Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 00:42

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΟΧΙ σε όλα τα σχέδια μνημονίων!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Ν. ΣΜΥΡΝΗ 30 Ιουνίου 2015

Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

http://syllogospensmyrnis.weebly.com                                                                   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

ΟΧΙ σε όλα τα σχέδια μνημονίων!

ΟΧΙ στα μνημόνια-προτάσεις της κυβέρνησης!

Είναι πια φανερό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντεργατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Το μακιαβελλικό σχέδιο από το τραπεζικό κεφάλαιο και τους δανειστές, τους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς Ε.Ε, και ΔΝΤ απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι. Είναι πια φανερό, ότι κάθε όρκος της κυβέρνησης σε «έντιμο» συμβιβασμό «ανοίγει την όρεξη» των οικονομικών δολοφόνων για ακόμα βαρβαρότερα μέτρα.

Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 5ετίας και υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή, τώρα απαιτούν να υπογραφεί νέα απεχθή συμφωνία-μνημόνιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ολοσχερή καταστροφή την τωρινή και τουλάχιστον τις δυο επόμενες γενιές εργαζομένων.

Η κυβέρνηση από την άλλη, με το 47σέλιδο κείμενο-πρότασή της προς τους «θεσμούς», μετά από μια πεντάμηνη δήθεν αντιμνημονιακή μάχη, προτείνει ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει νέους φόρους εις βάρος των εργαζομένων, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου των προηγούμενων ετών.

Να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά ο λαός στο προσκήνιο!

Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει πριν την Κυριακή στους δρόμους και στις διαδηλώσεις. Για να εμποδίσει τους μνημονιακούς ευρωλάγνους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που πρέπει να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της ή σε εξουσιοδότηση για να κάνει μια νέα «βελτιωμένη» συμφωνία-μνημόνιο.

Για να δώσουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι αρνούμαστε να γίνουμε η Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κερδοφορίας των τραπεζιτών! Για να ξαναφέρει την ελπίδα του αγώνα και όχι την απαισιοδοξία μιας "έντιμης" υποταγής.

Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς»- Καμιά ανοχή σε νέα κυβερνητικά μνημόνια.

Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

Αλλαγή πορείας τώρα με τους δρόμους γεμάτους!

Τώρα είναι η ώρα! Δεν θα χαρίσουμε τους μεγάλους αγώνες και τις ελπίδες μας στους δανειστές. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης απαιτώντας τώρα: Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ρήξη με ΕΕ-ΔΝΤ, παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, ούτε ένα ευρώ στην εξυπηρέτηση του χρέους, διαγραφή του χρέους. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας. Αύξηση βασικού μισθού και των μισθών γενικά τώρα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων.

Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία του λαϊκού παράγοντα, μόνο με αγώνες και διεκδίκηση, θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα ηττηθεί η πολιτική της υποταγής και της «διαπραγμάτευσης» εντός των βάρβαρων πλαισίων.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ!

Εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ στην πολιτική Ε.Ε. – ΔΝΤ.

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια! 

 

syllogospensmyrnis

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 15:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.