Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:15

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης: Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός! Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασίστα τραγουδιστή, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Έξι χρόνια αγώνα για να καταδικαστεί η νεοναζιστική συμμορία, που σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε άμεσα για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης.

Το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε νίκες όλα αυτά τα χρόνια, νίκες που έκλεισαν τα γραφεία της Χ.Α. κατά τόπους και εμπόδισαν τους φασίστες από το να κυριαρχήσουν στο δρόμο και να οργανώσουν τα πογκρόμ που σχεδίαζαν. Νίκες που απονομιμοποίησαν στην κοινωνία την εναλλακτική του φασισμού, ενώ η ίδια η νεοναζιστική συμμορία φυλλορροεί με πολλαπλές αποχωρήσεις μελών της και μετά από έξι χρόνια βρίσκεται πλέον εκτός Βουλής. Το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθεια του να εξαγνιστεί από το φίδι που το ίδιο δημιούργησε και να διατηρήσει την αξιοπιστία του, προωθεί νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό, όπως το κόμμα Βελόπουλου, ενώ διάφορες ομάδες φασιστικής βίας και τρομοκρατίας έχουν την ανοχή κράτους και παρακράτους. Εξάλλου η ΝΔ, το πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ καλλιεργούν όλο το φάσμα της μισαλλοδοξίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού, το εύφορο έδαφος για ακροδεξιούς – φασίστες και ρατσιστές.

Οι άρχουσες τάξεις και ο κόσμος του κεφαλαίου σ’ όλο τον κόσμο χύνουν συστηματικά ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την οργή για τη διαρκή λιτότητα, τη φτώχεια, τις αντιδραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και ρίχνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και οι κυρίαρχες επιλογές των κυβερνήσεων της ΕΕ, μαζί και της ΝΔ, για δημοσιονομική προσαρμογή και «αιώνιο μνημόνιο» το επιβεβαιώνουν. Πατώντας στην κληρονομιά του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της θητείας της υπόσχεται μείωση του εργατικού κόστους σε ντόπιους και ξένους επενδυτές, χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα, επεκτείνοντας το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, απελευθερώνοντας απολύσεις και απειλώντας με φακελώματα το συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα, πιστή στο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, χτυπά πρόσφυγες, μετανάστες, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ τάζει στην Μέρκελ και την ΕΕ την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενώ χαϊδεύει την ακροδεξιά ώστε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης της όποιας πολιτικής αστάθειας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Σε κάθε χώρο, στη δουλειά, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, στο δρόμο, να τσακίσουμε μια για πάντα το φασισμό.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος να επιβάλλει με τη δράση του ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.  Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον πόλεμο, με το συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 20:00