Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 12:29

Αποχή συσσιτίου από τους πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας της Softex στη Θεσσαλονίκη

Αποχή από τη σίτιση και διαμαρτυρίες εντός και εκτός του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Softex στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες οι πρόσφυγες που διαμένουν σε αυτό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Γυναίκες, άνδρες, και παιδιά, με πλακάτ στα χέρια διαμαρτύρονται για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης τους στο camp, με έμφαση στην κακή ποιότητα φαγητού catering που τους παρέχεται. Μάλιστα έχουν προχωρήσει σε πολυήμερη αποχή συσσιτίου.

Μικρά παιδιά κρατούν αυτοσχέδια πλακάτ που γράφουν στα αγγλικά «πεθαίνουμε με το να μένουμε εδώ», «είμαι άνθρωπος και έχω το δικαίωμα να ζήσω μια αξιοπρεπή ζωή», και «απεργία πείνας».

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το μόνο κέντρο φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης. Τις προηγούμενες μέρες πρόσφυγες Γεζίντι Κούρδοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρίες εντός και εκτός του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς, ενώ ζήτησαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την μεταφορά τους σε άλλο κέντρο φιλοξενίας.

Συνολικά 420 πρόσφυγες με 11 λεωφορεία μεταφέρθηκαν από την Νέα Καβάλα Κιλκίς σε κέντρο φιλοξενίας της Πιερίας, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση της από το κέντρο φιλοξενίας που έμεναν.

Ιάσονας Μπάντιος για το stokokkino.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 12:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.