Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 18:22

Κοινή ανακοίνωση συνδικάτων από Τουρκία (DİSK) και Ρωσία (KTR)

Συνομοσπονδία Εργατών Ρωσίας, KTR (Konfederatsija Truda Rosii)

Συνομοσπονδία ΕπαναστατικώνΣυνδικάτων Τουρκίας, DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu)

 

Κοινή Ανακοίνωση

Ανησυχούμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τις επιπτώσεις στο διεθνές σκηνικό. Κατά συνέπεια, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας μπήκαν σε μία ανησυχητική και επικίνδυνη διαδικασία.

Ως εκ τούτου, εμείς, τα συνδικάτα από την Ρωσία και την Τουρκία είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε μία κοινή δήλωση.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε από μεριάς εργαζομένων Ρωσίας και Τουρκίας ότι τα διεθνή προβλήματα θα πρέπει να λύνονται με ειρηνικές μεθόδους και όχι με πολέμους, βία και οικονομικές κυρώσεις.

Εμείς οι εργάτες από την Ρωσία και την Τουρκία, στηρίζουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες και παρόμοιες οργανώσεις που είναι εχθροί της ανθρωπότητας στον κοινωνικό τομέα, αλλά όχι την αντιπαράθεση των λαών μας. Αυτή δεν είναι απλά μία ευθύνη της ανθρωπότητας αλλά και απαίτηση του διεθνούς δικαίου.

Οι πολιτικοί και από τις δύο χώρες πρέπει να απέχουν από την εφαρμογή πολιτικών που υποδηλώνουν περιόδους Ψυχρού Πολέμου και , αντίθετα, θα πρέπει να ενισχύονται οι γειτωνικές σχέσεις.

Είναι επίσης τεκμηριωμένο ότι η επιδείνωση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ο κίνδυνος της απειλής ενός πολέμου θα πλήξει πρώτα τις οικογένειες των εργατών. Η ένταση αυτή δεν θα φέρει τίποτα παρά φτώχεια και θάνατο.

Για αιώνες το εργατικό κίνημα έχει υπερασπιστεί και είναι ένθερμος υποστηρικτής της ειρήνης και της αδελφοσύνης ενάντια στον πόλεμο.

Με σεβασμό ανακοινώνουμε το ίδιο στους λαούς της Ρωσίας και της Τουρκίας, και στην διεθνή κοινή γνώμη.

 

Kani Beko, πρόεδρος της DISK

Boris Kravchenko, πρόεδρος της KTR

 

πηγή: pandiera

στα αγγλικά

στα τουρκικά

στα ρωσικά

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 22:10

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.