Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:43

Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού: Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ε.Ε /Ε.Κ.Τ /ΔΝΤ - ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

5 ΙΟΥΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Πέντε χρόνια τώρα συνεχίζεται αμείωτη η πολιτική των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων στο όνομα της αντιμετώπισης ενός χρέους που σε καμιά περίπτωση δεν το δημιούργησε ο λαός. Το χρέος χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να επιβληθεί μια πολιτική ακραίας νεοφιλελεύθερης αναλγησίας που ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία. Από τον τρόπο πληρωμής του ωφελήθηκε και συνεχίζει να ωφελείται η εγχώρια και διεθνής τοκογλυφία και εξαθλιώνεται η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Από το 2009 και μετά έχει χαθεί περισσότερο από το 25% του Α.Ε.Π , απώλεια που συνήθως συμβαίνει σε περίπτωση πολέμου , η ανεργία πλησιάζει το 30% και των νέων στο 60%. Η αιμορραγία της χώρας σε επιστημονικό δυναμικό είναι τεράστια, με το μεγαλύτερο μέρος των νέων επιστημόνων να μεταναστεύει στο εξωτερικό, ενώ η εξάπλωση της φτώχειας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, περίπου 3 εκατ. νεόπτωχοι και εξαθλιωμένοι και άλλοι τόσοι να βρίσκονται στο όριο της. Καταχέσεις σπιτιών από τράπεζες, πλήρης διάλυση των των εργασιακών σχέσεων και ισοπέδωση των κοινωνικών κατακτήσεων σε παιδεία και υγεία. Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και απαραίτητο υλικό φαίρνουν το σύστημα υγείας σε κατάρρευση. Από την άλλη η εκπαίδευση αντιμετώπισε την αναλγησία του μνημονιακού κράτους στον υπέρτατο βαθμό. Απολύσεις εκπαιδευτικών , κλείσιμο σχολείων , συγχωνεύσεις τμημάτων πλήρης οικονομική και εργασιακή απαξίωση των εκπαιδευτικών και διωγμός του μαθητικού πληθυσμού από το σχολείο.(τράπεζα θεμάτων).

 

Για όλα αυτά οι δανειστές - τοκογλύφοι(Ε.Ε/Ε.Κ.Τ/Δ.Ν.Τ) όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται καθόλου, αλλά η πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας που συστηματικά εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού είναι ηθελημένη , προσχεδιασμένη και αποσκοπεί όχι απλά και μόνον σε κάποια εισπρακτικά οφέλη αλλά στη συνολική καθυπόταξη της χώρας και στη μετατροπή της σε αποικία χρέους και προτεκτοράτου των δανειστών.(Δ' γερμανικό Ράιχ).

 

Η πολιτική αυτή δεν είναι κάτι που μας επιβάλλεται απ' έξω , αντίθετα έχει βασικό της στήριγμα και εκφραστή την εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου , κυρίως τις απόλυτως χρεοκοπημένες, με δική τους ευθύνη, ιδιωτικές τράπεζες που τροφοδοτούνται από την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας (δάνεια, ανακεφαλαιοποίησεις) , τους εφοπλιστές και φυσικά τους ολιγάρχες των Μ.Μ.Ε (Μega, Antenna, SKAΪ,Star, ALPHA κ.α) που βρίσκονται σε στενή διαπλοκή με το εφοπλιστικό και τραπεζικό κεφάλαιο. Η δηλητηριώδης προπαγάνδα τους υπέρ των μνημονίων , της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και η απόλυτη σύμπλευσή τους με τα συμφέροντα των ξένων και εγχώριων τοκογλύφων είναι αποτέλεσμα αυτής της διαπλοκής. Από την "Άγια Οικογένεια'' του Μνημονίου δεν λείπουν φυσικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, κόμματα που για δεκαετίες κυβέρνησαν τη χώρα με τα δόγματα της λιτότητας , με τις μίζες, τη διαφθορά και την καλλιέργεια του παρασιτισμού στην οικονομία. Σήμερα μας ζητάνε να ψηφίσουμε "ναι" σ'όλη αυτή την καταστροφική πολιτική και να εγγυηθούμε με την ψήφο μας τη συνέχιση της καταστροφή μας. Θράσος μέγα. Κάθε ψήφος στο "ναι'' ανοίγει περισσότερο την όρεξη των οικονομικών δολοφόνων της Ε.Ε για περισσότερα βάρβαρα μέτρα. Θα επανέλθουν με μεγαλύτερη εκδικητική διάθεση και προσπάθεια για πλήρη ταπείνωση του λαού. Κάθε ψήφος στο ''ναι'' είναι ναι στην υποθήκευση της χώρας στους δανειστές και στο νέο γερμανικό Ράιχ.

 

 

Είναι φανερό ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι ένα πολιτικό πραξικόπημα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών μαζί με τους εγχώριους υποστηρικτές του ενάντια στον ελληνικό λαό και την εκφρασμένη πολιτική του βούληση. Είναι προσπάθεια επίσης να "σωφρονίσουν'' τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς να μην επιχειρήσουν ν' αντισταθούν στην επιβολή της εξοντωτικής λιτότητας. Είναι χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας από μια οικονομική και πολιτική χούντα ευρωπαίων γραφειοκρατών που με ανάλγητο τρόπο επιβάλλει τη θέλησή της πάνω στους ευρωπαϊκούς λαούς.Στις διαπραγματεύσεις οι δανειστές έρχονταν με όλο και χειρότερες προτάσεις προσπαθώντας να δημιουργήσουν πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα και να δρομολογήσουν πτώση της κυβέρνησης. Θέλουν μια κυβέρνηση ανδρείκελων που θα εκτελεί χωρίς αντίρρηση τις εντολές τους , όπως ήταν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου , Παπαδήμου και Σαμαρά , που κατέστρεψαν τη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες ύστερα από την απόφαση του Euro group και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέκοψε τη ρευστότητα για να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό, προκειμένου αυτός να μην εκφράσει την πραγματική του θέληση στο δημοψηφισμα. Είναι φανερό τι είδους δημοκρατία επαγγέλλονται οι Θεσμοί και οι γραφεικράτες των Βρυξελλών: δουλική υποταγή των λαών στην εξουσία των χρηματιστών και των τραπεζιτών. Το εγχώριο οικονομικό , πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο είναι συνυπεύθυνο για τις πραξικοπηματικές ενέργειες σε βάρος του λαού. Το μιντιακό κατεστημένο δηλητηριάζει με τον τρόμο τις συνειδήσεις και εκβιάζει για το ''ναι'' στο δημοψήφισμα. Παίζει καθαρά το παιχνίδι των δανειστών. Ας μην υποκύψουμε.

 

Ενάντια στην σχεδιασμένη πολιτική του τρόμου και ενωμένοι ως λαός λέμε ξεκάθαρο ΟΧΙ την Κυριακή 5 Ιούλη

Όχι σε κάθε εκδοχή μνημονίου - Ρήξη -αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής σύμβασης , -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης.

 

Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση του χρέους. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                   ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.