Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:35

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ

 

Η θέληση του Ελληνικού λαού έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές, στις 25/1/2015, δεν έγινε ποτέ δεκτή από την τρόικα. Οι δανειστές – «εταίροι μας» καταπατώντας την θέληση ενός ολόκληρου λαού και με στόχο την ταπείνωση του, έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την επ’ αόριστον συνέχιση των πολιτικών της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή των Μνημονίων. Μνημόνια, τα οποία απέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στις εκλογές του Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχώρησε στη προκήρυξη δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, τη προσεχή Κυριακή, για την απόρριψη ή όχι, της απάνθρωπης, αντεργατικής και αντιλαϊκής, πρότασης των δανειστών/τοκογλύφων.

 

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που θέλει τον λαό στο σπίτι του, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις και μιας πολιτικής εγκλωβισμένης στο σύνθημα «πάση θυσία στο Ευρώ». Αναμφισβήτητα πλέον το δημοψήφισμα έρχεται ως συνέπεια της στρατηγικής που ακολούθησε η κυβέρνηση, που μετονομάζοντας την τρόικα σε θεσμούς και κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις από το πρόγραμμά της και τις εξαγγελίες της πίστεψε πως οι δανειστές – τοκογλύφοι θα σταθούν με στοργή πάνω από τα εκατομμύρια των φτωχών και εξαθλιωμένων και θα λάβουν αποφάσεις καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν. Είναι αυτές ακριβώς οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης, που κάθε φορά άνοιγαν την όρεξη για απίθανες απαιτήσεις και για ωμούς εκβιασμούς από μέρους των δανειστών. Είναι η ίδια η πρόταση του πρωθυπουργού, προς τους λεγόμενους θεσμούς, προτάσεις που περιέχουν μνημονιακά μέτρα, ύψους 8 δις, η οποία αποθράσυνε τελείως τους δανειστές και απέστειλαν το τελεσίγραφό τους.

Μια πρόταση των δανειστών που (α) περιέχει επιπλέον μέτρα, με κόστος 5 δις, (β) ρίχνει εξολοκλήρου τα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και φτωχά λαϊκά στρώματα (άμεσες και έμμεσες μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, κοινωνικών πόρων κ.λπ.), απορρίπτοντας σχεδόν όλα τα μέτρα της πρότασης της κυβέρνησης για φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών, των εταιρειών τζόγου κλπ.. (γ) δεν έχει τη παραμικρή νύξη για το χρέος, για την με οποιοδήποτε τρόπο μείωσή του, μιας που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο και τέλος (δ) δεν έχει επίσης καμία αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων ή επενδύσεων, για το ξεπέρασμα της κρίσης. Η πρόταση των δανειστών είναι ένα νέο Μνημόνιο, σπέρνει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, απόγνωση και θάνατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

 

Η λύσσα των μνημονιακών, εκτός και εντός της χώρας, απέναντι στον ελληνικό λαό προέρχεται από την ανάγκη τους να πνίξουν κάθε διαφορετική πολιτική, από τα Μνημόνια, πριν εξαπλωθεί αυτή σε όλη την ΕΕ, αλλά και από τη θέλησή τους να σώσουν τα κέρδη και τα δάνειά τους.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να ψηφίσουν μαζικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στις μαζικές συγκεντρώσεις, αλλά και σε επιτροπές υποστήριξης του ΟΧΙ.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση τώρα υλοποιώντας την απόφαση της 84ηςΓΣ του κλάδου η οποία αποφάσισε

ΟΧΙ σε νέα μνημόνια

ΟΧΙ σε νέες περικοπές

ΟΧΙ στους εκβιασμούς !!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Πιστεύουμε ότι ένα μαζικό ΟΧΙ, στη πρόταση των δανειστών – τοκογλύφων, είναι η καλύτερη αρχή για να καταδικάσουμε, ακυρώσουμε, και κάθεάλλο σχέδιο, Μνημόνιο ή Μνημονιακά μέτρα, και πρώτα –πρώτα τη πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, που δεν σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας και πολύ περισσότερο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό.

Όλοι και όλες στους δρόμους και τις πλατείες για να διώξουμε μακριά το φόβο που θέλουν να σπείρουν οι μνημονιακοί, ντόπιοι και ξένοι για να δημιουργήσουμε μια πραγματική ελπίδα

 

 

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

 

Δημήτρης Κρατημένος               Μαρία Καπλάνη

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.