του κλεισίματος της Παιδιατρικής και την στελέχωση του νοσοκομείου. Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη, ο αγώνας είναι μπροστά μας».

nosokomeio_diamartyria_3.jpg

 

 

 nosokomeio_diamartyria_10.jpg

 

 nosokomeio_diamartyria_4.jpg

 

presspublica.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 12:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.