Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 11:05

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»-Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»

Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

ΟΧΙ σε κάθε ταπείνωση, σε κάθε δανειακή σύμβαση, και μνημόνιο. ΟΧΙ στο ευρώ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στην αποικία χρέους!...

Η πολιτική Ε.Ε – ΔΝΤ και κεφαλαίου επιδιώκει τη συνέχιση των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποταγής του λαϊκού παράγοντα. Το “μένουμε Ευρώπη” των κυρίαρχων μεταφράζεται για το λαό μας σε κινεζοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με συντάξεις των 360 ευρώ, με δουλειά μέχρι τα 67, με το 60% της νεολαίας στην ανεργία ή με μισθούς των 450 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτόν τον κόσμο μας καλούν να πούμε ένα αυτοκτονικό ναι.

 

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

Ο πολιτικός χρόνος επιταχύνεται ραγδαία. Έστω και με αυτό τον τρόπο, το δημοψήφισμα μπορεί να αξιοποιηθεί για άμεση δρομολόγηση στις επόμενες ημέρες αποφασιστικών κινήσεων. Για την συντριβή του “διαίρει και βασίλευε”, για τη σύμπηξη εκείνου του στρατοπέδου, εκείνου του λαϊκού μετώπου, που δεν θα απορρίψει οριστικά και αμετάκλητα μόνο την “πρόταση των τριών θεσμών”, αλλά και κάθε πρόταση συνέχισης των μέτρων αποικιοποίησης, εξόντωσης και ταπείνωσης του λαού.

 

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την αλλαγή της πορείας της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσει τον κόμβο μιας πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης, ενός αγωνιστικού Μετώπου και μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από την πολιτική του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των τραπεζιτών. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην εξάρτηση. Ένα ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση - «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης.ΟΧΙ στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια.

Η στάση μας πρέπει να αποτελέσει μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να μη σκύψουν το κεφάλι στη νέα βαρβαρότητα και τη Νέα Τάξη.

Και όμως! Υπάρχει άλλος δρόμος για ζωή με αξιοπρέπεια, με προοπτική για τις επόμενες γενεές. Ο άλλος δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, είναι ο δρόμος που ανοίγει ο ίδιος ο λαός, που αναβαθμίζει και συντονίζει τον αγώνα, φτιάχνοντας το δικό του Μέτωπο μάχης, τη δική του κοινωνική και πολιτική συμμαχία, για τη ζωή του, για το μέλλον των επόμενων γενεών.

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσηςενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

ΤΟ ΔΣ

 

Για να μην ξεχνάμε!!!

 

K.Sotiriou-lagard.png

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:50

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.