Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 16:52

Δεν έχετε ψωμί; φάτε γεμιστά (απ' τα σκουπίδια). Ρήση Μαρίας Αντουανέτας, (κατά κόσμον της πολιτικής, Θεανώς Φωτίου)

Θα ήταν άπειρα γελοία – εάν δεν ήταν ζοφερή – η δήλωση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, για τα μέτρα κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού. Μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα η υπουργός, με ύφος θριαμβευτικό, παρουσίασε βασικές αρχές της φιλανθρωπικής πολιτικής της κυβέρνησης. Επί της ουσίας η φιλανθρωπία της κυβέρνησης συνίσταται στην συνέχιση της φιλανθρωπικής πολιτικής του Σαμαρά (ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα) και στην ανάθεση στις ΜΚΟ, την εκκλησία και σε επιχειρηματίες, της κάλυψης διατροφικών αναγκών που αντιμετωπίζει πια το σύνολο των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων (κοινωνικές συμπράξεις). Όλα αυτά φυσικά στα πλαίσια του νέου μνημονίου, η εφαρμογή του οποίου, σύμφωνα πάντα με την υπουργό, θα μειώσει... τις δαπάνες για την υγεία και έτσι... θα επιφέρει κέρδη... για την υγεία. Η υπουργός πρόβαλε επιπλέον την εξαιρετικά καινοτόμο πρόταση εξόδου από την κρίση: ο ελληνικός λαός να κάνει οικονομία, όπως έχει μάθει ήδη να κάνει, και ταυτόχρονα, να τρώει γεμιστά (τα οποία πιθανόν θεωρούνται νοστιμότερα από την φασολάδα του Βαρουφάκη). Όπως ανέφερε, τα γεμιστά προτείνονται επειδή είναι φτηνά αλλά και επειδή, όπως και η λιτότητα έτσι κι αυτά, αποτελούν επινόηση του ελληνικού λαού (για τα γεμιστά κάνει λάθος, μας έχουν έρθει απ' την ανατολή). Βέβαια, λίγο πιο πριν η υπουργός έχει διευκρινίσει, ότι τα γεμιστά τα οποία θα μπορεί να τρώει ο επινοητικός λαός, δεν θα προέρχονται από τα μπακάλικα, τις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ, αλλά απ' τα σκουπίδια (“τα προϊόντα που θάβονται, τα προϊόντα, τα οποία πετιούνται”).

Απροκάλυπτη χυδαιότητα πίσω από την αφέλεια της Μαρίας Αντουανέτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο: youtube

Το απόσπασμα με τα γεμιστά:

«Θα κάνουμε και το... θα αρχίσουμε να προγραμματίζουμε το κοινωνικό εισόδημα... αυτό που εννοούνε ελάχιστο εγγυημένο και τέτοια, λοιπόν θα το προγραμματίσουμε, είναι μέσα στις προθέσεις μας, θα διευρύνουμε σ' όλη την Ελλάδα απ' τον Απρίλιο αυτή την ιστορία που ήταν για 13 δήμους όπως ξέρετε... Και άρα προχωράμε σε ένα πολύ μεγάλο δίκτυ προστασίας, ενισχύουμε τις 57 συμπράξεις τις οποίες κάναμε σ' όλη την Ελλάδα και άρα ο,τιδήποτε θα πηγαίνει σ' αυτές... τα προϊόντα που θάβονται, τα προϊόντα, τα οποία πετιούνται, το ένα τ' άλλο... και ενώ είναι μια χαρά εννοώ, θα πηγαίνουν στις κοινωνικές συμπράξεις. [...] Νομίζουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες, αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουμε [sic] τα πράγματα, όπως έχει μάθει ο λαός να κάνει... το γεμιστό... τα γεμιστά, είναι επινόηση και του ελληνικού λαού, με τίποτα δηλαδή, πολύ φτηνά τρώει μια οικογένεια. Θα συνεχίσουμε στην ίδια πολιτική.»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 17:48

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.