Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 16:03

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ!

 

 

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ!

 

Εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ στην πολιτική Ε.Ε. – ΔΝΤ.

 

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια!

 

ΟΧΙ σε όλα τα σχέδια μνημονίων!

 

ΟΧΙ στα μνημόνια-προτάσεις της κυβέρνησης!

 

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να καταφύγει στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καθώς βρέθηκε στριμωγμένη ανάμεσα στις απαράδεκτες και ανυποχώρητες πιέσεις των δανειστών από τη μια και από την άλλη, την άρνηση των λαϊκών μαζών να αποδεχτούν ένα νέο μνημόνιο που θα τις οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση. Ύστερα από πέντε μήνες συνεχών υποχωρήσεων η κυβέρνηση επέλεξε την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως μέσο πίεσης απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ, όχι για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά για να παζαρέψει ένα νέο μνημόνιο. Αλλά ούτε και σ' αυτό είναι συνεπής. Αποφάσισε το δημοψήφισμα, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή παζαρεύει την διεξαγωγή του, υπονομεύοντας έτσι τη διάθεση του κόσμου να πει ένα μεγάλο και ξεκάθαρο όχι στη φτώχεια και τη λιτότητα.

Γιατί αυτό ακριβώς θα κριθεί στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Από τη μια μπαίνει η αποδοχή της πολιτικής των μνημονίων για τις επόμενες δεκαετίες: συντάξεις οι οποίες θα περικόπτονται συνεχώς, μισθοί οι οποίοι θα μειώνονται, νέοι φόροι που θα συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, ανεργία η οποία θα αυξάνεται με τις μαζικές απολύσεις και η οποία θα τροφοδοτεί την εργοδοτική ασυδοσία και την κάθε μορφής ευέλικτη, χωρίς δικαιώματα και απλήρωτη εργασία. Η νίκη του “ναι” θα σημάνει ακόμα περισσότερες χρεοκοπίες μικρών επιχειρήσεων, όργιο κατασχέσεων σπιτιών από τις τράπεζες και αυξήσεις σε όλα τα είδη. Η νίκη του “ναι” σημαίνει ότι οι φτωχές λαϊκές τάξεις δεν θα έχουν καμιά πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία και ότι η νέα γενιά θα έχει να επιλέξει ανάμεσα στο να μαραζώνει στην χρόνια ανεργία ή να μεταναστεύει μαζικά για να γίνει φτηνό κι αναλώσιμο εργατικό δυναμικό σε άλλες χώρες.

 

Γι' αυτό ψηφίζουμε ΟΧΙ

 

Η νίκη του ΟΧΙ θα είναι πρώτα απ' όλα ένα δυνατό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πέντε μήνες προσπαθεί να παζαρέψει ένα “καλό” μνημόνιο το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτα σχεδόν από αυτό που προτείνουν οι δανειστές. Το ΟΧΙ είναι για όλα τα μνημόνια παλιά και νέα. Ο κόσμος που θα ψηφίσει ΟΧΙ, δεν θα ψηφίσει για τις 48 σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ, και γι' αυτό, η νίκη του ΟΧΙ θα δώσει την αυτοπεποίθηση στον λαό να μην αφήσει να περάσει κανένα μνημόνιο. Το ΟΧΙ θα είναι η νίκη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που όλα αυτά τα χρόνια κατέβηκε στο δρόμο, διαδήλωσε, έκανε απεργίες και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής για να μην περάσουν τα μνημόνια και για να μην εφαρμοστούν οι μνημονιακοί νόμοι. Θα είναι μια νίκη του κόσμου των γενικών απεργιών, των λαϊκών συνελεύσεων και των πλατειών. Η νίκη του ΟΧΙ θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα του λαϊκού παράγοντα να εισβάλει ορμητικά στο προσκήνιο και να καθορίσει τις εξελίξεις.

Η “άλλη πλευρά” το καταλαβαίνει. Γι' αυτό και -για πρώτη φορά στη ζωή τους- τα μέλη της καλής κοινωνίας κατεβαίνουν κι αυτά στο δρόμο, φωνάζοντας τα χυδαία συνθήματά τους και ζητώντας με λύσσα να συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε απ' τα σκουπίδια, για να μπορούν αυτοί να “Μένουν Ευρώπη”, να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ανέσεις τους και να πραγματοποιήσουν τα ξεφτισμένα όνειρά τους για μια επιχειρηματική καριέρα, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, αστέγων και ηλικιωμένων που θα πεθαίνουν χωρίς φάρμακα.

Ολόκληρος ο μηχανισμός των αφεντικών δουλεύει αυτή τη στιγμή με όλη την έντασή του για να μην κερδίσει το ΟΧΙ: από τους μηχανισμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ, τις ντόπιες εργοδοτικές οργανώσεις και τους τραπεζίτες, μέχρι τα κανάλια, τις εφημερίδες, ακόμα και τους δεσποτάδες, ενώ μεγάλοι και μικρότεροι επιχειρηματίες εκβιάζουν και απειλούν τους εργαζόμενούς τους να μην ψηφίσουν ΟΧΙ.

Δεν μπορούμε να μην πάρουμε μέρος σ' αυτή τη μάχη, δεν μπορούμε να μην αγωνιστούμε για να νικήσουμε. Κατεβαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει το ΟΧΙ, μένουμε στους δρόμους μέχρι να φύγουν όλα τα μνημόνια, οργανώνουμε τον αγώνα μας για ν' ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ μέχρι να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.

 

ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.