Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 00:35

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Την Παρασκευή 22/1, στις 9.00 π.μ. επαναλαμβάνεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη του συναγωνιστή Νίκου Αργυρίου. Ουσιαστικά επιχειρούν να δικάσουν το κίνημα των ελεύθερων φαντάρων, τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Πάλη ενάντια στο Πόλεμο, το Ρατσισμό, τον Εθνικισμό και το Φασισμό. Πρόκειται για επίθεση και της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και σημαντικών τμημάτων του βαθέως κράτους απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά τις «προγραμματικές του δεσμεύσεις» για εκδημοκρατισμό του στρατού και αλλαγή του καθεστώτος για τους αντιρρησίες συνείδησης, την περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει στη βουλή το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το στρατό και τη θητεία, οι κρατικές υπηρεσίες βάζουν στο στόχαστρο αγωνιστές που κρατούν συνεπή στάση απέναντι στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό. Η ΕΑΣ, μέσα από την εικοσαετή της δράση, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγωνιζόμενων στρατευμένων και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του αντιπολεμικού κινήματος. Θεωρούμε πως η δίωξη του συναγωνιστή Αργυρίου αφορά όσους και όσες παλεύουν για την ταξική αλληλεγγύη και συμφιλίωση των λαών των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Όλοι και όλες στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 9 π.μ.

www.okde.org

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 23:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.