Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 15:22

Το Ιράν μετά τις νέες απειλές του Τραμπ

Ανακοίνωση του Revive the Peace Movement Network

Το Ιράν μετά τις νέες απειλές του Τραμπ

Μετά την μονομερή έξοδο από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν τον Μάιο του 2018, μια συμφωνία που είχε υπογραφεί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Κίνα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν τις «ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία» στο Ιράν τον Νοέμβριο. Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, διακηρύσσει επίσης ότι «Η κατάρρευση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά.» Οι ηγέτες του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν το Ιράν μέσα από τον πόλεμο των ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τις στρατιωτικές απειλές του Τραμπ. Δεν μπορεί να αναμένεται σοβαρή αντίδραση από τους Δημοκρατικούςστην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς θα υποστηρίξουν επίσης τον πόλεμο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο δρόμο για έναν νέο πόλεμο. Πρέπει να το αντιταχθούμε.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η θλιβερή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και η συμμετοχή του στην καταστροφή της συριακής επανάστασης από τον Άσαντ, τη μαζική δολοφονία του Συριακού λαού και τον εκτοπισμό του μισού πληθυσμού της Συρίας είναι απαράδεκτα.

Εμείς λέμε,

Όχι πόλεμο στο Ιράν, όχι κυβερνοπόλεμο, όχι οικονομικές κυρώσεις που θα πλήξουν τις ιρανικές μάζες.

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να υπενθυμίσει στον κόσμο τη φρίκη των κυρώσεων σε βάρος του Ιράκ το 1990-2003

Το Ιράν να αποχωρήσει αμέσως από τη Συρία. Η παρέμβασή του είναι εγκληματική. Να σταματήσει την άμεση και έμμεση στρατιωτική παρέμβαση στο Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη.

Αλληλεγγύη στη σημερινή εξέγερση εργαζομένων, γυναικών, ανέργων νέων, φοιτητών, δασκάλων, αγροτών, καταπιεσμένων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων και διωκομένων, για κοινωνική δικαιοσύνη και εναντία στο ιρανικό καθεστώς και τις στρατιωτικές του παρεμβάσεεις στο εξωτερικό.

Ενώ εκφράζουμε την υποστήριξή μας για τις ιρανικές δημοκρατικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς, δεν υποστηρίζουμε τους μοναρχικούς και τους Μοτζαχεντίν-ε Χαλκ (MEK) που υποστηρίζουν τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και παίρνουν χρήματα από τη CIA.

Το Ιράν, να καταργήσει τη θανατική ποινή και να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους

Οι Αμερικανοί να συνειδητοποιήσουν ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα είναι καταστροφική όχι μόνο για τους Ιρανούς, αλλά πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο, με καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, τις Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου.

Revive the Peace Movement Network

7 Αυγούστου 2018

Μετάφραση: e la libertà

Πηγή: RPM (Revive the Peace Movement Network), 7 Αυγούστου 2018

Αναδημοσίευση: Alliance of Middle Eastern Socialists, 7 Αυγούστου 2018

Το RPM υποστηρίζεται από τις εξής συλλογικότητες;

Alliance of Middle East Socialists, Campaign for Global Solidarity with the Syrian Revolution, International Socialist Organization, Middle East Crisis Committee, Promoting Enduring Peace, Voices for Creative Non-Violence, War Resisters League.

Η ιδρυτική διακήρυξη του RPM βρίσκεται εδώ: http://www.rpm.world/home.html

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:15