Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 20:56

Ρώσικο Σοσιαλιστικό Κίνημα: Για ελεύθερες εκλογές και ενάντια στην καταστολή στη Λευκορωσία

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Ρώσικου Σοσιαλιστικού Κινήματος, της οργάνωσης που συσπειρώνει αντικαπιταλιστές/τριες και επαναστάτες/τριες σοσιαλιστές/τριες στην Ρωσική Ομοσπονδία. Αν και εκδόθηκε την παραμονή των εκλογών στη Λευκορωσία, διατηρεί απόλυτα την επικαιρότητά της και  αποτελεί υπόδειγμα διεθνιστικής στάσης. Μετάφραση elaliberta.gr

 

Για ελεύθερες εκλογές και ενάντια στην καταστολή στη Λευκορωσία

Στις 9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία. Σε ολόκληρη τη χώρα, σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας, βλέπουμε να κινητοποιούνται οι δυσαρεστημένοι με το καθεστώς του Λουκασένκο, που γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλές και όλο και λιγότερο κοινωνικά προσανατολισμένο, σε αντίθεση με τα στερεότυπα και τις δηλώσεις του. Οι αρχές απαντούν με απειλές και χοντροκομμένη προπαγάνδα, προκαλώντας ένταση και σύγκρουση αντί να παρέχουν την ευκαιρία για ελεύθερες εκλογές. Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο αναπτύσσει επιχειρηματικά σχέδια για την υποταγή της Λευκορωσίας, τα οποία δεν μπορεί παρά να προκαλούν αγανάκτηση μεταξύ των Ρώσων κομμουνιστών και σοσιαλιστών.Αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ρωσία που είναι σε θέση να οικοδομήσει σχέσεις με τη Λευκορωσία και άλλους γείτονες της με όρους ισότητας, με τους οποίους είμαστε ενωμένοι με πολλούς ιστορικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς και οικογενειακούς δεσμούς.

Υποστηρίζουμε το λαό της Λευκορωσίας στο δικαίωμά τους για ελεύθερες εκλογές, για ανεξαρτησία από τη Ρωσία και από οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Υποστηρίζουμε τα ανεξάρτητα συνδικάτα της Λευκορωσίας, τα κοινωνικά κινήματα και τις αριστερές οργανώσεις που αντιτίθενται στο καθεστώς του σφετεριστή και επικρίνουν ανοιχτά τις δεξιές, νεοφιλελεύθερες εναλλακτικές στο υπάρχον σύστημα.

Ελπίζουμε ότι η πολιτική εξέγερση στη Λευκορωσία θα ενισχύσει την επιρροή εκείνων των δυνάμεων που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Λευκορώσων - εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων- τα συμφέροντα της Λευκορωσίας ως ανεξάρτητου, δημοκρατικού, κοινωνικού και στο μέλλον σοσιαλιστικού κράτους.

Κάτω τα χέρια από τις ελεύθερες εκλογές! Όχι στην καταπίεση!

Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα

4 Αυγούστου 2020

http://www.internationalviewpoint.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 21:16