Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 10:53

«Βούλιαξαν» Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τα νοσοκομεία

«Βούλιαξαν» στην κυριολεξία οι δύο κεντρικές πλατείες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου από το ηχηρό «παρών» χιλιάδων Αιτωλοακαρνάνων για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας και την δημόσια και δωρεάν παροχή του καθώς και την απαίτηση για πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσοκομείων της περιοχής και του συνόλου των δομών υγείας του νομού.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι έμποροι, καταστηματάρχες, υπάλληλοι, απλοί πολίτες και μικρά παιδιά κλείσανε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων.

Πρώτος το λόγο πήρε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς την κεντρική εξουσία της χώρας να φροντίσει την επίλυση των προβλημάτων των δομών υγείας του νομού έτσι ώστε να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία του νομού «άξια θεραπευτήρια. όπως είπε.

Βίντεο: «Γ. Παπαναστασίου [Δήμαρχος Αγρινίου] "Οργή λαού για την τραγική κατάσταση στην υγεία"» 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά («Από σήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες δεν είμαστε τα εύκολα θύματα του συγκεντρωτισμού και του λαϊκισμού. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτοί θα μείνουν στο απυρόβλητο»), ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καρπάνος («Όλες οι κυβερνήσεις που δήθεν ασχολήθηκαν αποδείχθηκε πως μας δούλευαν κανονικά. Να διεκδικήσουμε ιατρικό προσωπικό, όχι να μεταφέρονται οι γιατροί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Να αποδείξουν ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι ο «Καλλικράτης» της Υγείας»), ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Τ. Αντωνόπουλος (χαρακτήρισε πρωτοπόρο το Αγρίνιο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στο συλλαλητήριο) ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Θ. Γαλατάς, («Το σημερινό συλλαλητήριο δείχνει τον δρόμο και εμείς θα τον ακολουθήσουμε»), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης («Είναι εδώ η Κοινωνία που δεν εκλιπαρεί, διεκδικεί, δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη Υγεία για όλους τους πολίτες», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνων αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Πολίζος, («Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη μεταφορά μας από το ένα νοσοκομείο στο άλλο με τη δικαιολογία ότι δεν βγαίνουν οι εφημερίες. Ζητάμε στελέχωση των νοσοκομείων μας!»), ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αγρινίου κ. Μώκος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Ευ. Παπασπύρος καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα Στη Ζωή» κ. Γ. Υφαντής.

agrinio redlineagrinio syllalitirio gia tin ygeia 07agrinio redlineagrinio syllalitirio gia tin ygeia 03agrinio redlineagrinio syllalitirio gia tin ygeia 04

 

Βίντεο: «Το Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο για την Υγεία στο Αγρίνιο»


Στο Μεσολόγγι

Στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου εκτός από τον Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, την Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, που είχαν πριν χαιρετίσει το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο μίλησαν και οι: Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ι. Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης, ο εκπρόσωπος της Παναιτωλοακαρνανικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών κινητοποίησης Κεφαλοβρύσου και ο ιατρός του νοσοκομείου Μεσολογγίου και μέλλος Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Αιτωλ/νίας Ν. Μαρκαντώνης. Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημ. Τουμαρά και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

agrinio redlineagrinio syllalitirio gia tin ygeia 10

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ανέφερε ότι «Συμμετέχουμε σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση για το νομό μας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης στην δημόσια υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το δικαίωμα αυτό, που οι πολίτες του Δήμου Μεσολογγίου και των όμορων δήμων Ναυπακτίας και Ξηρομέρου άρχισαν να στερούνται αισθητά, από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, όταν τα «σχέδια επί χάρτου» προέβλεπαν συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, γιατί σύμφωνα με δηλώσεις του τότε Υπουργού, το μέτρο αυτό θ’ αποτελούσε «ευκαιρία να συγκρατηθούν οι δομές του δημοσίου συστήματος υγείας ως έχουν».

Η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, απο το μπλόκο Κεφαλόβρυσου έδωσε δυναμικό παρών με τα Γεωργικά Μηχανήματα, στο Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι για τις δομές υγείας του Νόμου. Εκπρόσωπος απο το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου χαιρέτησε την συγκέντρωση και κάλεσε όλους τους φορείς και την κοινωνία σε κοινό αγώνα εναντίωσης στα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών.

agrinio redlineagrinio syllalitirio gia tin ygeia 13

Αμέσως μετά την συγκέντρωση οι Αγρότες προχώρησαν σε ολιγόλεπτη κατάληψη της ΔΟΥ Μεσολογγίου και επέστρεψαν στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου, όπου και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ο οποίος για άλλη μια φορά επισκέφτηκε το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου.

RED LINE, 27 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 11:46

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.