Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 20:52

Εργατικές Λέσχες: Κοινό κείμενο στήριξης αγωνιζόμενων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

 
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!  ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Παρά το κρύο των ημερών και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δε σκύβουν το κεφάλι! Εδώ και μερικές μέρες, έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας απαιτώντας το αυτονόητο: ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
 
Ο αγώνας τους δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία  που στερούν κεφάλαιο – ΕΕ – κυβερνήσεις και η πολιτική των ΕΣΠΑ.  Το δρόμο του αγώνα για να καταργηθούν τώρα τα άθλια προγράμματα του μισού μισθού, της δουλειάς για λίγο, των εργατικών ατυχημάτων και του εργασιακού μεσαίωνα. Της μάχης για ίση αμοιβή για ίση εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μαζί με όλους τους εργαζόμενους απέναντι στη συνδιαλλαγή, τον ατομικό δρόμο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό!
 
Είναι γεγονός πως εδώ και 4 χρόνια που εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα αυτά ο εργασιακός μεσαίωνας και η εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων έχουν γιγαντωθεί. Την ίδια ώρα, και  παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προκατόχων της, προσκυνώντας τα πλαίσια που ορίζουν αυτά τα προγράμματα, προωθώντας παράλληλα μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις.
 
Η κυβέρνηση όμως δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα κατορθώσουν να ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι πιο φτωχοί των φτωχών δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν!
 
Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.
 
Οι Εργατικές Λέσχες δηλώνουν την αγωνιστική, ταξική αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους στα 5μηνα και καλούν κάθε σωματείο, συλλογικότητα και εργαζόμενο να συμπαρασταθεί, ηθικά και υλικά, στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
Να μετατρέψουμε το χώρο μπροστά στο Υπ. Εργασίας σε Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων, χώρος συνάντησης και ορμητήριο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου. Δίπλα στη Χριστουγεννιάτικη φιέστα εμείς θα αποδείξουμε την ομορφιά και τη δύναμη του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας ολόκληρης που διεκδικεί να ζήσει.
 
ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – Ν. ΙΩΝΙΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 21:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.