Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 21:53

Σωματεία Εργαζομένων Δήμων ΒΥΡΩΝΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΒΥΡΩΝΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/10/2015

 

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής την Τρίτη 27 Οκτώβριου.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου κ. Νεφελούδης Ανδρέας πλαισιωμένος από παράγοντες του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέδειξαν για άλλη μια φορά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Αναφέρθηκαν στις ευθύνες της κυβέρνησης και των δημάρχων, για την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, στην ανάγκη να αλλάξει η πολιτική αυτή και να καταργηθούν όλα τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.

Απαίτησαν να σταματήσει το καθεστώς αυτό και να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς.

Κατήγγειλαν τα εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει σε μια σειρά δήμους, τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας, την ανάγκη να αναγνωρίζονται οι άδειες με αποδοχές και όχι με επιμήκυνση του προγράμματος όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Απαίτησαν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα στη δουλειά να παίρνουν επίδομα ανεργίας με την λήξη του προγράμματος, να τους παρέχονται ΜΑΠ- εμβόλια και να εντάσσονται όλες οι αντίστοιχες ειδικότητες στα ΒΑΕ μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα.

Απαίτησαν πολιτικές που να προωθούν την μόνιμη σταθερή εργασία για να καλυφτούν οι ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.

 

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου υπεραμύνθηκαν των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, με ποιο χαρακτηριστικό σημείο τη τοποθέτηση του γ.γ. του υπουργείου ότι «με βάση τις δεσμεύσεις μας δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για σταθερή εργασία», αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας.

 

 

Επισήμαναν ότι το υπουργείο επανεξετάζει το πρόγραμμα αυτό και θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για την πολιτική των προγραμμάτων αυτών.

Δεσμεύτηκαν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία θα διασαφηνίζονται πλήρως τα θέματα των αδειών με αποδοχές, καθώς και ορισμένα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα.

Πριν το τέλος της συνάντησης παρενέβη ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για αυτό.

Τα σωματεία θα συνεχίσουμε την εργατική ταξική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για μόνιμη σταθερή εργασία, για συλλογικές συμβάσεις, για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να είναι σε επαγρύπνηση για να δούμε εάν θα γίνουν πράξεις έστω και αυτές οι δεσμεύσεις του υπουργείου.

ΟΛΟΙ μαζί να υψώσουμε φωνή, να δείξουμε το ανάστημα μας και τη δύναμη μας. ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χαρίστηκε όλα κατακτήθηκαν ύστερα από μαζικούς οργανωμένους αγώνες.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

 

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Τα Δ.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 01:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.