Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 23:47

Ακυρώθηκε η προσπάθεια πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ

Ακυρώθηκε ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ καθώς δεν υπήρξε κανένας αγοραστής. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο σημείο ώστε να διασφαλίσουν πως ο πλειστηριασμός θα ακυρωνόταν σε κάθε περίπτωση ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 27/1 που είναι η ημερομηνία της τελευταίας προσπάθειας για τον πλειστηριασμό.
 
Ακυρώθηκε η προσπάθεια πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ
 
Ακυρώθηκε ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ καθώς δεν υπήρξε κανένας αγοραστής. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο σημείο ώστε να διασφαλίσουν πως ο πλειστηριασμός θα ακυρωνόταν σε κάθε περίπτωση ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 27/1 που είναι η ημερομηνία της τελευταίας προσπάθειας για τον πλειστηριασμό. Επιπλέον την Κυριακή οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι καλούν στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ για τηνδημιουργία εργατικού ιατρείο σε συνεργασία με το ΚΙΑ για κατοίκους και εργαζόμενους.
 
Νωρίτερα η διαδικασία ξεκίνησε στην αίθουσα πλειστηριασμών για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία παρουσία των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και των εργαζομένων της Φίλκεραμ και των δικηγόρων τους. Οι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών παρέμειναν έξω από την αίθουσα. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ για ακόμη μία φορά βρέθηκαν στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό των ακινήτων. Σημειώνεται πως στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομιας και των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει και τους δύο διαδρόμους προς την αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να γίνει ο πλειστηριασμός, μη επιτρέποντας στην αρχή να πλησιάσουν αλληλλέγγυοι και εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ. 
 
 
Στις τρεις προηγούμενες φορές που είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη διαδικασία το κίνημα αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους κατάφεραν να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό αποδεικνύοντας πως το σύνθημα “Η ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργατών” δεν θα μείνει στα χαρτιά.
 
Στις 10 Δεκεμβρίου ακυρώθηκε  η τρίτη προσπάθεια πλειστηριασμού για την εκποίηση των 14 ακινήτων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΒΙΟΜΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού που προέκυψε μετά από αίτημα της συνδίκου της πτωχευμένης μητρικής εταιρίας που έκανε δεκτό το σχετικό δικαστήριο, ορίστηκε εκ νέου για την επόμενη Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. Ο πλειστηρισαμός ακυρώθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.
 
Να σημειωθεί πως η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού αποτελεί μια καταστροφική προοπτική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρου του εργοστασίου.
 
“Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. με το υποδειγματικό πείσμα που έχει δείξει έως σήμερα, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό,  απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις των πρώην αφεντικών και της δικαστικής εξουσίας, ο εργατικός αγώνας όταν είναι και κοινωνικός, μπορεί όχι μόνο να σταθεί όρθιος για χρόνια, αλλά και να αποκρούσει την όποια απειλή.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσουμε μια ακόμη απάντηση, μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. κόντρα σε όσους θέλουν το εργοστάσιο βίδες και τους εργαζόμενους αριθμούς στις λίστες του ΟΑΕΔ! Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται!” αναφέρει στην ανακοίνωση του το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 00:37

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.