Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 00:17

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “Η ΑΘΗΝΑ” 5 ΙΟΥΛΗ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “Η ΑΘΗΝΑ”

29-6-2015

5 ΙΟΥΛΗ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για την ανατροπή,

τη ρήξη και την απελευθέρωση απ΄τα δεσμά

του Χρέους, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των Μνημονίων

Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αξιοποιώντας τις παλινωδίες και τις υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ορθώνουν νέους εκβιασμούς, διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Τα θέλουν όλα! Οι εγχώριοι σύμμαχοί τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΜΜΕ, οικονομική ολιγαρχία) τους ανοίγουν το δρόμο και επαυξάνουν. Είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και βύθισαν την κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, εξυπηρετώντας όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών» αλλά και τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απέναντι σε μια κοινωνία που πάλεψε σκληρά για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που στις 25 Γενάρη, ανέτρεψε τις κυβερνήσεις των μνημονίων και καταδίκασε τα κόμματα που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, «δανειστές» και εγχώριοι μνημονιακοί πολιτικοί σχηματισμοί υψώνουν ξανά τον εφιάλτη ενός νέου κοινωνικού αφανισμού. Απαιτούν με τελεσίγραφα εδώ και τώρα, θρασύτατα και αδίστακτα, νέα μνημόνια, νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, μειώσεις μισθών και συντάξεων, παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους, ανελέητη φορολογική αφαίμαξη, αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα πολλά που οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Είναι πια φανερό ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς επίθεσης στο ανάπτυγμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του καπιταλισμού, που θέλει να διασφαλίσει και να διευρύνει την εξουσία και τα κέρδη του, από την οικονομική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας επίθεσης που τσαλαπατά χώρες και λαούς, δικαιώματα και ζωές, με στόχο την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα επαναφέρει τους λαούς, τις κοινωνίες και τους ανθρώπους, σε ένα νέο μεσαίωνα. Αυτή η  βάρβαρη επίθεση δεν έχει τέλος,δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή, τη ρήξη και την απελευθέρωση από τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των Μνημονίων.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στο οποίο υποχρεώθηκε να καταφύγει η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από τα αποικιοκρατικά τελεσίγραφα των δανειστών, των προσταγμάτων της νεοφιλελεύθερης εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελίτ, των υποτελών και πρoθύμων των μνημονιακών πολιτικών, αποτελεί πλέον κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης και αναμέτρησης. Γι αυτό έχει συσπειρώσει σε ιερή συμμαχία όλες τις μνημονιακές δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα που απειλούν εκβιάζουν το λαό για να επηρεάσουν το φρόνημά του. Για να πει το «ναι» για να υποταχθεί στην κάλπη της 5 Ιουλίου και να συναινέσει στην υποδούλωση της χώρας και των πολιτών για δεκάδες χρόνια! Γι αυτό έκλεισαν τις τράπεζες, σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, ασκούν άγρια και ολοκληρωτική προπαγάνδα ψεύδους και τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ και τα κανάλια της μνημονιακής μαφίας, προβάλλουν μέρα νύχτα τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και όλα τα εγχώρια νεοφιλελεύθερα φερέφωνά τους να ψεύδονται, να εκβιάζουν, να απειλούν, για να υποτάξουν το φρόνημα του λαού και να δεχτεί το νέο μνημόνιο!

Οι εκβιαστές των «θεσμών» της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της υπερεθνικής ελιτ του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του κρατικού ολοκληρωτισμού των καθεστώτων της Δυτικής Ευρώπης, πρέπει να πάρουν την απάντησή τους: Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό εφαλτήριο για την αλλαγή της πορείας της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσει τον κόμβο μιας πλατιάς λαϊκής ενότητας και συσπείρωσης, ενός αγωνιστικού Μετώπου και μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από την πολιτική του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των τραπεζιτών. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην εξάρτηση. Ένα ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση - «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΧΙ στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια.

Οι μέρες που απομένουν Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες, συλλαλλητήρια, συγκεντρώσεις.

Από τις 6 του Ιούλη, συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα με ένα ένα πλατύ κοινωνικό και εργατικό μέτωπο που με ένα συνολικό κοινωνικοπολιτικό σχέδιο ανατροπής και ρήξης με τους εκβιαστές-τοκογλύφους της Ε.Ε και του ΔΝΤ θα διεκδικεί ξανά τον χαμένο πλούτο, τη ριζική ανατροπή των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του/παύση πληρωμής του και θα είναι σε διαρκή σύγκρουση με την ολιγαρχία του πλούτου, τις μνημονιακές δυνάμεις, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και των πολιτικών εκφραστών τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ- ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Η κοινωνική αναμέτρηση συνεχίζεται!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος          Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 10:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.