Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 12:47

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση για τον αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δημτσιάδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

Ο αγωνιστής Δημήτρης Δημτσιάδης βρίσκεται για 4η φορά αντιμέτωπος με την κατηγορία της “ανυποταξίας” για την συνειδητή πολιτική επιλογή που έχει πάρει τα τελευταία δύο χρόνια και που δεν του επιτρέπει να καταταγεί στο στρατό για λόγους συνείδησης. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος αρνητής στράτευσης που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εξαντλητικές συνεχείς διώξεις που γίνονται σε βάρος όσων κάνουν αυτή την επιλογή.

Συνεχείς συλλήψεις, δικαστήρια αλλά και τεράστιες χρηματικές ποινές (6.000 ευρώ για κάθε δίωξη) περιμένουν όσους για λόγους συνείδησης δεν υπηρετούν στο στρατό, αντιστεκόμενοι –με το δικό τους τρόπο- στο σύστημα, που εκτός από την εκμετάλλευση αναπαράγει τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό, ενισχύει τις βιομηχανίες όπλων, δημιουργεί πολέμους.

Το ταξικό μέτρο της επιβολής του προστίμου των 6.000 ευρώ για κάθε φορά που καλείται ο αρνητής στράτευσης να παρουσιαστεί αλλά και η -με τραγικές συνέπειες- νομολογία που μετατρέπει αυτό το «έγκλημα» σε διαρκές είναι μέτρα εκδικητικά, αφού τιμωρούν πολλάκις και δυσανάλογα τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλαίσιο του αγώνα της ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας στηρίζει τον Δημήτρη Δημτσιάδη και σε κάθε αρνητή στράτευσης και απαιτούμε:

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 6.000 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ

- ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.