Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 08:35

Πανευρωπαϊκή Δημοσκόπηση: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία

Καταρρέει η «ευρωπαϊκή ιδέα» και το κοινό νόμισμα στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων. Σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της ORB international, εταιρίας που φημίζεται για την αξιοπιστία της, μεταξύ 14 χωρών, φαίνεται καθαρά ότι πέραν της πλειοψηφίας που απορρίπτει την Ευρώπη της λιτότητας και της νέας Γερμανικής φεουδαρχίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο προκαλώντας τρόμο στη συμμαχία της ολιγαρχίας.

Στην Ελλάδα το 44% επιλέγει «εθνικό νόμισμα», τουτέστιν έξοδο από την ΕΕ, έναντι του 43% που επιλέγει την παραμονή στη ζώνη του ευρώ. Το τελευταίο δημοψήφισμα μπορεί να το ερμήνευσε κατά το δοκούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να κατάφερε με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, βλ. εξαπάτηση, την ανοχή της κοινωνίας για ένα μικρό διάστημα, η πολιτική όμως που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα που βιώνει η χειμάζουσα ελληνική κοινωνία  με το μνημόνιο 3, ξεκαθάρισαν τις τάσεις και δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των επιλογών της κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα δείχνουν επίσης πεντακάθαρα ότι η περίοδος της ανοχής και της αναμονής τελειώνει για την κυβέρνηση που πανηγυρίζει μια ενδεχόμενη συμφωνία της με τον ΣΕΒ αρνούμενη να συνομιλήσει με τα Συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας. Έχει ταχθεί χωρίς καμία αμφιβολία με τα συμφέροντα των «μένουμε Ευρώπη», αλλά φαίνεται ότι θα πληρώσει ακριβά τη σύγκρουση με την κοινωνία που μένει Ελλάδα. Σύντομα.

Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό της κοινωνίας που επιλέγει αποχώρηση από την ΕΕ μετρήθηκε στο 42% των Ιταλών πολιτών να τάσσονται κατά της ΕΕ, όταν ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό αυτό βρίσκονταν στο 25%.

Στη Βρετανία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το 54% επιλέγει την έξοδο, έναντι 43%.

Η ΕΕ τελειώνει στη συνείδηση των λαών της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι εξελίξεις αδιαμφισβήτητα επιταχύνονται. Η νέου τύπου πολιτική διακυβέρνηση με τρομοκρατία, φόβο, ανασφάλεια και απολυταρχία δεν πρόκειται να περισώσει το οικοδόμημα της ΕΕ.

 

inred

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 11:50

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.