Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 16:15

[ΚΕΕΡΦΑ] Λέσβος: Να μην αφήσουμε τα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομική συγκάλυψη τους να σταματήσουν τους αγώνες των προσφύγων για ελεύθερη μετακίνηση

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ

Να μην αφήσουμε τα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομική συγκάλυψη τους να σταματήσουν τους αγώνες των προσφύγων για ελεύθερη μετακίνηση

Να κάνουμε τη Εργατική Πρωτομαγιά μέρα αγώνα κατά του ρατσισμού, του φασισμού,του πολέμου, της εκμετάλλευσης

Λέσβος, γη αντιφασιστική, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η καταστολή της κινητοποίησης των προσφύγων στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με την βίαη εκδίωξη τους από την Αστυνομία, ήταν το επιστέγασμα της επαίσχυντης συνεργασίας της ΕΛΑΣ του Τόσκα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τους ακροδεξιούς. Αφού τους άφησαν να παρίστανται στην υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου στη προκυμαία ακολούθως τους συνόδευσαν στην προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησαν με στόχο τους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονταν στην Πλατεία Σαπφούς, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, απαιτώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας φέρει ακέραια την ευθύνη για τους τραυματισμούς των προσφύγων για τους οποίους δεν είδαν μπροστά στα μάτια τους οι αστυνομικοί και ο επικεφαλής αξιωματικός κανένα δράστη! Στη πολύωρη παρουσία τους με ανοιχτά καλέσματα “κάψτε τους πρόσφυγες” (!) η Αστυνομία βρίσκονταν δίπλα τους και τους κάλυπτε με την αδράνεια της. Γι αυτό άλλωστε και δεν έγινε ούτε μία σύλληψη από την ομάδα των φασιστών που πετούσαν φωτοβολίδες, πέτρες και σίδερα κατά των προσφυγόπουλων και των μανάδων τους. Αντίθετα συνέλαβαν πάνω από εκατό πρόσφυγες και τέσσερις αλληλέγγυους.
Η επίθεση αυτή ήταν η κλιμάκωση μιας ρατσιστικής καμπάνιας μίσους της ακροδεξιάς την ώρα που η κυβέρνηση επέμενε σε μια πολιτική γεωγραφικού εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά. Παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που την αναιρούσε, έστω και όχι αναδρομικά, η κυβέρνηση ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απρίλη, μέρα της επιβολής της χούντας των συνταγματαρχών, προχώρησε σε δύο(!) ενέργειες επιβολής του γεωγραφικού περιορισμού των προσφύγων. Πρώτο, με το άθλιο ρατσιστικό νομοσχέδιο όπου προβλέπεται η διάταξη για το γεωγραφικό αποκλεισμό στα νησιά των προσφύγων. Δεύτερο, με τον διορισμό διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου του οποίου η πρώτη πράξη ήταν να συντάξει εγκύκλιο-απόφαση που τυπώθηκε αμέσως στην εφημερίδα της κυβέρνησης με το ίδιο περιεχόμενο!

Όπως στην Ευρώπη αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές έθρεψαν τους φασίστες έτσι και στα νησιά επιχειρούν να τις αξιοποιήσουν οι ομογάλακτοι τους με πογκρόμ κατά των προσφύγων.
Είναι πρόκληση την ώρα που η συμμαχία ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας σκορπάει το θάνατο την Συρία με πυραυλικές επιθέσεις, συνεχίζοντας το μακελειό του λαού της Συρίας και οδηγώντας στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες, τα θύματα να αντιμετωπίζουν κλειστά σύνορα, φυλακίσεις και περιορισμούς σε νησιά εξορίας.

Η Λέσβος ήταν, είναι και θα παραμείνει γη αντιφασιστική, νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτρέψαμε τις επιθέσεις των φασιστών και έτσι θα συνεχίσουμε.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο και όλα τα σωματεία, τους φοιτητές, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις κινήσεις αλληλεγγύης να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα των προσφύγων ενάντια στην ρατσιστική συμφωνία της ντροπής που την αξιοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πετσοκόψει τα δικαιώματα των προσφύγων και να επιβάλει για πρώτη φορά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και το κλείσιμο των ναζιστικών στρατοπέδων του θανάτου γεωγραφικό αποκλεισμό στα νησιά, μετατρέποντας τα σε τόπους εξορίας.

Να μην επιτρέψουμε οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και η ακροδεξιά να προχωράνε σε πογκρόμ κατά των προσφύγων με την κάλυψη της Αστυνομίας. Η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να ολοκληρωθεί και να πάνε όλοι φυλακή και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια παντού.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις και οι φυλακίσεις των προσφύγων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους και των αλληλέγγυων που τους στηρίζουν.

Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο και η νέα εγκύκλιος που επιβάλλουν το γεωγραφικό αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά.

Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι που επιτεθήκαν κατά των προσφύγων.

Να σταματήσει η συγκάλυψη της δράσης των φασιστών από την Αστυνομία της Λέσβου.

Ανοικτά σύνορα. άσυλο, στέγη, ελεύθερη μετακίνηση, δουλειά και παιδεία για όλους τους πρόσφυγες. Να καταργηθεί τώρα η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Η διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιά ας γίνει το βήμα της μαζικής και ενωτικής απάντησης όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας μαζί με τους πρόσφυγες από το στρατόπεδο της Μόρια για να μπει τέλος στο ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση

ΚΕΕΡΦΑ, 23 Απριλίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.