Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 11:17

Εκδικάστηκε η αγωγή της εργοδοσίας του «Καφεναί – Μυρσίνη» κατά τεσσάρων εργαζομένων και τριών αλληλέγγυων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η εκδίκαση των προσφυγών για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και εξύβριση σε τέσσερις εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και τρεις αλληλέγγυους (μέλη και εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης), αλλά και αγωγή από την εργοδοσία στον «ΚΑΦΕΝΑΙ» και πλέον «ΜΥΡΣΙΝΗ», στη Θεσσαλονίκη.

Η εργοδοσία της επιχείρησης ζητάει πρωτόδικα: 1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 Ευρώ(στο σύνολο 140.000 Ευρώ) στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων. 2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της. 3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Διωκόμενων εργαζομένων-αλληλέγγυων-συνδικαλιστών στον «Καφεναί – Μυρσίνη», «Στην εποχή των Μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται ολοένα και περισσότερο, όποιος τολμάει να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και διώκεται ποινικά. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα με διώξεις εργαζομένων, αγωνιστών και συνδικαλιστών με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και την φίμωσή τους».

Πηγή: alterthess, 8 Δεκεμβρίου 2015

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 23:31

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.