Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 21:39

Απεργιακό δελτίο ΣΥΒΧΨΑ: Να συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Απεργία της Πέμπτης 1 Νοέμβρη 2018

Απεργιακό δελτίο ΣΥΒΧΨΑ: Να συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Απεργία της Πέμπτης 1 Νοέμβρη 2018

 

... που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας σε όλο τον κλάδο του βιβλίου, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοχαρτοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων, αποθήκες χονδρικής πώλησης βιβλίων, επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πώλησης βιβλίων και στα πολυκαταστήματα public του Νομού Αττικής

 

Κλαδική απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση: 11.00, Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού) ||

 

Διακλαδική απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση στο Υπ. Εργασίας: 12.00, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) ||

 

Παλεύουμε για:

 

> Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 900€ καθαρά ο κατώτερος βασικός μισθός (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).

 

> Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υπο-κατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών).

 

> Να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.

 

> Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

> Επαναφορά της ισχύος της Πανελλαδικής Κλαδικής ΣΣΕ του Βιβλίου (του 2010-2011).

 

> Επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ [η Εθνική Γενική ΣΣΕ (751€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός), καθώς και οι κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ], πριν τη μνημονιακή λαίλαπα, ώστε αυτά τα επίπεδα να αποτελέσουν βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις.

 

> Επαναφορά των μισθολογικών και θεσμικών όρων που προέβλεπε η Κλαδική ΣΣΕ του Βιβλίου του 2010-2011 (847€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός, νέα επιδόματα που κερδήθηκαν, νέες ειδικότητες που κατοχυρώθηκαν, αργία του Αγίου Πνεύματος κ.ά.), ώστε αυτοί οι όροι να αποτελέσουν τη βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις και θεσμικές βελτιώσεις.

 

> Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν την ελεύθερη προσφυγή των σωματείων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

 

> Επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, χωρίς «περιοριστικές» διατάξεις που θα την ακυρώνουν στην πράξη. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.

 

> Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας. 30ωρο-5νθήμερο-6ωρο (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).

 

> Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 

> Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο του βιβλίου

 

για να «θυμούνται» οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

 

Για να κατανοήσουμε τη σημασία της ύπαρξης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ας παρακολουθήσουμε την πορεία της Κλαδικής ΣΣΕ Βιβλίου από τότε που πρωτοκαθιερώθηκε (2004), μέχρι τότε που καταργήθηκε με τους μνημονιακούς νόμους. Η κατάργησή της ήταν «θείο δώρο» για τους εργοδότες, που πλέον αμείβουν την εργασία μας με εξευτελιστικούς όρους.

 

Παραθέτουμε τις διάφορες θεσμικές και μισθολογικές βελτιώσεις που η Κλαδική ΣΣΕ επέφερε στους όρους εργασίας των εργαζομένων.

 

2004
– Στις διατάξεις της ΣΣΕ Βιβλίου εντάχθηκαν και οι
εργαζόμενοι στα βιβλιοπωλεία που λειτουργούν ως αυτοτελή τμήματα σε πολυκαταστήματα (πχ HONDOS, FNAC, Public…) . Οι όροι εργασίας βελτιώθηκαν σε σχέση με την ΣΣΕ Εμπορίου, που ως τότε κάλυπτε τους εργαζόμενους σε αυτά.
– Καθιερώθηκε ως
νέα ειδικότητα οι «δειγματιστές» (δηλαδή οι περιοδεύοντες πωλητές) με ίδιους μισθολογικούς όρους με τους «πωλητές» και με επίδομα ταμειακών και διαχειριστικών λαθών (5%), εφόσον κάνουν εισπράξεις ή διαχειρίζονται χρήματα.
– Καθιερώθηκε
νέα ειδικότητα: οι «διορθωτές-επιμελητές» των εκδοτικών οίκων. Παλαιότερα δηλώνονταν ως «υπάλληλοι γραφείου».
– Επεκτάθηκε το
επίδομα πτυχίου (18% σε πτυχιούχους ΑΕΙ και 13% σε ΤΕΙ) σε βασικές ειδικότητες που μέχρι τότε δεν υπήρχε, π.χ. «πωλητές-δειγματιστές».
– Καθιερώθηκε το
επίδομα ξένης γλώσσας (5%) εφόσον αυτή χρησιμοποιείται συστηματικά για την εργασία (πχ σε εταιρίες που ειδικεύονται στο ξενόγλωσσο / φροντιστηριακό βιβλίο). Η γνώση της ξένης γλώσσας πιστοποιείται με την προσκόμιση του οικείου τίτλου
σπουδών ή αναγνωρισμένου διπλώματος.
– Καθιερώθηκε το
επίδομα ισολογισμού (70%) για τους «λογιστές και βοηθούς λογιστές».
– Καθιερώθηκε το
επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (6%) για «καθαριστές-ίστριες».
– Δόθηκε στα μέλη του Συλλόγου η δυνατότητα αγοράς (με ειδικό βιβλιάριο που εκδόθηκε βάσει της ΣΣΕ)
12 βιβλίων κατ’ ανώτερο όριο από εκδοτικούς οίκους με έκπτωση 40%.

 

2005
– Αυξήθηκε στο 7% το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για «καθαριστές-ίστριες».
– Καθιερώθηκε ως
αργία η μέρα του Αγ. Πνεύματος και ορίστηκε προσαύξηση 75% για όσους εργαστούν τότε.

 

2006 – 2007
– Αυξήθηκε στο 73% το επίδομα ισολογισμού.
– Αυξήθηκε στο 8% το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για «καθαριστές-ίστριες».
– Επαναδιατυπώθηκε ρητά ότι ισχύει
η αργία της Καθαράς Δευτέρας στον κλάδο μας. Η συγκεκριμένη αργία είχε αρχίσει να αμφισβητείται από διάφορους εργοδότες στον κλάδο του Εμπορίου.

 

2008
– Καθιερώθηκε η
ειδικότητα «διανομείς-couriers», με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ειδικότητα του «υπαλλήλου γραφείου» με βάση την προϋπηρεσία τους (μισθό, επιδόματα, αποζημίωση κ.α.).
– Μάλιστα, ορίστηκε
οι ίδιες οι επιχειρήσεις να αγοράζουν και να συντηρούν τα δίκυκλα για τις εξωτερικές εργασίες, να φροντίζουν να είναι ασφαλή και σε καλή κατάσταση, νακαλύπτουν το σύνολο των εξόδων για τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, σέρβις, ανταλλακτικά και να πληρώνουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση. Να αγοράζουν (και να ανανεώνουν, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση) τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, αδιάβροχο & αντιανεμικό μπουφάν, αδιάβροχο παντελόνι & μπότες, γάντια κ.α.).
– Επίσης, ορίστηκε όσοι εργάζονται με δίκυκλο
να μην απασχολούνται στο δρόμο σε συνθήκες καύσωνα (38°C και άνω) ή συνθήκες χιονιά-παγετού (5°C και κάτω).
– Σε όσες ειδικότητες δεν προβλέπεται
επίδομα τέκνου από το πρώτο παιδί, το επίδομα αυτό (5%) χορηγείται από το δεύτερο παιδί. Οι μόνες ειδικότητες που δινόταν από το πρώτο παιδί οι λογιστές, βοηθοί λογιστές, φύλακες-νυχτοφύλακες-θυρωροί και οδηγοί.
– Καθιερώθηκε η χορήγηση, ανά τετράμηνο,
4ωρης άδειας για αιμοδοσία και 24ωρης για αιμοπετάλια.
– Αυξήθηκε σε 100% η προσαύξηση για εργασία κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος.

 

2009
– Προσδιορίστηκε καλύτερα η
ειδικότητα του «αποθηκάριου» (ο εργαζόμενος που κατά κύριο λόγο βγάζει κι εκτελεί παραγγελίες, χωροθετεί – ταξινομεί, συσκευάζει).
– Το
προσωπικό μπαρ, κυλικείων και καφετεριών που λειτουργούν σε βιβλιοπωλεία, εκδ. οίκους κλπ εντάσσεται στη ΣΣΕ Βιβλίου, με τις αμοιβές του να διαμορφώνονται με βάση την κλαδική ΣΣΕ του επισιτισμού.
– Καθιερώθηκε το
επίδομα προϋπηρεσίας (5%) μετά τη συμπλήρωση 8ετούς υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη (ως τότε ίσχυε για 10ετή υπηρεσία στον ίδιο εργοδότη).
– Καθιερώθηκε το
επίδομα οθόνης (8%) για τις ειδικότητες «επιμελητής-διορθωτής», εφόσον για την παροχή της εργασίας γίνεται χρήση κατά κύριο λόγο Η/Υ.

 

2010 – 2011
– Επαναδιατυπώθηκε
η ισχύς των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, που είχαν αρχίσει να αμφισβητούνται με τους μνημονιακούς νόμους (13ος & 14ος μισθός καταργήθηκαν για τους δημόσιους υπαλλήλους).
– Διατυπώθηκαν οι
προϋποθέσεις λήψης ετήσιας κανονικής άδειας, μιας και υπήρξε γενική τροποποίηση για όλους τους εργαζόμενους με την απάλειψη της προϋπόθεσης «ο μισθωτός να συμπληρώσει παρά τω αυτώ εργοδότη δωδεκάμηνον συνεχή απασχόλησιν».

Σε σχέση με τις μισθολογικές βελτιώσεις που συνιστούσε η κάθε νέα κλαδική ΣΣΕ, σημειώνουμε ότι προέκυπταν αυξήσεις 1,5%-5% (που ήταν μια «ανάσα» για εμάς, αν και σαφώς κατώτερες των αναγκών & των διεκδικήσεών μας). Επίσης, το 2012 που «πάγωσε» η ΣΣΕ ο κατώτερος μισθός ήταν 856€ μικτά για τον «υπάλληλο γραφείου», 937,66€ μικτά για τον «πωλητή», ενώ αντίστοιχα για «υπάλληλο γραφείου» στην Εθνική Γενική ΣΣΕ, που υπέγραφε η ΓΣΕΕ, ήταν 751€ μικτά.

 

 

…για μια διακλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω

 

Τον περασμένο Μάη ως Σύλλογος, πέρα από την έκτακτη Γ.Σ. των μελών μας που συγκαλέσαμε, απευθύναμε και κάλεσμα σε εργατικά σωματεία για μια σύσκεψη σε σχέση με την «Κοινωνική Συμμαχία» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτικών οργανώσεων, την «πανεθνική ημέρα δράσης» και την «απεργία» που είχαν κηρύξει για τις 30 Μάη.

 

Το ζητούμενο για εμάς ήταν και είναι να μπαίνουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τη δική μας εργατική συμμαχία και τις δικές μας μέρες ταξικού αγώνα!

 

Έτσι, κατά τις νέες συσκέψεις σωματείων που ακολούθησαν προτάθηκε από την πλευρά μας (όπως άλλωστε είχαμε κάνει και παλιότερα, όταν σχεδιάζαμε κλαδικές απεργίες για ΣΣΕ, με πιο πρόσφατες αυτές των ετών 2013 & 2014) η επιλογή μιας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης από τα κάτω (δηλαδή με συντονισμένη πρωτοβουλία των ίδιων των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων και μέσα από τις διαδικασίες βάσης τους) με κύρια αιχμή το διαχρονικό αγώνα μας για τις ΣΣΕ. Και ήδη έχουν κηρύξει απεργία την 1η Νοέμβρη τα περισσότερα από τα Σωματεία που συμμετείχαν στις συσκέψεις αυτές, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, τοΣωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού και ο Σύλλογος Μεταφραστών - Επιμελητών - Διορθωτών. Επίσης, για την ημέρα αυτή απεργία έχει κηρύξει το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (Θεσ/νίκη). [βλ. Επικαιροποιημένη ενημέρωση στο blog μας] Προφανώς, το κάλεσμα μας (που είχε γίνει ήδη από το περασμένο Καλοκαίρι) στο σύνολο των εργατικών σωματείων παραμένει ανοιχτό, ώστε την 1η Νοέμβρη 2018 να υπάρξει απεργιακή δράση που θα αγκαλιάσει πολλούς κλάδους και πολλούς εργασιακούς χώρους.

 

Η επιτυχία της απεργίας αυτής θα είναι μια ακόμα σημαντική παρακαταθήκη για την ουσιαστική συνέχιση της συντονισμένης και στηριζόμενης σε διαδικασίες βάσης δράσης των σωματείων. Μια σημαντική παρακαταθήκη για τον αγώνα για ΣΣΕ σύμφωνες με τις ανάγκες μας και συνολικά για την ταξική πάλη μας.

 

 

Μια ακόμα ματιά στην πάλη μας στα public

 

Σημαντικό μέρος της όλης αγωνιστικής κίνησης του Συλλόγου μας για πάνω από 5 χρόνια πλέον αποτελεί ο αγώνας που δίνει στα public μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας -μέλη του Συλλόγου- που εργάζονται στην εν λόγω αλυσίδα. Μέσα από ανακοινώσεις, συζητήσεις με συναδέλφους-ισσες, συναντήσεις με την εργοδοσία, αλλά και με κινητοποιήσεις, απεργίες και απεργιακές περιφρουρήσεις με τη συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων-ισσών, έχουν γίνει ήδη κάποια σημαντικά βήματα τόσο για την κατάδειξη της δυσχερούς εργασιακής πραγματικότητας, αλλά και για την οργάνωσή μας για να αλλάξουμε την πραγματικότητα αυτή. Και βασικό στοιχείο αυτής αποτελούν οι εξευτελιστικοί μισθοίπου δίνει η εταιρία στο προσωπικό της. Γι’ αυτό και η διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς αποτελεί μια βασική αιχμή του αγώνα μας. Αγώνας που εμπλουτίζεται όλα αυτά τα χρόνια με τις επίμονες μάχες μας ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις “λευκές νύχτες”, ενάντια στην καθημερινή υπερεντατικοποίηση και τη βαρβαρότητα της “Μαύρης Παρασκευής”, ενάντια στους mystery shopers, ενάντια στη μη δυνατότητα ανάπαυσης σε σκαμπό, ενάντια στην απασχόληση-εκμετάλλευση εργαζομένων μέσω προγραμμάτων voucher, ενάντια στην παρακράτηση μισθού για ταμειακά λάθη και τα κάθε είδους πρόστιμα, ενάντια στη μη καταγραφή και μη πληρωμή όλων των υπερωριών, ενάντια -σε κάποιες περιπτώσεις- ακόμα και στη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απολυμένων συναδέλφων, ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας & τρομοκρατίας. Συνεχίζοντας την πάλη μας στα public κι έχοντας ήδη σημειώσει κάποιες μικρές -αλλά σημαντικές- νίκες, απαιτούμε ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας στα public να οργανωθούν στο Σύλλογό μας, να επικοινωνήσουν με τη Συνέλευση Εργαζομένων Public (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 1/11/18, ώστε να γίνουμε όλοι και όλες μας μέρος του όλου αυτού αγώνα.

 

βλ. σχετικές ανακοινώσεις: bookworker.wordpress

 

Λίγα λόγια για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης…

 

Παράλληλα με την οργάνωση του αγώνα μας καλούμαστε να σπάσουμε και την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί αύξησης του κατώτερου μισθού και επαναφοράς των ΣΣΕ. Από τη μια, ακόμα και τα “ψίχουλα” που παρουσιάζουν ως αυξήσεις ουσιαστικά δε θα έρθουν ποτέ στις τσέπες μας, εξαιτίας της επικείμενης μείωσης του αφορολόγητου εισοδήματος. Από την άλλη, η κατάργηση του καθεστώτος του υποκατώτατου μισθού θα συνοδευτεί με διετή επιδότηση των εργοδοτών για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων κάτω των 25 ετών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μην αντιμετωπίσουν αυξημένο κόστος οι εργοδότες! Επίσης, η κυβέρνηση μέσω πρόσφατης τροπολογίας θέτει σε εφαρμογή το νόμο για ορισμό του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση βάσει των “αντοχών της οικονομίας” και όχι μέσω ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης εργαζομένων κι εργοδοτών (…και σίγουρα ούτε κατά διάνοια βάσει των αναγκών μας). Τέλος, μέσω των διάφορων περιοριστικών διατάξεων (όπως κατάθεση μητρώου των εργοδοτικών οργανώσεων που να δείχνει ότι απασχολούν το 50% των εργαζομένων του κλάδου), δίνεται η δυνατότητα στα αφεντικά να μπλοκάρουν την επεκτασιμότητα των ΣΣΕ. Βέβαια, ποτέ δεν είχαμε την αυταπάτη ότι η δικαίωση του αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σύμφωνες με τις ανάγκες μας θα έρθει ως “δώρο” από την οποιαδήποτε κυβέρνηση…

 

 

Και ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία συνεχίζεται!

 

Την Κυριακή 4/11 θα κληθούμε και πάλι για δουλειά. Ενώ, μπροστά μας έχουμε και τον Δεκέμβρη με 3 συνεχόμενες Κυριακές με τα ανοιχτά μαγαζιά. Κι όλα αυτά αμέσως μετά τη φρίκη που βίωσαν πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο τη περίοδο Μάη-Οκτώβρη με τα μαγαζιά της Αθήνας και άλλων περιοχών να μπορούν να λειτουργούν κάθε Κυριακή! Όσο και να διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες το “τέλος των μνημονίων”, παραμένουν σε ισχύ όλοι οι σχετικοί νόμοι που ψηφίστηκαν και που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στα αφεντικά να μπορούν ολοένα και να οξύνουν την επίθεσή τους προς τον κόσμο της εργασίας. Οπότε, κι εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε και προσπαθούμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Απαιτούμε από την ΟΙΥΕ την έγκαιρη κήρυξη απεργιών σε όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο. Χαιρετίζουμε και πάλι την αποφασιστικότητα των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας που με την έμπρακτη -και απεργιακή- στάση τους εδώ και αρκετά πλέον χρόνια συμβάλλουν στον αγώνα αυτό. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να γίνουν μέρος του αγώνα για την Κυριακάτικη αργία.

 

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΟΥΤΕ 52 – 0ΥΤΕ 32 – ΟΥΤΕ 8

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

 

βλ. σχετικές ενημερώσεις-ανακοινώσεις στα blogs του Συλλόγου μας και του Συντονιστικού δράσης syntonistikokyriakes

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Nα μην ξεχνάμε να καταβάλουμε έγκαιρα την ετήσια συνδρομή μας (15€) και να ενισχύουμε το ταμείο αλληλοβοήθειας.

 

Επίσης, να ενημερώνουμε το Σύλλογο για κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που βιώνουμε τηλεφωνώντας στα 2103820537 & 6980182255 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή και από κοντά κάθε Πέμπτη 7.30μμ-9.30μμ, στα γραφεία μας (Λόντου 6, Εξάρχεια).

 

Εβδομαδιαία, ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, συνέλευση δράσης κάθε Πέμπτη στις 8.30μμ ακριβώς στα γραφεία μας.

 

Κανένας συνάδελφος – καμιά συναδέλφισσα έξω από το Σύλλογο!!!

 

Να γίνουμε όλοι και όλες μέλη και να ενισχύσουμε τη συλλογική μας δύναμη.

 

ΣΥΒΧΨΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 13:42

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.