Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 21:10

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ-ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ Ανακοίνωση για την δίκη των συλληφθέντων της 15ης Ιούλη. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: 2.572 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ 82 Ψηφίσματα ανακοινώσεις και δηλώσεις συμπαράστασης - από σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ-ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Ανακοίνωση για την δίκη των συλληφθέντων της 15ης Ιούλη

 

Τελείωσε σήμερα 28 Ιουλίου η δίκη των 7 από τους συλληφθέντες της 15ης Ιούλη. Παρά το διάτρητο κατηγορητήριο και τις συνεχής αντιφάσεις των αστυνομικών/μαρτύρων κατηγορίας, μόνο οι 4 από τους 7 κατηγορούμενους αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 3 καταδικάστηκαν με πρωτοφανή σκληρότητα, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών για κανέναν από τους τρεις και με τη μέγιστη δυνατή περίοδο αναστολής, τα τρία χρόνια. Η διαδικασία των εφέσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν είναι ο σύντροφός μας Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, που είχε συλληφθεί στην προσπάθειά του να προστατέψει τους συναδέλφους του από τις δυνάμεις καταστολής.

 

Η σκληρότητα της έδρας εξαντλήθηκε στις ποινές των 3 αγωνιστών που καταδικάστηκαν. Ο μοναδικός μετανάστης και εργαζόμενος Ν.Λ., τιμωρήθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, προς παραδειγματισμό προφανώς από την «αριστερή» κυβέρνηση σε όλους εκείνους τους μετανάστες που τολμούν να οργανώνονται και να διαδηλώνουν. Ο εργαζόμενος και μέλος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σ. Μιχάλης Γκουντούμας, επίσης καταδικάστηκε, προς παραδειγματισμό και τιμωρία εκείνης της αριστεράς που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή απέναντι στα μνημόνια, ανεξαρτήτου προέλευσης. Ο τελευταίος αγωνιστής και μέλος διαφόρων κοινωνικών δομών αλληλεγγύης στη γειτονιά του, Γ.Κ., τιμωρήθηκε, γιατί η αλληλεγγύη είναι ο αντίποδας στον ατομισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που οδηγεί τη θιγόμενη πλειοψηφία η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Και τις τρεις μέρες διεξαγωγής της δίκης παρωδίας, οι μάρτυρες κατηγορίας και οι συνάδελφοι και φίλοι τους ήταν παρόντες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου τόσο στους μάρτυρες υπεράσπισης, όσο και στους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες. Οι καταγγελίες των δικηγόρων υπεράσπισης έπεσαν στο κενό, ενώ από την άλλη δεν ήταν λίγες οι φορές που τα «φιλικά πηγαδάκια» εισαγγελέα και μαρτύρων κατηγορίας έγιναν αντιληπτά από τους αλληλέγγυους, την ίδια στιγμή που οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης δεν ελήφθησαν υπόψη, όπως επίσης και τα 83 ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο και οι 2700 υπογραφές και προσωπικές δηλώσεις αλληλεγγύης.

 Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

 

Η κυβέρνηση φέρει πλήρη την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών και των βασανισμών και των 7 συλληφθέντων, αλλά και της καταδίκης των 3 αγωνιστών. Η πολιτική ηγεσία Πανούση και το δόγμα «βαράτε στο ψαχνό» και «συλλήψεις στο σωρό» δεν είναι αποκλειστικότητα των προηγούμενων μόνο κυβερνήσεων. Η αστυνομία του Δένδια, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ένας κατηγορούμενος στην απολογία του «μας χτυπούσαν και σχολίαζαν μεταξύ τους, ότι τόσο καλά έχουμε να περάσουμε από το 2012».

 

Το κράτος έχει συνέχεια, η κρατική καταστολή έχει συνέχεια και οι πολιτικές ευθύνες διαπερνούν όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και κάθε οργάνωση και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκε να σταθεί αλληλέγγυος και να καταγγείλει το κόμμα του. Η αλληλεγγύη αλά καρτ δεν έχει θέση ούτε στη δικής μας αριστεράς, ούτε στον κόσμο που θέλουμε να φτιάξουμε.

 

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε μέρα τις τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις τις απέναντι στο κίνημα. Ψηφίζει νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, τόντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, "απελευθερώνοντας" και ενεργοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς καταστολής, με συστηματικό σχεδιασμό σε νέους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η οριστική στράτευση της κυβέρνησης στο πλευρό του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας φοβίζει. Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Ότι και να κάνουν, όσες δίκες και να μας περάσουν, όσες πλαστές κατηγορίες κι αν μας φορτώσουν εμείς θα είμαστε στο δρόμο. Η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος όντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα τόσα χρόνια, δεν πρόκειται να φοβηθεί τις στημένες δίκες, ούτε τις καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, ενάντια σε αυτά και όποια μέτρα έρθουν για να πλήξουν τη θιγόμενη πλειοψηφία. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για να παύσει η εκμετάλλευση και η καταπίεση.Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι να νικήσουμε!

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

28 Ιουλίου 2015

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ της 15.07.2015

Συνεχίστηκε σήμερα για 2η μέρα η δίκη των συλληφθέντων της 15ης Ιουλίου 2015, με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών υπήρξαν γνωστοί συνδικαλιστές, εκλεγμένα μέλη δημοτικών κινήσεων, πανεπιστημιακοί και μέλη πολιτικών οργανώσεων, οι μαρτυρίες των οποίων ως αυτοπτών μαρτύρων ήρθαν σε ευθεία αντίθεση με το κατηγορητήριο.

Χαρακτηριστικό ωστόσο του κλίματος ήταν η έντονη παρουσία αστυνομικών με πολιτικά (επιπλέον από τα μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ) μέσα κι έξω από τη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τους κατηγορουμένους, τους/ις μάρτυρες υπεράσπισης καθώς και τους/ις αλληλέγγυους/ες. Αυτή η προσπάθεια εκφράστηκε με ευθείες φραστικές απειλές (π.χ. «θα τα πούμε στην επόμενη πορεία»), σεξιστικά σχόλια και λεκτική σεξουαλική παρενόχληση στις γυναίκες αλληλέγγυες και μάρτυρες υπεράσπισης, φωτογραφίσεις από κινητά, βρισιές και φτυσίματα (!). Οι καταγγελίες των δικηγόρων έπεσαν στο κενό.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής της δίκης που επικράτησαν, με προφανή πολιτική εντολή του αρμόδιου υπουργείου. Δηλώνουμε ότι  οι προσπάθειες εκφοβισμού δεν μας πτοούν.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε μέρα τις τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις τις απέναντι στο κίνημα. Ψηφίζει νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, «απελευθερώνοντας» και ενεργοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς καταστολής, με συστηματικό σχεδιασμό σε νέους, εργαζόμενους,συνδικαλιστές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η οριστική στράτευση της κυβέρνησης στο πλευρό του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας φοβίζει. Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες!

  • Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και όλων των ειδικών δυνάμεων, αφοπλισμός της αστυνομίας, απαγόρευση της χρήσης χημικών!

  • Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την 3η ημέρα της δίκης:

Τρίτη, 28 Ιουλίου, 8.15 π.μ., κτίριο ΠΡΟΚΑΤ 2, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

okde_spartakos.png 

 ΟΚΔΕ -ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ της 15.7.2015

 

Καλούμε όλους τους/ις αγωνιστές/ίστριες της αριστεράς και του εργατικού κινήματος σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Πέμπτη, 23.7.2015, 9.30 π.μ., στο κτίριο Προκάτ 2, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.
Άρχισε σήμερα η δίκη των 8 από τους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου 2015, με fast track διαδικασία, παρά το εύλογο αίτημα αναβολής που κατατέθηκε από τους/ις συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι/ες παρέλαβαν την επίσημη δικογραφία χτες, Τρίτη, στη 1 μ.μ., με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να προετοιμαστούν επαρκώς. Να σημειωθεί ότι η μη χορήγηση αναβολής είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο σε δίκες τέτοιου είδους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ίδια η διαδικασία, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί των ομάδων καταστολής, έπεφταν συστηματικά σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και ψηφισμάτων αλληλεγγύης.Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 2.176 υπογραφές και 72 ψηφίσματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 15 Ιούλη - από σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και διαννοούμενους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό

 

ΟΚΔΕ -ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης

 

Συλλογή υπογραφών στο mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

 

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της "κυβέρνησης της αριστεράς" ξόδεψε όλο της το μένος.

 

Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. 

Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί "Η Παμμακάριστος".

 

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθη και ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης καθώς και 14 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη.

 

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

 

Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε "αριστερό" μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2.572 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ -μπορείτε να τις δείτε στο:            www.okde.org

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

 

Κάλεσμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου

Τρίτη 28/07 08.15 π.μ. Ευελπίδων κτίριο προκάτ 2

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας την Τρίτη 28/07 να παραστούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνάδελφό μας και πρόεδρο του Συλλόγου μας Μάνθο Ταβουλάρη, αλλά και στους υπόλοιπους συλληφθέντες που δικάζονται  ταυτόχρονα, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 15/07 στην συγκέντρωσησωματείων και οργανώσεωνενάντια στη ψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων.

Η πορεία της δίκης έως τώρα εγείρει σοβαρές ανησυχίες, τόσο για τη διαφαινόμενη λογική  του «παραδειγματισμού» προς σωματεία και πολιτικούς αγωνιστές που επιλέγουννα αντισταθούν στα «αριστερά» μνημόνια, όσο και για τη στάση της αστυνομίας μέσα στο δικαστήριο με την πλήρη ανοχή των δικαστών.

Πιο συγκεκριμένα, η δίκη-παρωδία ξεκίνησε με την πρωτόγνωρη διαδικασία παράδοσης της σχετικής δικογραφίας μισή μόλις μέρα πριν τη δίκη στους συνηγόρους υπεράσπισης και μη χορήγησης αναβολήςγια την προετοιμασία τους. Η fast-track διαδικασία συνεχίστηκε με την παρέλαση των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ να καταθέτουν ανυπόστατες κατηγορίες που αντέφασκαν προκλητικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, καταδείκνυαν αυτό που κραυγάζει από παντού: πρόκειται για τυχαίες συλλήψεις διαδηλωτών με στόχο να σταλεί πολιτικό μήνυμα από την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να εφαρμόσει με σιδηρά πυγμή το νέο μνημόνιο που φέρνει στέκοντας ενάντια σε όσους εργαζόμενους και ανέργους παλεύουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική.   

Μάλιστα, το γεγονός ότι εγκαίρως έγινε δημόσια γνωστό ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μέλος του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνει ότι πλέον έχουμε απέναντί μας, ένα ολόκληρο μηχανισμό καταστολής αγώνων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δίνει το σήμα για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη στάση, αλλά κυρίως με την πλήρη κάλυψη του δικαστηρίου, των αντρών των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που έχουν σταθερή και προκλητική παρουσία μέσα στην αίθουσα της δίκης. Σεξιστικά σχόλια προς τους μάρτυρες υπεράσπισης, απειλέςστους αλληλέγγυους που παρακολουθούν τη δίκη, υπονοούμενα στοχοποίησης σε αγωνιστές που βρίσκονται στο χώρο, διαρκή προσπάθεια πρόκλησης έντασης μέσα και έξω από την αίθουσα, μεταξύ αυτών και του αλληλέγγυου κόσμου ή ακόμα και των συλληφθέντων.

Η ακόμα πιο σκανδαλώδης απραξία της έδρας του δικαστηρίου ως προς αυτό, ακόμα και μετά από σχετική αναφορά από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κάνει φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μια κωμική θεατρική παράσταση, από αυτές που έχουμε δει και στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις. Κοινός παρονομαστής ότι όλες τους ήταν και είναι μνημονιακές. Όλες τους κατέφευγαν στη βία του κράτους, σε όλες του τις εκφάνσεις, για να λυγίσουν αυτούς και αυτές που τολμάνε να λένε «όχι». Αυτούς και αυτές που έχουν συνδικαλιστική δράση, που βλέπουν τους πολιτικούς αγώνες από τη σκοπιά αυτών που πλήττονται και που δεν κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στην κοινωνική αδικία ανάλογα με το ποιός είναι ο πολιτικός ρυθμιστής της φτώχειας και της καταστολής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να παραστούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την Τρίτη 28/7 στις 08.15 το πρωί, ημέρα συνέχισης της δίκης, απαιτώντας να αποσυρθούν όλες οι γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες και να επιστρέψουμε το μήνυμα που μας έρχεται με μια σημείωση: η δική μας εντολή είναι ότι συνεχίζουμε την πάλη μας για αξιοπρέπεια σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε κοινωνικό αγώνα που εκφράζει τα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Αττικής

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537

 

Ψήφισμα

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια εις βάρος των συλληφθέντων διαδηλωτών την Τετάρτη 15/07 στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στην οποία και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής συμμετείχε, ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία ψηφίζονταν το ίδιο βράδυ στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την καταστολή ως ένα τρόπο να επιβάλει την πολιτική της στους εργαζόμενους και τους ανέργους, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν εντελώς αναίτια και οι συλληφθέντες υπήρξαν εκτός από θύματα χημικού πολέμου και θύματα ξυλοδαρμού κατά τη σύλληψή τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο συνάδελφός μας Μάνθος Ταβουλάρης, εργαζόμενος στο χώρο του βιβλίου και πρόεδρος του Συλλόγου μας.

Έκπληξη προκαλεί η ευκολία με την οποία οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις κατά την «ταυτοποίηση» των συλληφθέντων, και ακολούθως η ευκολία με την οποία οι συλληφθέντες φορτώθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, κραυγαλέα κατασκευασμένες και χαλκευμένες.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν μια κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καταπατήσει κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων και να στείλει την κοινωνική πλειοψηφία στην πείνα και στην εξαθλίωση, είναι ταυτόχρονα διατεθειμένη να αξιοποιήσει πλήρως τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφό μας, αλλά και όλους τους συλληφθέντες που διώκονται άδικα με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όπως και στο παρελθόν, η καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων είναι το όπλο των από πάνω για να επιβάλουν αντεργατικές πολιτικές. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συλλογικός δρόμος του αγώνα, ενάντια σε εργοδότες, αφεντικά και κυβερνήσεις διαχείρισης μνημονίων και αντιλαϊκών πολιτικών είναι και ο μόνος δρόμος απέναντι στην τρομοκρατία που θέλουν να μας επιβάλουν.

Παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων.

Να αποσυρθούν όλες οι ψευδείς κατηγορίες στους συλληφθέντες.

Οργάνωση και Αντίσταση στους χώρους της δουλειάς.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων

την Τετάρτη 22/07 στις 9π.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΜΑΝΘΟΣ                               ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

bookworker

Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

 

Την 15/07 οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα τη θυμούνται όχι μόνο σαν μια μέρα ντροπής γι’ αυτούς οι οποίοι -αφού πρώτα μας ζάλισαν σε αντιμνημονιακή ρητορεία- σήκωσαν το χέρι και ψήφισαν την οριστική ταφόπλακα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 

Θα τη θυμούνται επίσης ως τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι «περήφανοι αριστεροί εκπρόσωποι των καταπιεσμένων» μας υπενθύμισαν ότι η καταστολή -αυτή η αναγκαία συνθήκη για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας- είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης.

Απρόκλητες μα άκρως προκλητικές συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, χημικά.

 

Τέτοια ήταν η μανία της κυβέρνησης να περάσει τα αντεργατικά μέτρα που δεν δίστασε να προβεί σε πολλές προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και του συναδέλφου μας Μάνθου Ταβουλάρη (πρόεδρο του Συλλόγου μας). Η σύλληψη του συναδέλφου μας, όπως και των υπολοίπων αγωνιστών ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια είναι παράνομη και ξεσκεπάζει το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης: Αυτό του συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων, της φτώχειας και της καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

 

Άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου Μ.Τ. και όλων των συλληφθέντωντης χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα ενάντια στο «μνημόνιο 3».

 

Απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

Kαλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων σήμερα Πέμπτη 16 Ιούλη στις 11.30πμ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

bookworker

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ»

 

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι. άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο «αριστερό» μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤ ΑΜΙ) και την ΕΕ.

 

 

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, την συνέχεια της πολιτικής του

αστικού κράτους. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία. την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα. με καταστολή. Όλοι οι μηχανισμοί και οι γνωστοί-άγνωστοι έκανα πάλι την δουλεία τους με μόνο σκοπό το χτύπημα κάθε μορφής αντίστασης. Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων". ΜΑΤ, ΔlAΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αυτές οι δυνάμεις καταστολής ωθούνται από τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για χτύπημα του εργατικού κινήματος και κάθε μορφής διεκδίκησης. Χτύπησαν άγρια, τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν και συνέλαβαν δεκάδες.

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

 

Οι δύο συνδικαλιστές μαζί με άλλους αγωνιστές παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

 

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

Το εργατικό κίνημα οργανωμένα και μαζικά θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώνει και να απεργεί μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Διαρκή επιφυλακή για να αποκρουστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου.

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

 

Το Δ.Σ. του Σ.E.Π.

 

ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Όχι στην καταστολή και στην ποινικοποίηση των αγώνων!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

 

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedy.gr

 

 

 

ΑΔΕΔΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, ενάντια στο 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτήριο 2, προκάτ) σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στις 10:00πμ για να απαιτήσουμε την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών και την αθώωση των κατηγορουμένων διαδηλωτών.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedy.gr

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

 

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης.

 

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

 

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος.

Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο.

 

Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών.

 

Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθησαν και 15 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη. Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της.

 

Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

 

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε “αριστερό” μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Με εντολή Διοίκησης

     Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                  Κροκίδης Νικόλαος  

penen.gr

 

 

Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ως απαράδεκτη την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που δέχτηκαν οι διαδηλωτές κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της 15ης Ιουλίου 2015, όπου εργαζόμενοι, νέοι και άνεργοι ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο «μνημόνιο ταφόπλακα για την Ελληνική κοινωνία» που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους τοκογλύφους-δανειστές.

 

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες προσαγωγές που έγιναν μεταξύ αυτών και συλλήψεις συνδικαλιστών καθώς και την επίθεση με χημικά και τραυματισμούς που σκοπό είχαν τη διάλυση του Πανεργατικού-Παλλαικού Συλλαλητηρίου.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των αβάσιμων και κατασκευασμένων κατηγοριών που έχουν ασκηθεί εις βάρος τους.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α  

www.poeota.gr

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου όπου εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές, πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και έγιναν στο σωρό πάνω από 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και ο άλλος κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

 

ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Το Δ. Σ.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χθες 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά, τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και κάνοντας 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και ο άλλος κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη αστυνομική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και την νεολαία και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανατρέποντας πραξικοπηματικά το ΟΧΙ της εργατικής τάξης και του λαού, έφερε νέο μνημόνιο, συμμαχεί με τα κόμματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των ΠΟΤΑΜΙσιων συνοδοιπόρων τους και επιχειρεί με την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Το Δ. Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή

ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

 

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου- Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του

Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες. Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες,

το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρσητων κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 Π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

 

 

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της "κυβέρνησης της αριστεράς" ξόδεψε όλο της το μένος.

 

Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. 

 

Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί "Η Παμμακάριστος".

 

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθη και ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης καθώς και 14 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

 

Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε "αριστερό" μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

 

 

 

 

ΠΟΣΠΕΡΤ 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αναβίωση της αστυνομικής βίας εναντία στην εργατική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ,  των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και της κοινωνίας.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος και οι διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους ξυλοκόπησαν ακόμα και μετά τη σύλληψή τους.

Ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες ήταν και ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων  του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Η δίκη τους θα γίνει 22 Ιουλίου, ώρα 09:00, στα δικαστήρια Ευελπίδων και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόζει τον ίδιο αυταρχισμό που εφάρμοσαν και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα μνημόνια ενάντια στο λαό και στην κυριαρχία της χώρας είναι ίδια απ’ όπου κι αν προέρχονται. Για εμάς το ΟΧΙ ήταν και παραμένει ΟΧΙ. Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν ούτε και στην κυβέρνηση να το ερμηνεύει σαν υποταγή και πρόδρομο της ολικής εξαφάνισης του έθνους και της κυριαρχίας του.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιζομένων ενάντια στα μνημόνια και καμία καταστολή της όποιας μνημονιακής εξουσίας δεν πρόκειται να μας σταματήσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ - 09:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αγώνας μέχρι την ανατροπή όλων των μνημονίων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ                                        ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

 

pospert.gr

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

 

Στις 15/07 οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με αποφασιστικότητα διαδήλωσαν απαιτώντας να μην περάσει το νέο μνημόνιο, να μην συνεχίσει να εφαρμόζεται η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας που απέρριψαν μαζικά ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5 Ιούλιου.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε την διαδήλωση των εργαζομένων με απρόκλητη επίθεση, συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, και χημικά.

Στα πλαίσια αυτού του οργίου αστυνομικής καταστολής η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και του συναδέλφου Μάνθου Ταβουλάρη -πρόεδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, καθώς και του συναδέλφου Μιχάλη Γκουντούμα, μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Η σύλληψη των συνδικαλιστών όπως και των υπολοίπων αγωνιστών ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια είναι παράνομη και απαράδεκτη.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων συνδικαλιστών και όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης στις 15/7 στο Σύνταγμα και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος                ο Γ. Γραμματέας

Παντελής Αυθίνος        Θωμάς Μπουραντάς

 

 

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος -O.I.Y.E.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταδικάζει και καταγγέλλει το χθεσινό όργιο κρατικής καταστολής και χρήσης χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και τις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Μάνθος Ταβουλάρης.

Ο αυταρχισμός και η βία που επέδειξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, με ευθύνη του αρμόδιου αναπλ. Υπουργού, χρεώνεται σε όλη τη Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να διολισθαίνει στο δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Εάν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες κάνουν λάθος. Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου Μ.Τ. και όλων των συλληφθέντων της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα, καθώς και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους.

ΤΟ ΔΣ

 oiye

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδlκής Αγωγής

 

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Αθήναι 20 Ιουλίου 2015

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών κοι συνδικαλιστών!

 

Το νέο βάρβαρο μνημόνιο της ντροπής ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε θύελλα λαϊκών αντιδράσεων.

Στη μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και των άλλων συνδικάτων και οργανώσεων ενάντια στην «οριστερή» επίθεση που, δέχονται τα λαϊκά συμφέροντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ως γνήσιος συνεχιστής του αστικού κράτους - επέλεξε ως απάντηση τη μόνη λύση: την καταστολή.

 

Έτσι την ίδια στιγμή που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμμαχία των «προθύμων» ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά οι ννωστοί-άγνωστοι», φανεροί και κρυφοί μηχανισμoί για να εμποδίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης.

Η καταστολή αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μετρό της νέας αvτιλαϊKής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ωμής πορέμβασης στα σωματεία, στις διεκδικήσεις. Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέο μετρά απαγόρευσης και περιορισμού της συνδlκαλισηκής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη της ταξlκής πόλης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επιφυλaκη για να αποκρουστούν αυτοί οι άμεσοι οχεδlασμοί.

Δε χωρά καμιά αυταπάτη πως για να περάσουν αυτό τα μετρά της πρωτoφανoύς αγριότητας, θα ενταθεί η κρατική και εργοδοτική καταστολή.

Στο πλαίσιο αυτής της καταστολής συλλήφθηκαν αγωνlστές, διαδηλωτές ανάμεσά τους και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, εργαζόμενος ως κοινωνικός λειτουργός στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακόριστος» και μέλος του συλλόγου εργαζομένων του Ιδρύματος.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντioν του καθώς και εναντίον κάθε αγωνιστή.

Η καλύτερη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσίο κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της είναι η σχεδιασμένη, οργανωμένη και μαζική συμμετοχή.

Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 

 

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/7/2015

 

Ο Σύλλογος Μεταφραστών ΕπιμελητώνΔιορθωτών καταγγέλλει τις σuλλήψεις και τα βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων διαδηλωτών, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο της σuγκέντρωσης στο Σύνταγμα ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίζονταν το ίδιο βρόδυ στη Βουλή.

 

Οι σuλλήψεις έγιναν εντελώς αναίτια, και οι σuλληφθέντες uπήρξαν εκτός από θύματα χημικού πολέμου και θύμοτα ξυλοδαρμού κατά τη σόλληψή τους. Ανάμεσα στους σuλληφθέντες ήταν και ο Μάνθος Ταβουλάρης, εργαζόμενος στον χώρο του βιβλίου) και πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίοu-χαρτοu Αττικής. Έκπληξη προκαλεί η ευκολία με την οποία οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε σuλλήψεις κατά την “ταυτοποίηση” των συλληφθέντων, και ακολούθως η ευκολία με την οποία οι σuλληφθέντες φορτώθηκαν κατηγορίες ανuπόστατες, κραυγαλέα κατασκευασμένες και χαλκευμένες.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν οι κυβερνώντες είναι διατεθειμένοι να καταπατήσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων και να καταδικάσουν την κοινωνική πλειοψηφία στην πείνα και την εξαθλίωση, είναι ταuτόχρονα διατεθειμένοι να αξιοποιήσοuν πλήρως τοuς κατασταλτικούς μηχανισμούς του κρότους ενάντια σε όσοuς και όσες αντιστέκονται. Η «εθνική συναίνεση» για τη λεηλασία της ζωής μας είναι φανερό ότι δεν ανέχεται διαμαρτυρίες και διαφωνίες. 

 

Εκφράζοuμε την αλληλεγγύη μας στον σuνάδελφο Μάνθο Ταβουλάρη, αλλά και σε όλοuς τοuς συλληφθέντες που διώκονται άδικα με κατασκευασμένες κατηγορίες

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των σuλληφθέντων.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι ψευδείς κατηγορίες σε βάρος τους.

Σuγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού, Ευελπίδων την Τετάρτη 22 louλiou, στις 9 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΜΕΔ

 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Μιχάλης Λαλιώτης           Γιώργος Καράμπελας      

 

 www.smed

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑIΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 'ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ'

 

Την Τετάρτη 15/7. σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενωτ κυβερνήσεων και των εφαρμοστικών νόμων υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Η εφαρμοζόμενη πολιτική καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια.

Η συγκυβέρνηση μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠOTAMI ΚΑΙ ΧΑ, μέσα και έξω από τη βουλή κατέστειλε με τη βία τις εργατικές κινητοποιήσεΙς.

Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιο" έβρισκαν μπροστά τους.

Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν, διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

 

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για  την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλητ Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο

συνδικαλιστές μαζί με άλλους αγωνιστές- παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

 

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Το σωματείο μας θα σταθεί αλληλέγγυο σε διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί παλεύοντας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

l)Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

2)Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

 

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Καταγγέλλουμε την άγρια επιχείρηση καταστολής που έλαβε χώρα στους δρόμους γύρω από τη Βουλή, στις 15/7/2015, την ίδια ώρα που μέσα σ’ αυτήν ψηφιζόταν το νέο Μνημόνιο.

 

Δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις επιστρατεύτηκαν για μια ακόμα φορά για να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα για την «πάση θυσία παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», μια θυσία με θύματα εμάς και τις ζωές μας. Μέτρα που περνάνε με τις ψήφους του ενισχυμένου μνημονιακού μπλοκ στη βουλή, ενάντια στη λαϊκή βούληση του Όχι του 61%, θέτοντας ένα τεράστιο ζήτημα για μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιταγών του κεφαλαίου.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση των διώξεων εναντίον τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά ενάντια σε όλα τα μνημόνια.

Δε συναινούμε στην απαξίωση της ζωής μας.

Δεν υποτασσόμαστε στις υποδείξεις εκείνων που κερδίζουν ξεπουλώντας το δικό μας μέλλον.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                    Η Γ.Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης          Μαρλέν Λογοθέτη

 sdpekpa

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου όπου εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές, πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και έγιναν στο σωρό πάνω από 40 προσαγωγές, από τις οποίες οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και ο άλλος κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7, 9 πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

somateioattikon

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Στις 15 Ιούλη, την «ιστορική» ημέρα που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις πλάτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, έξω από τη Βουλή οι γνωστοί-άγνωστοι, φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί έπιασαν «δουλειά» με στόχο όχι μόνο να αδειάσουν την περιοχή έξω από τη Βουλή, αλλά

να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν διαδηλωτές.

 

 

Συγκεκριμένα, ενώ χύνονταν κροκοδείλια δάκρυα εντός του Κοινοβουλίου ότι το 30 Μνημόνιο είναι αναγκαίο για τη «σωτηρία» της χώρας από τη χρεοκοπία, εκτός της Βουλής εκτυλίχθηκε η γνωστή ιστορία κάθε φορά που έρχεται για ψήφιση ένα νέο μνημόνιο: ρίψη χημικών, μολότοφ, βομβών κρότου - λάμψης, συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ η από κοινού επίθεση της ομάδας «Δέλτα» και των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών» στους διαδηλωτές έφτασε μέχρι το ύψος του «Φιξ». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛείναι έκθετη στο κόσμο που συμμετείχε στα συλλαλητήρια της 15ης Ιούλη, αφού με δική της εντολή εφαρμόστηκε ένα απότα προαπαιτούμενατου Μνημονίου:

Η καταστολή του εργατικού κινήματος.

 

Η καταστολή όμως δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μετρά της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ωμής παρέμβασηςστα σωματεία, στις διεκδικήσεις. Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέα μετρά απαγόρευσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένουνα προληφθεί η ανάπτυξη της ταξlκής πάλης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 15 Ιούλη στην Αθήνα. Σχέδιο που είχε οτόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και τη διάλυση των συγκεντρώσεων που

πραγματοποιήθηκανενάντια στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Το μόνο σίγουρο πάντωςείναι ότι τίποτα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, δημιουργούνται ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, όπως: 

ΓΙΑΤΙ επέλεξε η αστυνομία, με τους δρόμους ελεύθερους από διαδηλωτές τόσο προς την Πανεπιστημίου που ήταν άδεια, όσο και την Γεωργίου που ήταν επίσης άδεια, να στρέψει με ρίψη χημικών την αρχική μικρή ομάδα των δήθεν αντιεξουσιαστών από το ύψος της Μ. Βρετάνιας προς τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, δηλαδή προςτην Αμαλίας;

ΓΙΑΤΙ άραγε τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το ύψος της Μ. Βρετάνιας έφτασαν μέχρι το ύψος του ΦΙΞ!!! τη στιγμή που οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ μάζευαν τις σημαίες, δηλ. χιλιόμετρα μακριά από τη Βουλή

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη σύλληψη του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Απικής και του μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί "Η Παμμακάριστος".

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να μην κυριαρχήσει η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, η λογική της ανάθεσης και του μικρότερου κακού, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιόςεργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τους αγώνες μας για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες

διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για τα συμφέροντα μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του

ταξικού κινήματος.

 

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ότι η ΕΕ, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν μπορούν να αλλάξουν υπέρ του λαού. Όσο για τις κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, όπως και αν βαφτιστούν, δεν μπορούννα μπουν στην υπηρεσίατων λαϊκών συμφερόντων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ & ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Το μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης μιας ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των συλλαλητηρίων στις 15 lούλη απέναντι στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποτελεί μια καθαρά ταξική επιλογή υπέρ της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και των

μονοπωλίων που τσακίζει ό,τι είχαν αφήσει όρθιο τα προηγούμενα μνημόνια, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αναχαιτιστεί από την εντεινόμενη κρατική καταστολή, τις επικείμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και την αισχρή προπαγάνδαότι όλα γίνονται για τη «σωτηρία» της χώρας. ΑΝΠΘΕΤΩΣ, πρέπει να δυναμώσει το πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης

του ελληνικού λαού στην πάλη του απέναντι στον πραγματικό του αντίπαλο: την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΠΣ 7:30ΜΜ

ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΓΙΑ το Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                     ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

 

Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ

 

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους

Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ "Νίκος Πλουμπίδης" 

 Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος 'Ν.Πλουμπίδης' καταδικάζει την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Τετάρτη 15/7, όπου σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και την ΕΕ. 

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που πίεζαν για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Η Τετάρτη 15/07 ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις.

Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές, άσχετα αν δεν προέβαλλαν αντίσταση. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους, χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Κυριακή Νικολάου             Βασίλης Βατίστας 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταδικάζει την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τα νέα μέτρα καταστροφής και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού-ταξικού ΟΧΙ χωρίς να καταφύγει σε κρατική αστυνομική βία και καταστολή.

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις.

Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων!

 

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΄Ανδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου "Θεοφιλος Καϊρης"

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ             Δ. ΤΖΗΚΑ

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 15ης  ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με αποφασιστικότητα διαδήλωσαν απαιτώντας να μην περάσει το νέο μνημόνιονα μην συνεχίσει να εφαρμόζεται η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας που απέρριψαν μαζικά ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5 Ιούλιου.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά, τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και κάνοντας 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Μάνθος Ταβουλάρης και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί  «Η Παμμακάριστος». Μαζί τους συνελήφθη και ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης, καθώς και άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη αστυνομική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και την νεολαία. Ζητάμε την αθώωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανατρέποντας πραξικοπηματικά το «ΟΧΙ» των εργαζομένων των ανέργων και της νεολαίας και εξαπατώντας τους αισχρά, έφερε νέο μνημόνιο, συμμαχώντας με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και επιχειρεί ξανά με την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΕΤΤΑ                ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

syllogospensmyrnis

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου»

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

Έγινε φανερό ότι οι δυνάμεις καταστολής εφάρμοσαν το ίδιο σχέδιο το οποίο χρησιμοποιούσαν όλη την προηγούμενη 5ετία της ανάπτυξης των κοινωνικών αγώνων, τόσο γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όσο και κατά τη διάρκεια των γενικών απεργιών: 1) γενικευμένη επίθεση αδιάκριτα σε όλη τη μάζα των διαδηλωτών 2) βίαιη απώθηση με στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης, χρησιμοποιώντας ευρέως χημικά όπλα και 3) μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις με στόχο την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τρομοκράτηση της κοινωνίας, φορτώνοντας τους συλληφθέντες με αναπόδεικτες, ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου Αποδείχθηκε αυτό που έχει γνωρίσει πολύ καλά η κοινωνία και ο λαός μέσα από τους αγώνες του: ότι η κρατική πολιτική είναι σύμφυτη με τη βία για να υλοποιήσει τις επιλογές της.

Ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει φανερό ότι τα μνημόνια έχουν ως συστημικό - συστατικό τους στοιχείο, ως πολιτικό περιεχόμενο την βία απέναντι στο λαό και την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας.

Τα μνημόνια απαιτούν κράτος έκτακτης ανάγκης για να επιβληθούν, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ που κάνουν το ΟΧΙ ΝΑΙ , πρακτικές ωμής καταστολής και βίας και τσαλαπάτημα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Γι αυτό άλλωστε από το Πρωί της Τετάρτης το κέντρο έμοιαζε να έχει καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η καταστολή που εξαπολύει η μνημονιακή -πλέον και τυπικά- κυβέρνηση, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε τρίτο μνημόνιο ακραίας βαρβαρότητας, δεν φοβίζει την κοινωνία και τους αγωνιστές που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Την ευθύνη για την απροκάλυπτη βία εναντίον των διαδηλωτών έχει μαζί με την ηγεσία των δυνάμεων καταστολής και τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ, η κυβέρνηση η οποία επιτρέπει, οργανώνει και νομιμοποιεί τη βία των δυνάμεων καταστολής.

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην συγκέντρωση της 15 Ιουλίου, στο Σύνταγμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ            ΛΙΠΚΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ

ekpaideutikoi.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Καταγγελία για τις συλλήψεις και την καταστολή στη διαδήλωση στις 15/7

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε «ο Αριστοτέλης» καταδικάζουμε την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύει ότι για να εφαρμόσει τα νέα μέτρα καταστροφής και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική μεταστροφή του μαζικού-ταξικού ΟΧΙ καταφεύγει στην κρατική αστυνομική βία και καταστολή.

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα βάρβαρης αφαίμαξης του εργατικού εισοδήματος και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντάς τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές, γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ.,

στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ                               ΓΡΑΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ 

sylaristotelis

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της 15/7

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιοπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το νέο μνημόνιο βυθίζει ακόμη περισσότερο  το λαό  στη φτώχεια, την ανεργία ή την εργασιακή ανασφάλεια . Για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Πράγματι κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές, πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

 

Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

 

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και έγιναν πάνω από 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου και ο άλλος κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλειτην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Απαιτούμε:

Την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους

 

* ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

* ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

* Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                       Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη Άννα                   Μάγια Σταυροπούλου

syllogosperiklis

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της 15/7

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

 

 

Έγινε φανερό ότι οι δυνάμεις καταστολής εφάρμοσαν το ίδιο σχέδιο το οποίο χρησιμοποιούσαν όλη την προηγούμενη 5ετία της ανάπτυξης των κοινωνικών αγώνων, τόσο γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όσο και κατά τη διάρκεια των γενικών απεργιών: 1) γενικευμένη επίθεση αδιάκριτα σε όλη τη μάζα των διαδηλωτών 2) βίαιη απώθηση με στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης, χρησιμοποιώντας ευρέως χημικά όπλα και 3) μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις με στόχο την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τρομοκράτηση της κοινωνίας, φορτώνοντας τους συλληφθέντες με αναπόδεικτες, ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                             ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

 

syllogikadytatt

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της 15/7

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ

syllogos-glyfada

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου.

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

aekpikariasfournwn

 

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενους συνδικαλιστές

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν µμεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγµα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό µνηµόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση µε τους δανειστές.

Ένα µνηµόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Την ίδια ηµέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα µε τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάµεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών µε συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χηµικά µε στόχο την τροµοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος»:

Καταγγέλλουµε

την κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,

η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών

και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές,

όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου,

ο Μιχάλης Γκοντούµας, µέλος του Συλλόγου Εργαζοµένων του Ιδρύµατος για το Παιδί «Η Παµµακάριστος»

και άλλοι αγωνιστές.

Απαιτούµε την άµεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

και την απόσυρση όλων των κατασκευασµένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                  ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 

 sylekpe.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

 

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Δινοπούλου Ευαγγελία                       Πετροπούλου Έλενα

 

p-e-filis

 

Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου

 

Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενους συνδικαλιστές

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν µμεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγµα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό µνηµόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση µε τους δανειστές. Ένα µνηµόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους  εργαζόμενους και την κοινωνία. Την ίδια ηµέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα µε τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάµεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών µε συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χηµικά µε στόχο την τροµοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου:

Καταγγέλλουµε την κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούµας, µέλος του Συλλόγου Εργαζοµένων του Ιδρύµατος για το Παιδί «Η Παµµακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

Απαιτούµε την άµεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασµένων κατηγοριών σε βάρος τους

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σαϊτάκης                    Αντώνης Νιανιούρης

www.seperet

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Στις 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με αποφασιστικότητα διαδήλωσαν απαιτώντας να μην περάσει το νέο μνημόνιο, να μη συνεχίσει να εφαρμόζεται η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας που απέρριψαν μαζικά ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5 Ιούλιου.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά, τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και κάνοντας 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Μάνθος Ταβουλάρης και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Μαζί τους συνελήφθη και ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης, καθώς και άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη βαρβαρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» :

Στηρίζει τους αγωνιστές που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στη συγκέντρωση της 15 Ιουλίου, στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλει τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενουςκαι τη νεολαία.

Ζητάει την αθώωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους.

ΟΧΙ στις διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών!

Η τρομοκρατία δεν περνάει..Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

ΤΟ ΔΣ

 

 syllogosgritsos

 

 

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Γενικής Απεργίας στο δημόσιο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου απογευματινού συλλαλητηρίου όπου εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στους διαδηλωτές, πνίγοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στα χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

 

Τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και έγιναν στο σωρό πάνω από 40 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου και ο άλλος κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

* ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

* ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

* Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

 

Το Δ. Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

 

 

 

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου καταδικάζει την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

Στη συγκέντρωση ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι κι άνεργοι που διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που συµφώνησε η Κυβέρνηση µε τους δανειστές.

Οι δυνάµεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευµένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών µε συλλήψεις, ξυλοδαρµούς και χηµικά µε στόχο την τροµοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάµεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες µετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαµβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκουντούµας, µέλος του Συλλόγου Εργαζοµένων του Ιδρύµατος για το Παιδί «Η Παµµακάριστος» και άλλοι διαδηλωτές

Απαιτούµε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτώv!

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΤΖΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ           ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

 

Λέμε ΟΧΙ στην αστυνομική βία και τις διώξεις των αγωνιστών και συνδικαλιστών

Στις 15 Ιουλίου 2015 σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές. Το μνημόνιο που αποτελεί πραξικοπηματική πράξη μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές. Ηκυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Ασμής Λάζαρος                                      Βασιλειάδης Βασίλης  

elmeilei

 

 

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 15/7/2015 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7/2015

 

Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας, συντασσόμενη με τις αποφάσεις-ψηφίσματα της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ, καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

 

Την ώρα που στη Βουλή ψηφίζονταν το πρώτο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, έξω από τη Βουλή χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, καταδίκαζαν τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται από κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

 

Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

 

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα που απευθύνει η ΑΔΕΔΥ προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκή πορεία προς τη Βουλή την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ώρα 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια, την ώρα που θα ψηφίζεται το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που περιλαμβάνεται στη νέα συμφωνία.

 

Αντιτασσόμαστε σθεναρά σε κάθε μορφή καταστολής και ποινικοποίησης των δίκαιων αγώνων μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας καθημερινά, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.

Παλεύουμε αταλάντευτα, με τις θέσεις του κλάδου, για την διεκδίκηση της λαϊκής κυριαρχίας και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών (δουλειά για όλους, παιδεία, ασφάλιση, υγεία).

 

Για το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                                                  ΠΕΤΑΛΑ ΒΙΒΗ 

 

 

 

 

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.
Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας


Άρης Ρέττος                                    Γιάννης Νικολάου

 

elme-chanion

Ψήφισμα συμπαράστασης του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων

 

για τους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου 2015

 

Είναι πολλές οι φορές που ο κόσμος της Τέχνης έχει πάρει θέση για τα πολιτικά τεκταινόμενα των χωρών αλλά και παγκοσμίως. Αντίστοιχα είναι πολλές οι φορές που οι άνθρωποι της Τέχνης έχουν αποτελέσει την πρωτοπορία των κινημάτων και των εξεγέρσεων.

 

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και νέες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 

Το προβοκατόρικο γνωστό σκηνικό των γνωστών –αγνώστων έπαιξε για μία φορά ακόμη μπροστά μας.

 

Τα προσχεδιασμένα επεισόδια ξεκίνησαν και οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Ακολούθησαν αναίτιες προσαγωγές και εν συνεχεία συλλήψεις διαδηλωτών. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και οι : Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου και Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

 

Στηρίζουμε τους συλληφθέντες και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

 

Ας μην ξεχνάμε:

Οταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν

δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!

Πρέπει έτσι να φροντίσετε

που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί.

Τότε μεγάλη δύναμη πια θα 'στε.

Να σας περιγελάσει τότε δε θα τολμά κανένας!

Μπερτολ Μπρεχτ

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

pesyth.gr

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ‐ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ‐ΠΑΣΟΚ‐ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου‐Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

 

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Για το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

 

Ο Πρόεδρος                 Η Γεν.Γραμματέας

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΒΙΟΣ          ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΛΟΥΒΡΟΥ

 

 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

 

 

Σωματεiο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Hρακλείου

Μισθωτοι - Εργαζόμενοι με ΔΠΥ- Υποαπασχολούμενοι - Άνεργοι Μηχανικοί και Τεχνικοί

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

 

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

 

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους.

 

αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

 

Εκ του Δ.Σ. του παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Ο πρόεδρος

Ιακωβάτος Γεράσιμος

smtiraklio

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 

 

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

 

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

 

Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις.

 

Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

 

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.

 

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

 

Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Σύλλογος Σπουδαστών

 

 

ΣΧΟΛΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΣΓΤΚΣ)

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχη αγροτια, που συμμετειχαν μαζlκα στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την προηγούμενη Τετάρτη 15/7/2015 κόντρα στο 30 μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση. Τα συλλαλητήρια της προηγούμενης βδομάδας έστειλαν μήνυμα αγώνα και όχι απογοήτευσης, εκδίκησης και όχι ηποπάθειας απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Την ίδια στιγμή, που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμμαχία των "προθύμων" ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά οι γνωστοί - άγνωστοι, φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί για να εμποδίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης. Δε χωρά καμιά αυταπάτη πως για να περάσουν αυτά τα μέτρα της πρωτοφανούς αγριότητας, θα ενταθεί η κρατική και εργοδοτική καταστολή. 

 

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζομένους, το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σχέδιο που είχε στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 

Καταγκέλουμε επιπλέον και τις συλλήψεις που ακολούθησαν και τον άργιο ξυλοδαρμό διαδηλωτών από τα ΜΑΤ 2 μελών της ΟΚΔΕ - Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Απαίτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται.

 

Η καταστολή της προηγούμενης Τετάρτης δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ωμής παρέμβασης στα σωματεία, στις διεκδικήσεις.

Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέα μέτρα απαγόρευσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επιφυλακή για να αποκρουστούν αυτοί οι άμεσοι σχεδιασμοί.

Καλούμε το σύλλογο, τη νεολαία, τους εργαζομένους να σχεδιάσουν την απάντηση τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

 

Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος. 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχου κηρύξει.

Καλούμε το σύλλογο σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 20 πακέτο μέτρων στα πλαίσια του 30υ μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

 

Να απαντήσουμε στον νέο σφαγιασμό!

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχωγ, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

 

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτης της εξαθλίωσης!

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών. 

 

Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη!

Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά.

Καλούμε την εργατική τάξη και του συμμάχους της να ισχυροποιήσουν τη κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης 

Την 15/07 οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα τη θυμούνται όχι μόνο σαν μια μέρα ντροπής γι’ αυτούς οι οποίοι -αφού πρώτα μας ζάλισαν σε αντιμνημονιακή ρητορεία- σήκωσαν το χέρι και ψήφισαν την οριστική ταφόπλακα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 

Θα τη θυμούνται επίσης ως τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι «περήφανοι αριστεροί εκπρόσωποι των καταπιεσμένων» μας υπενθύμισαν ότι η καταστολή -αυτή η αναγκαία συνθήκη για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας- είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Απρόκλητες μα άκρως προκλητικές συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, χημικά. Τέτοια ήταν η μανία της κυβέρνησης να περάσει τα αντεργατικά μέτρα που δεν δίστασε να προβεί σε πολλές προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και του Μάνθου Ταβουλάρη (προέδρου του Συλλόγου Βιβλίου- Χάρτου), του Μιχάλη Γκουντούµα, µέλους του Συλλόγου Εργαζοµένων του Ιδρύµατος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλων αγωνιστών.

 

Οι συλλήψεις είναι παράνομες και ξεσκεπάζουν το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης: Αυτό του συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων, της φτώχειας και της καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα

ενάντια στο «μνημόνιο 3″

Απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
τηλ: 2114013060

http://ergatikilesxi.wordpress.com

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο

πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις.

 

Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου!

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών!

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

 https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com/

 

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

 

Τα νέα μνημόνια επιστέφουν μαζί με την καταστολή

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές και συνδικαλιστές

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των διώξεων από τους συλληφθέντες των κινητοποιήσεων της 15ης Ιουλίου


Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση ποδοπατώντας το λαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, αλλά και κάθε έννοια εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που πρωτοστάτησαν για το ΝΑΙ της υποταγής και για ένα νέο πρόγραμμα ολοκλήρωσης της κοινωνικής καταστροφής. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Είναι εξάλλου η «συνταγή» που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις των πλατειών, των απεργιών και των μεγάλων συγκρούσεων.  


Η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας βγαλμένη από το παρελθόν της βίας και το μέλλον του διαρκούς αυταρχισμού για να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου το κοινωνικό ολοκαύτωμα. Το νέο μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες. 
Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό και λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος, οι  κυβερνήσεις και τα διεθνή τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά την κόλαση των μνημονίων, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου 
Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

 lesxivolou

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

αλληλεγγύη-αντίσταση-ανατροπή

 

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

ergatikilesxi-kd

 

 

Δημοτική Κίνηση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή

 Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων 

fysaeikontra

 

 ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

rixianatropiiraklioat

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 22ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που δέχτηκαν οι διαδηλωτές κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της 15ης Ιουλίου 2015, όπου εργαζόμενοι, νέοι και άνεργοι ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και ενός μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους τοκογλύφους – δανειστές.

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες προσαγωγές που έγιναν μεταξύ αυτών και συλλήψεις συνδικαλιστών καθώς και την επίθεση με χημικά και τραυματισμούς που σκοπό είχαν τη διάλυση του Πανεργατικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των αβάσιμων και κατασκευασμένων κατηγοριών που έχουν ασκηθεί εις βάρος τους.

 

 

Επιστολή του “Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου”

προς την αρμόδια έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

 

Την Τετάρτη 22.07.2015 εκδικάζεται η υπόθεση των 10 συλληφθέντων με κατηγορίες πλημμελημάτων από τη συγκέντρωση της Τετάρτης 15.07.2015 στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από αδικαιολόγητη, βίαιη και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με προφανή-κατά τη γνώμη μας- σκοπό την πλήρη διάλυση της συγκέντρωσης ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που το συνοδεύουν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Μιχάλης Γκουντούμας, ενεργός συνδικαλιστής και μέλος της δημοτικής μας παράταξης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου».

Συμμετείχε σε μια ειρηνική συγκέντρωση ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα να διαδηλώνει απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην συγκέντρωση και προέβησαν αδιάκριτα σε συλλήψεις χωρίς καμία βάση και δικαιολογία.

Οι πλαστές και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος όλων των συλληφθέντων- μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Γκουντούμας- αποσκοπούν στην νομική κάλυψη από μέρους των κατασταλτικών δυνάμεων του σκληρού και άγριου ξυλοδαρμού τόσο κατά την διάρκεια των συλλήψεων όσο και μετά από αυτήν και κατά την διάρκεια της κράτησης. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Γκουντούμας κρατήθηκε μέσα στην αστυνομική κλούβα για 40 λεπτά δεχόμενος άγρια χτυπήματα με χέρια, πόδια και γκλομπ από 6-7 αστυνομικούς, προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις με ξεκάθαρα προκλητικό πολιτικό περιεχόμενο.

Τέτοιας μορφής αστυνομική αυθαιρεσία αντιβαίνει στην ελεύθερη και δημοκρατική δράση των πολιτών και των εργαζομένων και αποτελούν χτύπημα στις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την πλήρη αθώωση τόσο του Μιχάλη Γκουντούμα, όσο και των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Η δημοτική παράταξη Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου συμμετέχει, πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, εδώ και μια δεκαετία σε όλα τα μικρά και μεγάλα κινήματα της πόλης και της χώρας μας. Έχει παρέμβει σε 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και έχει εκλέξει ισάριθμες φορές εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αθήνα, 22.07.2015

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 kinimastinpoli

 

 

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου, 16 Ιουλίου 2015

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος κατά της ψήφισης από τη Βουλή του 3ου μνημονίου και των αντεργατικών/αντιλαϊκών μέτρων που το συνοδεύουν, στην οποία καλούσαν πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, οργανώσεις, καθώς και η ΑΔΕΔΥ, η διαμαρτυρία διακόπηκε από την απρόκλητη και βίαιη επίθεση της αστυνομίας, η οποία είχε σαν μοναδικό σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης και την πλήρη εκκένωση του Συντάγματος από τους διαδηλωτές.

Η ευρεία χρήση χημικών, το κυνηγητό διαδηλωτών στα στενά και οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η αντεργατική πολιτική των μνημονίων πάει χέρι-χέρι με την καταστολή του κινήματος.

Ανάμεσα στους χθεσινούς συλληφθέντες είναι και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κάτοικος του Δήμου Ζωγράφου, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και μέλος της παράταξης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου».

Θεωρούμε ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου και συμπολίτη μας, ο οποίος συμμετείχε σε μια ειρηνική διαδήλωση και άσκησε απλά το συνταγματικό του δικαίωμα να διαδηλώνει, είναι αναίτια και απρόκλητη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Μιχάλης Γκουντούμας, όπως και άλλοι συλληφθέντες, ξυλοκοπήθηκε άγρια τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, όσο και μετά από αυτήν.

Με δεδομένα τα παραπάνω, απαιτούμε την άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών που του αποδίδονται και ζητάμε την πλήρη αθώωσή του.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των «επεισοδίων», ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του «Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής», και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του «Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί - Η Παμμακάριστος». 

Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9:00 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

 aristeriprwtovouliaglyfadas

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Ψήφισμα Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή μας παρουσία, τις σημαίες μας και τα συνθήματά μας, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο.

Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί Η Παμμακάριστος.

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθησαν και 15 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτοριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε «αριστερό» μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

diktiospartakos

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, ενάντια στα νέα μέτρα λεηλασίας της ζωής μας, οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν τα χημικά και όχι μόνο δόντια της.

Αριστερές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες δέχτηκαν απρόκλητα, ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που ξυλοκόπησαν, τραυμάτισαν και συνέλαβαν χωρίς λόγο διαδηλωτές. Δεκατρείς συναγωνιστές συνελήφθησαν, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους.

Την επομένη 16/7 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με πληθώρα γελοίων και πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ενώ πέντε από αυτούς παραπέμφθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίες στηριζόμενες σε χαλκευμένα στοιχεία, προϊόντα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ως εργαζόμενοι που στραγγαλίζονται από τα μνημόνια, αλλά και ως ενεργοί πολίτες, στεκόμαστε δίπλα σε όσους έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να δίνουν αγώνες,  ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση των εργαζομένων και την απελευθέρωσή τους από την λαίλαπα των μνημονίων, την μέγγενη του χρέους και την κόλαση της χρηματοπιστωτικής ηγεμονίας. Ούτε τα χημικά και η βία των δυνάμεων καταστολής, ούτε οι κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον των συναγωνιστών δεν θα κάμψουν  τον αγώνα μας.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου.

Απόσυρση των κατασκευασμένων σε βάρος τους κατηγοριών.

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων,

ΟΧΙ στην αστυνομική βία απέναντι στο δίκαιο των αιτημάτων μας,

ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.

Η καταστολή δεν μας φοβίζει, λέμε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

synelefsimixanikon

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων

των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409), Γιώργου Γαλάνη (6974750410)

Οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα

δεν τρομοκρατούνται από την καταστολή

και τους εκβιασμούς του μνημονιακού αντιλαϊκού μπλοκ

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών που διατράνωσαν, χωρίς φόβο, την αντίστασή τους και την κάθετη αντίθεσή τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι. Για μια ακόμη φορά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Μέρκελ η «ελληνική δημοκρατία» «κέρασε» τους διαδηλωτές χημικά και ξύλο.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου συγκροτήθηκε εντός της Βουλής ένα ενεργητικό μνημονιακό – αντιλαϊκό μπλοκ, (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ ) μέσα σε κλίμα «εθνικής συναίνεσης» για να ψηφίσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, για την πλήρη λεηλασία της κοινωνίας και της χώρας, για την ολοκληρωτική επικράτηση της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των μηχανισμών τους.

Το μνημονιακό-αντιλαϊκό μπλοκ στοχεύει στο να περάσει στη συνείδηση του λαού μας ότι αποτελεί μονόδρομο η Ε.Ε., ότι αποτελεί μονόδρομο η υποταγή στο εργαλείο της οικονομικής δικτατορίας – το €υρώ, ότι αποτελεί μονόδρομο η συναίνεση των εργαζόμενων στην επέλαση των τραπεζώντου κεφαλαίου και των ατιμωτικών τους επιδιώξεων, ότι ήταν λάθος το ΟΧΙ και η αντίσταση απέναντι στις ορδές των οικονομικών και κοινωνικών δολοφόνων.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατράπηκε και τυπικά σε μνημονιακή κυβέρνηση, υπογράφοντας όλα τα μέτρα που διαλύουν οριστικά την κοινωνίαεξευτελίζουν την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, ποδοπατούν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπείρει μια ακόμη ολέθρια αυταπάτη: ότι θα «διαχειριστεί» προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων τους όρους των δανειστών. Είναι ολέθρια μια τέτοια αντίληψη αν επικρατήσει στο εργατικό κίνημα, γιατί στοχεύει στο να μπει η κοινωνική διεκδίκηση στη γωνία, σε στάση αναμονής των «από τα πάνω» εξελίξεων. Είναι ολέθρια μια τέτοια αντίληψη γιατί αντικαθιστά το λαϊκό κίνημα με τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, γιατί σπέρνει συνειδητά την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Οι εκβιασμοί και το πραξικόπημα που επικαλείται η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα πραγματοποιούνται εναντίον του λαού. Πραξικοπηματική είναι η μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ, σε γιαβόλ προς τους δανειστές.Εκβιαστικό είναι το ψευτοδίλημμα ότι αν δεν συναινέσουμε θα καταστραφούμε.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου αποδείχθηκε αυτό που έχει γνωρίσει πολύ καλά η κοινωνία και ο λαός τα τελευταία 5 χρόνια: ότι τα μνημόνια έχουν ως συστημικό - συστατικό τους στοιχείο, ως πολιτικό περιεχόμενο την βία απέναντι στο λαό και την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίαςΤα μνημόνια απαιτούν κράτος έκτακτης ανάγκης για να επιβληθούν, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ που κάνουν το ΟΧΙ ΝΑΙ, πρακτικές ωμής καταστολής και βίας και τσαλαπάτημα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Γι αυτό άλλωστε από το Πρωί της Τετάρτης το κέντροέμοιαζε να έχει καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβερνητική καταστολή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών, την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ πάνω από 50, την σύλληψη 16 από αυτούς και την παραπομπή τους σε δίκη.

Παρά τις συλλήψεις και τα χημικά, σημαντικό μέρος των διαδηλωτών ανασυντάχθηκε και συγκεντρώθηκε ξανά μπροστά στο Σύνταγμα όπου και παρέμεινε μέχρι τις 11 το βράδυ.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Απέναντι στην «εθνική» μνημονιακή συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ) και όποιες κυβερνήσεις την υλοποιήσουν πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, που θα απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται και θα ανατρέπει το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και θα οργανώνει τον διεθνιστικό αγώνα για τη ρήξη και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωσηκαι το ευρώθα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του.

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες παιζόταν ένα «πιγκ – πογκ» με το μπαλάκι να παίζεται ανάμεσα στα πρωθυπουργικά τραπέζια και τις κλειστές αίθουσες των διαφόρων Eurogroups.

Ήρθε η ώρα να πάρει τη μπάλα ο λαός. Να βρούμε τη δύναμη, το πάθος, την ψυχική ανάταση, την αγωνιστικότητα, το πείσμα, την αυτοπεποίθηση, τη συλλογική συγκίνηση, την ευρηματικότητα, την ταξική συνείδηση και το καθαρό βλέμμα που θα επιβληθεί στην άχλη του χρόνου. Πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ!

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

www.paremvasis.gr

Αυτόνομη Ταξική Συλλογικότητα Εργαζομένων του Παν/μίου Αθηνών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (15-7-2015)

Καταγγέλουμε απερίφραστα το όργιο καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις στην διαδήλωση της 15ης Ιουλίου 2015 στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου. Η «αριστερή» κυβέρνηση κατ’ εντολή του Πανούση, οργάνωσε ένα σχέδιο άγριας καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές που αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.

 

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει όλο το κέντρο της Αθήνας, φρόντισαν να διαλύσουν την συγκέντρωση στην κορύφωσή της, πετώντας τόνους δακρυγόνων, κρότου λάμψης και ξυλοκοπώντας βίαια όποιον έβρισκαν μπροστά τους, κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαδίζοντας πιστά στον δρόμο της ακροδεξιάς, συνεχίζει την τρομοκρατία και την οργανωμένη φίμωση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, προκειμένου να περάσει τα νέα απεχθή μνημονιακά μέτρα, υπακούοντας πιστά τις εντολές των τοκογλύφων της Ευρώπης.

 

Kαταγγέλλουμε τις συλλήψεις, τον άγριο ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια των συναγωνιστών μας, που συνεχίστηκαν και μέσα στις κλούβες κατά την μεταφορά τους προς τη ΓΑΔΑ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συνδικαλιστών, γνωστών για την αγωνιστική δράση τους Μάνθου Ταβουλάρη, προέδρου του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και του Μιχάλη Γκουντούμα, μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές της τρομοκρατίας, της καταστολής και της ποινικοποίησης των αγώνων μας, όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας γεμίζουν με περισσότερο πείσμα.

 

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας απέναντι στα νέα μνημόνια, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και λεηλασίας της ζωής και της εργασίας μας, ενάντια στους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου, από όπου και εάν προέρχονται.

Αυτόνομη Ταξική Συλλογικότητα Εργαζομένων του Παν/μίου Αθηνών

 

 

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή -ΚΕΕΡΦΑ

 

Ψήφισμα-Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν.

Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

antiracismfascism

 

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

 

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος.

 

Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών.

 

Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

 

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθησαν και 15 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη. Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της.

 

Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

 

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε “αριστερό” μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

 

Καββαδίας Γιώργος          Προβατάς Βασίλης  

 

 

ΚΟΜΜΑΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ NPA, Γαλλία

 

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 από NPA

 

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στη ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, που επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

Ήταν η πρώτη ημέρα γενικής απεργίας αφότου ο Τσίπρας είναι στην κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ (η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων) απαίτησε: «την κατάργηση του μνημονίου» και «η διαγραφή του χρέους».

Αλληλεγγύη με τους Έλληνες διαδηλωτές ενάντια στη λιτότητα και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.

Ένα πανό μπροστά στο Κοινοβούλιο έγραφε: "Όχι στον ιδιωτικοποιήσεις, να σώσουμε τα λιμάνια, τη ΔΕΗ (εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού), τα νοσοκομεία».

Η διαδήλωση διαλύθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ. στην πλατεία Συντάγματος και 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι οποίοι κρατήθηκαν μέχρι να παρουσιαστούν στο δικαστήριο μεταξύ 11:00-12:00 (ελληνική ώρα) ήταν δύο συνδικαλιστές, ένας από αυτούς σοβαρά τραυματισμένος από την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο από τους συντρόφους μας στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς και συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - συνασπισμός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς), ο ένας εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, ο άλλος πρόεδρος του σωματείου βάσης υπαλλήλων βιβλίου/χάρτου στην Αθήνα.

Επαναλαμβάνουμε τη πλήρη αλληλεγγύη μας προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα για τη συνέχιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών από τις ελληνικές αρχές κατά των συντρόφων μας της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και όλων των συλληφθέντων.

Ακράδαντα καταδικάζουμε τη χρήση βίας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους που βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας.

Περισσότερο από ποτέ είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και απαιτούμε μαζί του: τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων!

Montreuil, 16 Ιούλη του 2015

npa

www.okde.org

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Tο EEK καταδικάζει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την ψήφιση του 3ου Mνημονίου, την Tετάρτη 15 Iουλίου, έξω από τη Bουλή. Kαταγγέλλει τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς διαδηλωτών από τα αστυνομικά όργανα. Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, την παύση κάθε δίωξης και την τιμωρία των φυσικών, ηθικών και πολιτικών προϊσταμένων των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν.

Iδιαίτερα απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συνδικαλιστών, γνωστών για την αγωνιστική δράση τους, συναδέλφων Μάνθου Ταβουλάρη, προέδρου του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και του Μιχάλη Γκουντούμα, μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Δεν είναι τυχαία σύμπτωση ότι η επιβολή των εφαρμοστικών νόμων για το 3ο Mνημόνιο, συνοδεύτηκε με τη βίαιη αστυνομική επιχείρηση κατά χιλιάδων διαδηλωτών έξω από τη Bουλή.

Στην πραγματικότητα τα πρώτα σημάδια για τη βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών είχαν διαφανεί από νωρίς το πρωΐ, όταν η αστυνομία, με εντολή Πανούση, ανακοίνωσε το κλείσιμο του σταθμού του μετρό Συντάγματος «για λόγους ασφαλείας». Ύστερα από καταιγισμό διαμαρτυριών, για την τακτική που κατά κόρον εφάρμοζαν οι δεξιές και πασοκικές μνημονιακές κυβερνήσεις, το μέτρο ακυρώθηκε για να τεθεί σε ισχύ μόλις σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια έξω από το Mεγάλη Bρετάνια.

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες μνημονιακές καπιταλιστικές κυβερνήσεις, η επιβολή των βάρβαρων μνημονίων είναι συνυφασμένη με την ωμή αστυνομική βία και καταστολή, με όλα τα συμπαρομαρτούντα του κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

H κυβέρνηση Tσίπρα, που ήθελε να έχει στο ενεργητικό της την κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατικότητα, αποδεχόμενη το καθεστώς των μνημονίων αναπόφευκτα μπαίνει στη λογική της κρατικής καταστολής. H βίαιη επίθεση κατά των διαδηλωτών στις 15 Iουλίου είναι η επιβεβαίωση της ολικής επαναφοράς στην βαρβαρότητα της μνημονιακής περιόδου 2010 –2014, σε μια προσπάθεια να πνίξει εν τη γενέσει της, με την αστυνομική τρομοκρατία, τη λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στο 3ο μνημόνιο. Kαι προφανώς, υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο γνωστός και προβλέψιμος αρχηγός των μπάτσων Πανούσης, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Tσίπρας. Όπως οι προκάτοχοί του των αστικών κομμάτων φοβάται τις μάζες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα.

Αλλά η πολιτική της μνημονιακής και της συνυφασμένης μ’ αυτήν αστυνομικής βαρβαρότητας δεν θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία από αυτήν των προκατόχων του...

Aπαιτούμε:

* Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου.

* Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

* Kαλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Aθήνα 17 Iουλίου 2015

www.eek.gr

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

 

Οι λαϊκοί αγώνες δεν καταστέλλονται, οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν!

 

Στις 5 Ιούλη οι εργαζόμενοι και ο λαός μας απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία τα μνημόνια και τη λιτότητα. Δεν φοβήθηκε παρά την τρομοκρατία των ΜΜΕ, των εργοδοτών και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, την απαράδεκτη ανάμειξη ξένων πολιτικών παραγόντων στον εγχώριο διάλογο εν όψει του δημοψηφίσματος. Έτσι δείχνει την αυξανόμενη διάθεσή του για συνολική ρήξη με το σύστημα των μνημονίων που παράγει διαρκώς χρέη για να νομιμοποιεί τη λιτότητα ως μονόδρομο και να καταργεί εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

 

Ταυτόχρονα, ένα ολοένα αυξανόμενο ρεύμα εντός του ρεύματος του ΟΧΙ δείχνει τη διάθεσή του να προχωρήσει τον αγώνα μέχρι τέλους, έως τη ρήξη και την έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΕ.

 

Λίγες μέρες μετά την ξεκάθαρη απόρριψη των προτάσεων των δανειστών από τη λαϊκή ψήφο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δίστασε να παραχαράξει το λαϊκό μήνυμα και να κάνει στροφή 180 μοιρών.

 

Συμφώνησε με τους δανειστές μας χειρότερα μέτρα από αυτά που απέρριψε ο λαός με την ψήφο του και τα ψήφισε επί της αρχής στη Βουλή την 15η Ιούλη με την ίδια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική διαδικασία-εξπρές που μέχρι τότε στηλίτευε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πλέον μία μνημονιακή κυβέρνηση που υλοποιεί αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.

 

Και είναι σαφές ότι και τώρα, όπως και για τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι αναγκαία η προσφυγή και στη βίαιη καταστολή εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων ακριβώς επειδή δεν πείθουν με την πολιτική τους τη λαϊκή πλειοψηφία. Ένα πρώτο δείγμα ήταν η βίαιη καταστολή της κινητοποίησης της 15ης Ιούλη όπου η αστυνομία επιτέθηκε αδιακρίτως στο σώμα της πορείας, χτύπησε βάναυσα και συνέλαβε απλούς διαδηλωτές.

Η Αριστερή Ανασύνθεση εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της της στους διωκόμενους συνδικαλιστές αγωνιστές Μάνθο Ταβουλάρη (βιβλιοϋπάλληλο, πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής) και Μιχάλη Γκουντούμα (κοινωνικό λειτουργό, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»).

Οι συναγωνιστές συνελήφθησαν στη διάρκεια της απογευματινής κινητοποίησης της 15ης Ιούλη ενάντια στο νέο μνημόνιο που ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Καλούμε στην άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των συναγωνιστών μας και την αθώωσή τους. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 22 Ιούλη στις 9π.μ.

 

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

anasynthesi

 

 

 

Αριστερή Συσπείρωση

 

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

 

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

 

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

 

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.

Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Αριστερή Συσπείρωση

20/70/2015

 aristerisispeirosi

 ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού 

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου.

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα αφού απέτυχε να πείσει την αστική τάξη για τις καλές προθέσεις της και για τα καλά της κοινής συνεργασίας, αφού δεν τόλμησε να απαντήσει στην τρομοκρατία των καναλαρχών στα λοκάουτ των αφεντικών στους εκβιασμούς Στουρνάρη και τραπεζιτών στις συγκεντρώσεις κατσαρόλας των ευρολιγούρηδων καταντάει να συνεννοηθεί μαζί τους και πραξικοπηματικά να υπογράψει.

 

Αφού ξεδιάντροπα πέταξε στα σκουπίδια τόσο τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου όσο κυρίως το μεγάλο ταξικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έρχεται και υπογράφει το τρίτο και πιο επαίσχυντο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που μόνον και από την πιο αδρή περιγραφή του πρόκειται για ένα μνημόνιο όχι απλά σκληρών μέτρων αλλά οδοστρωτήρα οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της κοινωνίας. Ένας οδοστρωτήρας που ξεθεμελιώνει την κοινωνία και την δίνει βορά στα νύχια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

 

Η κυβέρνηση που πραξικοπηματικά ασέλγησε στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος περνά γρήγορα στην αντεπίθεση θέλοντας να ξεφορτωθεί τα όποια αριστερά άλλοθι του. Οτιδήποτε μπορούσε σε κυβερνητικό επίπεδο να θεωρηθεί ελάχιστα αριστερό πετάγεται έξω. Αλλά ο πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων καταστολής Πανούσης παραμένει ακίνητος στην θέση του. Ο άνθρωπος που όλους τους προηγούμενους μήνες άφηνε την αστυνομία να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της και της επέτρεπε να αυτονομείται, ο πολιτικός προϊστάμενος και υπεύθυνος για τα ΜΑΤ τους ΔΕΛΤΑ και τους ασφαλίτες, παραμένει αλώβητος στην θέση του.

 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνον συνθηκολογεί με τους θεσμούς και υποτάσσεται στις ντόπιες μνημονιακές δυνάμεις αλλά δεν έχει το θάρρος να διατάξει μία έστω για τα μάτια του κόσμου ΕΔΕ για το κύμα συλλήψεων και ξυλοδαρμών που πραγματοποίησε η αστυνομία στην διαδήλωση της Τετάρτης 15 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος.

 

Αντίθετα γνωρίζοντας ότι το μνημόνιο της δεν μπορεί να πείσει κανέναν εκτός από τα αφεντικά και τους λακέδες τους, δεν διστάζει να εξαπολύσει κύμα καταστολής. Ξυλοδαρμοί, αέρια, αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις με πλήθος κατηγοριών ξανάρχονται στο προσκήνιο.

Μεταξύ όλων αυτών δύο μέλη της ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα μας τρομάξει. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων και της άγριας καταστολής θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες ενάντια σε κάθε μέτρο και σε κάθε κυβέρνηση που κτυπά τα εργατικά συμφέροντα που τσακίζει τις ζωές μας.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συλληφθέντων και απαιτούμε:

Την άμεση απελευθέρωσή τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

 

Αθήνα 20 Ιουλίου 2015

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού  

ormantifa

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

 

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις!

 

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, την ίδια ώρα που μέσα στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοίμαζε την ψήφιση του νέου Μνημονίου, σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, έξω στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους τα ΜΑΤ του κ. Τσίπρα προχώρησαν σε ένα όργιο καταστολής, βομβαρδίζοντας με δακρυγόνα χιλ

 

Φαίνεται πως δεν επιστρέφει μόνο η Τρόικα αλλά και η καταστολή. Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να περάσει τα μέτρα του Μνημονίου η κυβέρνηση, παρά με τις ψήφους του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και με τη μπότα των ΜΑΤ;

 

Κομμάτι της καταστολής ήταν και η σύλληψη δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος από τις ένστολες συμμορίες των ΜΑΤ. Πρόκειται για τους συνδικαλιστές Μάνθο Ταβουλάρη, πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και τον Μιχάλη Γκουντούμα, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το παιδί “Παμμακάριστος”. Οι δύο συνδικαλιστές οδηγούνται σε δίκη, μαζί με άλλους αγωνιστές, με γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες.

 

Είναι, όμως, γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτά μας πτοούν.

Αντίθετα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια.

Επιμένουμε στο δρόμο του ΟΧΙ του λαού ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια

Μαζική αντίσταση στην καταστολή, αφοπλισμός της αστυνομίας, διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των 2 μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλων των άλλων συλληφθέντων αγωνιστών της 15 Ιούλη

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 22/7, 9 πμ, στα δικαστήρια Ευελπίδων

 

antarsya.gr

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ψήφισμα

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

diktio.org

 

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΑΡΑΣ)

 

Όχι στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων

Να παύσουν οι αυθαίρετες και εκδικητικές διώξεις κατά των αγωνιστών!

 

Η αυταρχική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων της 15/7 σηματοδοτεί άλλο ένα σταθμό στην αυταρχική πορεία ενός κράτους πάντα έτοιμου να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της καταστολής κάθε φωνής συλλογικής αντίστασης και αμφισβήτησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, της κατεδάφισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, εντάσσεται η απρόκλητη βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής κατά διαδηλωτών, οι αυθαίρετες συλλήψεις αγωνιστών και συνδικαλιστών που νόμιμα διαδήλωναν ενάντια στη νέα ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Καθόλου συμπτωματικά, οι κατασταλτικές αυτές πρακτικές συνοδεύουν την επαναφορά της μνημονιακής πολιτικής, αυτή τη φορά δια χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη σύμπραξη όλου του πολιτικού συστήματος.

 

Καθόλου συμπτωματικά επίσης, οι δομές του αυταρχικού κράτους έμειναν αλώβητες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά την περί του αντιθέτου ρητορεία του, με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Δημόσιας Τάξης να υλοποιεί τη στρατηγική της «συνέχειας του Κράτους» και με τον αστυνομικό μηχανισμό σε διαθεσιμότητα προκειμένου να χτυπηθεί ο εχθρός-λαός.

Η βίαιη καταστολή της κινητοποίησης της 15/7 επανεισάγει τη συγκυρία της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή του ανοιχτού πολέμου απέναντι στα λαϊκά στρώματα, της αυταρχικής επιβολής στο όνομα του νεοφιλελεύθερου «μονοδρόμου», ο οποίος έχει ενδυθεί ξανά τον μανδύα του «εθνικού συμφέροντος».

 

Πρόκειται για ένα χτύπημα απρόκλητο, με απροκάλυπτη πολιτική στόχευση την τρομοκράτηση του κόσμου της εργασίας μπροστά σε μια περίοδο νέας υποβάθμισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων για την πλατιά πλειοψηφία του λαού. Είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, απροσχημάτιστη αυταρχική επιλογή του κυβερνητικού κέντρου.

 

Καταγγέλλουμε: την βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης της 15/7, τον άγριο, απρόκλητο και στοχευμένο ξυλοδαρμό δεκάδων διαδηλωτών, τις δεκάδες αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις, τα αβάσιμα και εκδικητικά κατηγορητήρια εις βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών.

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυθαίρετη ποινική δίωξη εις βάρος αγωνιστών, μεταξύ των οποίων και οι συνδικαλιστές αγωνιστές Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

 

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την παύση κάθε εις βάρος τους κατηγορίας.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΑΡΑΣ)

 

aras.gr

 

Communia Network – Italy 

SOLIDARIETA’ AGLI ARRESTATI DEL 15 LUGLIO A SYNTAGMA, OXI MEANS OXI, LIBER* TUTT*!

Il 5 luglio i cittadini e le cittadine greche hanno pronunciato attraverso il referendum un sonoro NO alle politiche di austerità imposte dalla Troika, mostrando un’enorme determinazione e coraggio, nonostante le fortissime pressioni e le lunghe file ai bancomat.

Una settimana dopo il governo greco ha firmato un accordo che risulta peggiore di quello respinto dalla volontà popolare il 5 luglio. Durante la votazione parlamentare sulle nuove misure di austerità e privatizzazioni da implementare imposte dall’accordo stesso, migliaia di persone sono scese in piazza Syntagma per continuare a dire OXI ai diktat della Troika, con la rabbia di chi è stato chiamato a esprimersi sulle proprie vite e subito dopo è stato umiliato dall'arroganza dell'Eurogruppo e sorpassato dalla scelta di firmare del Governo. Durante la manifestazione sono stati arrestati cica 15 manifestanti, alcuni dei quali verranno processati mercoledì 22 con accuse pesanti.

Esprimiamo la nostra più completa solidarietà agli arrestati e alle arrestate di piazza syntagma, al fianco di chi nelle strade, nelle scuole e nei luoghi di lavoro continua a gridare OXI. La battaglia contro il ricatto del debito e l'austerità deve continuare.

Manthos, Michalis liberi! Tutt* liber*!

Communia Network - Italia

-----------------------------------------

Solidarity to people arrested on 15th of July in Syntagma, Oxi means Oxi, freedom for all!

On the 5th of July greek people said outloud NO trough the referendum on the austerity policies imposed by Troika, showing a huge determination and courage, despite the heavy pressures and the long lines in front of ATMs.

 

One week later the greek government signed an agreement which is even worse than the one rejected by the people in the 5th of July. During the palamentary discussion and vote on the new austerity measures and privatizations imposed by the agreement, thousands of people took the Syntagma square and kept saying OXI to the diktat and to the Troika, with the rage of who was humiliated by Eurogroup arrogance and ignored by the government's choice to sign the agreement. During the demonstration 15 people have been arrested, and several of them will undergo trial on 22th with heavy accusations.

 

 

We want to express our full solidarity to the arrested people of Syntagma, and we take the side of who is keeping saying OXI in the streets, in the schools, in the workplaces. The struggle against the debt blackmail and the austerity is not over.

Freedom for Manthos and Michalis! Freedom for all the arrested!

 

 

Communia Network – Italy

 

 

Liga de Unidad Socialista (LUS)-México

Solidarietà con i manifestanti greci che si sono opposti all’austerità e all’accordo del 13 luglio. Mexico

Estimadas, estimados:

Estamos solicitando su solidaridad con las víctimas de la represión acaecida el pasado 15 de julio en Atenas, Grecia. Al final de la presente encontrarán el texto completo de la petición, así como una breve narrativa de los hechos. En especial, quisieramos destacar el encarcelamiento de Manthos Tavoularis, secretario del Sindicato de Trabajadores de LIbrerías, y Michalis Goudoumas, miembro del Sindicato de Trabajadores de la Fundación “Pammakaristos”, quienes actualmente se encuentran sujetos a proceso judicial.

Es muy sencillo añadir su firma a la petición: favor de dar clic en el hipervínculo incluido en la carta que encontrararán a continuación, llenar los indispensables datos que nos están solicitando, y dar clic en botón "Firmar". Pueden dejar en blanco el espacio para razón por la cual están firmando la petición, aunque podrían incluir un breve texto como el siguiente:

Solidaridad sin reservas con la población griega que está luchando por el cumplimiento de su abrumadora voluntad, expresada en el NO a las medidas de austeridad dictadas por las autoridades financieras de la Unión Europea.


Saludos, y de antemano agradecemos la más amplia publicación y difusión de esta petición.

Jaime González Vargas
Liga de Unidad Socialista (LUS)
México

 

facebook.com

SDH: Solidarity with Greek Proletariat and Revolutionaries!

 

EU imperialism makes laborers pay for the capitalist crisis with the help of Syriza. Syriza bend the knee before EU despite the NO of the Greek people to the EU’s blackmail.

 

However, the Greek working class has a history of resistance against crisis, fascism, coup d’états, and imperialism will rise up once again! The masses on the streets while the parliament voting for the memorandum is the representatives of this hope.

Today, revolutionaries who fight for revolution which is the only solution for the Greek people is under attack. Syriza plans to halt radical class struggle with pressure.

Thus, masses faced with a brutal police attack when on the street against the memorandum and blackmail of the imperialism. Police had arrested about 50 and 15 still arrested.

Once again we denounce that the revolutionary Marxists in Turkey are in solidarity with Greece which is one of the most critical part of the world revolution. Any gain of you is a victory over capitalism. Any triumph or defeat will determine our common future.

Those who are against the austerity is no arrested. Two of them are comrades from OKDE-Spartakos .

Stop pressure on the anti austerity demostrators!

Immediate release for all arrested demonstrators !

Make the bosses pay!

Long live internationalism!

bolsevik.org

 

 

 

Μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης, από στελέχη και βουλευτές του αργεντίνικου τροτσκιστικού κόμματος PTS, Αργεντινή.

Διεθνιστική αλληλεγγύη στους Έλληνες διαδηλωτές που πήραν μέρος στη διαδήλωση ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας

Εμείς, οι υπογράφοντες και υπογράφουσες, καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία, των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν στους δρόμους ενάντια στο νέο μνημόνιο του Τσίπρα και της τρόικα και ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Εμείς οι βουλευτές, μέλη του εθνικού κοινοβουλίου και περιφερειακών κοινοβουλίων, του Partido deTrabajadores Socialistas (PTS) που συμμετέχουμε στο FITFrente de Izquierda y de los Trabajadores (Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων) από την Αργεντινή ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και την πλήρη αθώωση από όλες τις κατηγορίες στους συλληφθέντες.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους πάνω από 15.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για να αντιταχθούν στα νέα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους εργαζόμενους και τον λαό στην Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτούς που συμμετείχαν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την ώρα που η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημονιακά κόμματα Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ενέκριναν τη συμφωνία.

Καταδικάζουμε τη βάρβαρη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας εναντίον της νεολαίας και των εργαζομένων και απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των συλληφθέντων. Μεταξύ αυτών, δύο αγωνιστές της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, μέλη του αντικαπιταλιστικού αριστερού μετώπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλούσε στη διαδήλωση. Ο ένας είναι κοινωνικός λειτουργός και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”, και ο άλλος πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

Υπογράφουν:

Nicolás del Caño, βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου από την περιφέρεια της Μεντόζα και υποψήφιος πρόεδρος της Αργεντινής

Myriam Bregman, βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου από την περιφέρεια του Μπουένος Άιρες και υποψήφια αντιπρόεδρος της Αργεντινής

Christian Castillo, ηγετικός στέλεχος του PTS και πρώην περιφερειακός βουλευτής Μπουένος Άιρες.

Raul Godoy, ηγετικό στέλεχος του PTS, εργάτης της Zanon, πρώην Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και Υπαλλήλων στη βιομηχανία κεραμικών στην περιοχή Neuquen, εκλεγμένος αναπληρωτής στην περιφέρεια Neuquen της Αργεντινής

Patricio del Corro, εκλεγμένος νομοθέτης στη Buenos Aires City

Javier Hermosilla, μέλος της επιτροπής interna (επιτροπή εργαζομένων στη βιομηχανία δαπέδου) στο Mondelez, (ExKraft Foods), (PTS), υποψήφιος κυβερνήτης στις επόμενες εκλογές με το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων (FIT).


María Victoria Moyano Artigas, κόρη αγνοουμένου και μέλος του CEPRODH (Οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα), υποψήφια βουλεύτρια στις ερχόμενες εκλογές (Buenos Aires City), με το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων (FIT)

Cecilia Soria (PTS), περιφερειακός σύμβουλος (Mendoza).

Noelia Barbeito (PTS), περιφερειακός γερουσιαστής (Mendoza).

Martín Baigorria (PTS), μέλος δημοτικού συμβουλίου (Godoy Cruz, Mendoza).

Ulises Jiménez (PTS), μέλος δημοτικού συμβουλίου (Las Heras, Mendoza).

Macarena Escudero (PTS), μέλος δημοτικού συμβουλίου (Mendoza City)

Laura Vilches (PTS), νομοθέτης (Córdoba) του FIT.

Andrea DAtri, ηγετικό στέλεχος του PTS, ιδρύτρια της γυναικείας οργάνωσης “Pan y Rosas

okde.org

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ IZAR, Ισπανικό Κράτος

 

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 από IZAR

 

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στη ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, που επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

Ήταν η πρώτη ημέρα γενικής απεργίας αφότου ο Τσίπρας είναι στην κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ (η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων) απαίτησε: «την κατάργηση του μνημονίου» και «η διαγραφή του χρέους».

Αλληλεγγύη με τους Έλληνες διαδηλωτές ενάντια στη λιτότητα και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.

 

Ένα πανό μπροστά στο Κοινοβούλιο έγραφε: "Όχι στον ιδιωτικοποιήσεις, να σώσουμε τα λιμάνια, τη ΔΕΗ (εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού), τα νοσοκομεία».

 

Η διαδήλωση διαλύθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ. στην πλατεία Συντάγματος και 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι οποίοι κρατήθηκαν μέχρι να παρουσιαστούν στο δικαστήριο μεταξύ 11:00-12:00 (ελληνική ώρα) ήταν δύο συνδικαλιστές, ένας από αυτούς σοβαρά τραυματισμένος από την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο από τους συντρόφους μας στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς και συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - συνασπισμός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς), ο ένας εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, ο άλλος πρόεδρος του σωματείου βάσης υπαλλήλων βιβλίου/χάρτου στην Αθήνα.

 

Επαναλαμβάνουμε τη πλήρη αλληλεγγύη μας προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα για τη συνέχιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών από τις ελληνικές αρχές κατά των συντρόφων μας της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και όλων των συλληφθέντων.

 

Ακράδαντα καταδικάζουμε τη χρήση βίας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους που βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας.

 

Περισσότερο από ποτέ είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και απαιτούμε μαζί του: τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων!

16 Ιούλη του 2015

 

 

Δήλωση ALEX MERLO, Ευρωβουλή

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στα νέα μέτρα, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων κατασκευασμένων κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες και την πλήρη αθώωσή τους.

 

Δήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από τον Μικαέλ Λεβύ