Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 10:19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ στην ανεργία, τη φτώχεια, τη διάλυση των δημόσιων αγαθών, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, τον ευτελισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Αυτόν τον αγώνα δίνει ο σύλλογος μας με ιδιαίτερη ένταση στα χρόνια του μνημονίου. Στο δρόμο, στη διαδήλωση, στην απεργία, στο σχολείο. Αυτό τον αγώνα θα δώσουμε στις 5 Ιουλίου στις κάλπες του δημοψηφίσματος. Αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουμε να δίνουμε παντού, μέχρι να σταματήσουμε οριστικά την πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%, η ανεργία έφτασε στο 27%, μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Η παιδεία και (κυρίως) η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα. Οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν ζούγκλα. Τα λαϊκά δικαιώματα συρρικνώθηκαν. Η καταστολή έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Η δημόσια περιουσία μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας.

5 χρόνια μετά οι δανειστές δεν ζητάνε απλώς περισσότερα. Δεν ζητάνε «μόνο» μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στους μισθούς (με πρόσχημα και εργαλείο την «αξιολόγηση»), μειώσεις των αγροτικών εισοδημάτων, διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα μέσω των αυξήσεων του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να χτυπηθεί ο τουρισμός, μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες που μας απέμειναν, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Ζητάνε πάνω απ’ όλα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο σαν να είναι ο σωστός. Να βυθιστούμε ακόμη περισσότερο στο τέλμα. Να ζούμε με την αγωνία και την ύβρη της «αξιολόγησης» από την τρόικα. Αυτό είναι το χειρότερο. Το ΟΧΙ ήταν πιο εύκολο πριν από πέντε χρόνια. Αν όμως σήμερα πούμε το ναι, αν ο φόβος νικήσει για άλλη μία φορά, θα πάρουμε μαζί μας και τις επόμενες γενιές. Αυτές δεν θα είναι απλώς φτωχές, θα είναι και υπόδουλες.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι ένας σημαντικός σταθμός στους αγώνες μας. Σηκώνουμε το γάντι που μας πετούν οι δανειστές, στεκόμαστε απέναντι στους φόβους μας και αναμετριόμαστε μαζί τους. Δεν θα καθορίσουν τις αποφάσεις μας αυτοί που ελέγχουν τα ΑΤΜ. Στο όνομα των παιδιών που έρχονται, θα επιλέξουμε το δρόμο της ρήξης και θα πούμε το ΟΧΙ που μας αναλογεί.

 

Για μας, η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ δεν θα οδηγήσει άμεσα και αυτόματα στην ευδαιμονία. Θα βοηθήσει όμως να ανοίξουν οι δύσκολοι, αλλά ελπιδοφόροι δρόμοι της ανεξαρτησίας: η μη εξυπηρέτηση και διαγραφή του χρέους, η επανένταξη των άνεργων συμπολιτών μας στην παραγωγική διαδικασία, η ριζική αναδιανομή του πλούτου και των βαρών για να κλείσει η πρωτόγνωρη ψαλίδα των ανισοτήτων στη χώρα μας.

 

Για μας, η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ θα θέσει το θέμα του νομίσματος στις σωστές του διαστάσεις. Το νόμισμα δεν είναι ο στόχος, είναι το μέσο για να ικανοποιήσει μια κοινωνία τις ανάγκες της. Όταν το νόμισμα δεν συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών αυτών, η κοινωνία το αλλάζει, παρά τους τριγμούς και τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή αυτή.

Για μας η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ δεν είναι λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Θα σημάνει πάνω απ’ όλα τη συνέχιση του αγώνα μας από καλύτερες θέσεις. Από θέσεις που δεν θα επιτρέπουν αντιλαϊκές υποχωρήσεις σαν κι αυτές που ενσωμάτωσε η κυβέρνηση στη δική της πρόταση συμφωνίας προς τους δανειστές.

 

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Να πούμε το ΟΧΙ μας στους δρόμους και στην κάλπη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Καλούμε τους συναδέλφους σε συζήτηση για το δημοψήφισμα και τη στάση μας απέναντι σ’ αυτό, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 11.00 πμ στο 4ο ΔΣ Δραπετσώνας. Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση. Κοινοποιούμε την ανακοίνωση του συλλόγου μας όπου είναι δυνατό. Συμμετέχουμε σε κινήσεις συντονισμού σωματείων- φορέων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 12:48

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.