Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 14:55

Σχετικά με τις επιθέσεις στις Βρυξέλες

Σχετικά με τις επιθέσεις στις Βρυξέλες

Ανακοίνωση της LCR-SAP (Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα- Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) Βελγικό τμήμα της Τέταρτης Διεθνούς

Η LCR-SAP καταδικάζει με τον πιο ενεργητικό τρόπο τις άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Η LCR-SAP εκφράζει την υποστήριξή της και τη βαθιά αλληλεγγύη της προς όλα τα αθώα θύματα αυτής της τυφλής βίας.

Η LCR-SAP απευθύνει επίσης έκκληση για μεγαλύτερη δημοκρατική επαγρύπνηση μπροστά στην νέα φιλοπόλεμη, ρατσιστική και ισλαμοφοβική τάση ασφάλειας που αυτά τα τρομερά γεγονότα είναι πιθανό να ενθαρρύνουν, στο Βέλγιο και γενικότερα, από την πλευρά των πολιτικών και των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά τις κραυγές θριάμβου από τις αρχές για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μετά την επαίσχυντη ευρωπαϊκή συμφωνία για επαναπροώθηση των προσφύγων, μετά από άλλη μια θανατηφόρα επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και ένα ρωσικό βομβαρδισμό της Ράκα στη Συρία, που άφησε δεκάδες αμάχους νεκρούς, μπορούμε να δούμε ξανά ότι δεν πολεμάμε την τρομοκρατία βομβαρδίζοντας το λαό της Συρίας, υποστηρίζοντας δικτατορικά καθεστώτα, βγάζοντας το στρατό στους δρόμους, στιγματίζοντας μια κοινότητα (με ρατσιστικά μέτρα, όπως η στέρηση της ιθαγένειας), ρίχνοντας τους πρόσφυγες στη θάλασσα και περιορίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Και ότι, αντιθέτως, οι πολιτικές της τρομοκράτησης τροφοδοτούν μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις και αντιστοιχούν απόλυτα στο στόχο τους, που είναι να εμβαθύνουν το θρησκευτικό μίσος και να πνίξουν την κοινωνία. Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι τίποτα δεν θα μας προστατεύσει όσο η κοινωνία μας στηρίζεται στην αδικία, τη βία και τον αποκλεισμό, στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, η LCR σκοπεύει να τιμήσει τα θύματα υποστηρίζοντας μια ριζική στροφή προς μια γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική, που βασίζεται στην αλληλεγγύη, τις δημοκρατικές ελευθερίες και την καταπολέμηση της ανισότητας σε αυτή τη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη ζωή μπορούμε να πολεμήσουμε την πολιτική του θανάτου.

International Viewpoint, Τρίτη 22 του Μαρτίου του 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.