Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 20:53

Οι «μεταρρυθμιστές» της Παιδείας… ξανάρχονται! Όλοι την Τρίτη 5.30 μμ στο μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι.

 

Οι «μεταρρυθμιστές» της Παιδείας… ξανάρχονται!

Όλοι την Τρίτη 5.30 μμ στο μουσείο του φωταέριου στο Γκάζι.

 

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γκάζι την Τρίτη 7/3 στις 6 μμ

για την μάζωξη των επίδοξων σωτήρων της εκπαίδευσης

Την Τρίτη 7 Μάρτη στις 6.30 πραγματοποιείται στην Αθήνα (INNOVATHENS - Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη - Πειραιώς 100) εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία». Πρόκειται για θέσεις που υπάρχουν αυτούσιες στην Έκθεση του ΟΟΣΑ και στα κείμενα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μαζί με τον αρχιτέκτονα του διαβόητου «εθνικού διαλόγου», στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο νυν υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου με τους πρώην υπουργούς Νίκο Φίλη, Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπεύθυνο του τμήματος Παιδείας της ΝΔ Φορτσάκη και τη Μαρία Ρεπούση πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Στην προσπάθεια να περάσουν και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου και οι συντηρητικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, επιστρατεύεται όλο το πολιτικό προσωπικό. Πρέπει επιτέλους να ξεμπερδεύουν με ότι κρατάει όρθιο το δημόσιο σχολείο, με το ίδιο το DNA όλων αυτών των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος στη χώρα μας που μπαίνει στο μάτι του αστικού μπλοκ και του συστήματος. Όλοι οι παραπάνω έχουν συνδέσει το όνομά του με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της εκπαίδευσης: η Άννα Διαμαντοπούλου με την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ του 2011 και το κύμα συγχωνεύσεων και κλεισίματος σχολείων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών. Ο Φορτσάκης ως εκπρόσωπος της ΝΔ με τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης.

Το ένα χέρι λοιπόν νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του νυν υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές σε ένα πάνελ που θα διαλαλήσει όλη τη νεοσυντηρητική πραμάτεια του συστήματος για την εκπαίδευση, αφού όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να περάσει».

Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7 Μάρτη στις 6 μμ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100) για να τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν: Εμείς δεν συναινούμε! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής Κ. Σωτηρίου

Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο Φωταέριου για να διαδηλώσουμε ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους Τρίτη 7/3

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στο Μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε , ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία»με ομιλητές :

  • τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει την συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημόνιου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να περάσει ότι δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος.

  • τους πρώην υπουργούς παιδείας κ. Ά. Διαμαντοπούλου, την πιο σκληρή και αδίστακτη υπουργό Παιδείας η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη

  • τον Ν. Φίλη ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με την υπ. απόφαση που καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά και υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την υπ. απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς

  • τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ ο γνωστός πρύτανης των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ

  • και την κ. Μαρία Ρεπούση, του γνωστού συνωστισμού, τέως Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση και φυσικά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αθώα. Άλλωστε το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει : « ... Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»

Γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης επιχειρείται η διαμόρφωση κοινής «εθνικής γραμμής» για την Παιδεία ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με «φιλολογική επεξεργασία» αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, για λίγους και εκλεκτούς και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν φερέλπιδες για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταέριου την Τρίτη 5.30μμ για να διαδηλώσουμε ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. " ο Αριστοτέλης" 

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο Μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι, υπάρχει μια ξεχωριστή συνάντηση! Ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία, Αντώνης Λιάκος, στα πλαίσια της παρουσίασης της έκδοσης «Από Παιδείας άρξασθαι», έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητές:

 ·                       τον Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γαβρόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει την συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να «περάσει» ό,τι δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος

·                       τους πρώην υπουργούς παιδείας  Ά. Διαμαντοπούλου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, την πιο σκληρή και αδίστακτη υπουργό παιδείας, η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη

·           και Ν. Φίλη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με την υπουργική απόφαση που καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά και υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την υπουργική απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς

·                       τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ,  γνωστό πρύτανη των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία φοιτητών και ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ

·                       Μαρία Ρεπούση, τέως βουλευτού της ΔΗΜΑΡ.

 Για πρώτη φορά, όλο το enfant gâté των υπουργών παιδείας της αστικής τάξης στο ίδιο τραπέζι. Φυσικά δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε αθώο…

 Άλλωστε το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει η φράση:                 

 “ ...Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»

 Γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Eπιχειρείται η διαμόρφωση κοινής “εθνικής γραμμής” για την Παιδεία, ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

 Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με “φιλολογική επεξεργασία” αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

 Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις, όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

 Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν φερέλπιδες για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο του Φωταέριου

Διαδηλώνουμε ενάντια στους ντίλερ του ΟΟΣA, της ΕΕ και τα σχέδιά τους.

  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

       

 Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 17.30 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο Μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι, υπάρχει μια ξεχωριστή συνάντηση! Ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία κ. Αντώνης Λιάκος, στα πλαίσια της παρουσίασης της έκδοσης «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητές :

  • τον Υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει την συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να «περάσει»| ό,τι δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος

  • τους πρώην υπουργούς παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου, την πιο σκληρή και αδίστακτη υπουργό παιδείας, η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη

  • και Ν. Φίλη, ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με την υπουργική απόφαση που καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά και υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την υπουργική απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς

  • τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ ο γνωστός πρύτανης των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία φοιτητών και ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ

  • Μαρία Ρεπούση, τέως βουλευτού της ΔΗΜΑΡ.

Για πρώτη φορά, όλο το enfant gâté των υπουργών παιδείας της αστικής τάξης στο ίδιο τραπέζι. Φυσικά δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε αθώο…

Άλλωστε το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει η φράση: “ ...Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»

Γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Eπιχειρείται η διαμόρφωση κοινής “εθνικής γραμμής” για την Παιδεία, ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με “φιλολογική επεξεργασία” αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις, όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν φερέλπιδες για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο του Φωταέριου Διαδηλώνουμε ενάντια στους ντιλερς του ΟΟΣA, της ΕΕ και τα σχέδιά τους.

Όλοι την Τριτη 17.30 στο μουσείο του φωταερίου στο Γκάζι.

 

 

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Την Τρίτη 7 Μάρτη στις 6.30μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι διαδηλώνουμε

Λιάκος - Διαμαντοπούλου - Γαβρόγλου - Φορτσάκης κλπ

στο ίδιο διακομματικό και μνημονιακό πολιτικό “τραπέζι”…

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους!

Στις 7 Μαρτίου, ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία Λιάκος παρουσιάζει το βιβλίο «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος και διοργανώνει εκδήλωση. Ομιλητές είναι ο Υπουργός Παιδείας, οι πρώην υπουργοί Φίλης και Διαμαντοπούλου, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ Φορτσάκης και η Μαρία Ρεπούση πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Θα συζητήσουν για το αν υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές για να διαφημίσει τις νεοσυντηρητικές προτάσεις του συστήματος για την εκπαίδευση, αφού όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να περάσει». Εξάλλου το απέδειξαν το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι μαζί σήκωναν το χέρι στη Βουλή και ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν όλοι τους ορκίζονται σε ΕΕ, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ για την εκπαίδευση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτά που πρόκειται να νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων με τα μέτρα για τη 2η αξιολόγηση, θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται τη συμφωνία και τη στήριξη όλων των δυνάμεων του αστικού μπλοκ. Όπως χρειάζονται και τη δική μας συναίνεση, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας με στόχο την επιβίωση του συστήματος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όμως εμείς τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν συναινούμε!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ.

Την Τρίτη 7 Μάρτη στις 6.30μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι διαδηλώνουμε ενάντια σε όλα όσα προωθούν για την εκπαίδευση ΕΕ - ΟΟΣΑ - ΣΕΒ - ΔΝΤ

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Περικλής»

Τρίτη 7 Μαρτίου ώρα 5.30μ.μ. στο μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι

Διαδηλώνουμε ενάντια στο μπλοκ της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής

συναίνεσης και τα σχέδιά τους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 7 Μαρτίου πραγματοποιείται στο Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι εκδήλωση- συζήτηση για την Παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ,ο πρόεδρος του λεγόμενου Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι  Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» με ομιλητές :

- τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δρομολογεί τη συνολική αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημόνιου με στόχο να υλοποιήσει όσα δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος.

-την Ά. Διαμαντοπούλου πρώην υπουργό Παιδείας , που σχεδίασε το Νέο Σχολείο και που επί υπουργίας της έκλεισαν περισσότερα από 2000 σχολεία, καταργήθηκαν χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισαν οι πίνακες αναπληρωτών.

-τον Ν. Φίλη πρώην Υπουργό Παιδείας, που υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με τις Υ.Α.

για το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο που καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στα Δημοτικά Σχολεία, αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και ενέπαιξε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με την υπόσχεση των 20.000 διορισμών.

-τον Θ. Φορτσάκη πρώην υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ

- τη Μ. Ρεπούση, του γνωστού « συνωστισμού », τέως βουλευτή της ΔΗΜΑΡ

Η διοργάνωση για πρώτη φορά μιας τέτοιας συνάντησης δεν είναι βέβαια τυχαίο γεγονός.

Το περιεχόμενό της όπως ορίστηκε, διαγράφει σαφώς τις προθέσεις : “ ... Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»

Είναι φανερό ότι πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης επιχειρείται η διαμόρφωση κοινής “εθνικής γραμμής” για την Παιδεία ώστε σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό που ψήφισε το 3ο Μνημόνιο με ενωμένες τις δυνάμεις του να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με “φιλολογική επεξεργασία” αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν ως dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ .,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτά που πρόκειται να νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων με τα μέτρα για τη β’ αξιολόγηση που συζητάει αυτές τις μέρες με τα «τεχνικά κλιμάκια» των θεσμών, θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται τη συμφωνία και τη στήριξη και των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, όλων των πολιτικών δυνάμεων του αστικού μπλοκ. Όπως χρειάζονται και τη δική μας συναίνεση, τη συναίνεση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από εκείνον της ισοπέδωσης όλων εκείνων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας με στόχο την επιβίωση του συστήματος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όμως εμείς τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν: Δεν συναινούμε! Θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους και να ανατρέπει τα σχέδιά τους. Να υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και όλων των εκπαιδευτικών στην σταθερή και μόνιμη εργασία.

Ο Σύλλογός μας καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο του Φωταέριου για να διαδηλώσουμε ενάντια στο μπλοκ της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής συναίνεσης και τα σχέδιά τους την Τρίτη 7 Μαρτίου 5.30μμ στο μουσείο του φωταέριου στο Γκάζι.

Δεν συναινούμε! Δεν υποχωρούμε!

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς του!

 

 

 2017 3 7

 

 

Δήλωση των Εκπροσώπων των Παρεμβάσεων –Κινήσεων- Συσπειρώσεων

στα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ,

Καλλώνη Σταύρου, Τσαγκαράτου Αιμιλίας, Μπαχτή Άννας, Χρίστου Σόφη

Στη συναίνεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

για την αντιεκπαιδευτική πολιτική εμείς απαντάμε με αγώνα για την ανατροπή της!

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία». Μαζί με τον αρχιτέκτονα του διαβόητου «εθνικού διαλόγου», στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο νυν υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου με τους πρώην υπουργούς Νίκο Φίλη, Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπεύθυνο του τμήματος Παιδείας της ΝΔ Φορτσάκη και τη Μαρία Ρεπούση πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Στην προσπάθεια να περάσουν και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου και οι συντηρητικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, επιστρατεύεται όλο το πολιτικό προσωπικό. Πρέπει επιτέλους να ξεμπερδεύουν με ότι κρατάει όρθιο το δημόσιο σχολείο, με το ίδιο το DNA όλων αυτών των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος στη χώρα μας που μπαίνει στο μάτι του αστικού μπλοκ και του συστήματος. Όλοι οι παραπάνω έχουν συνδέσει το όνομά του με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της εκπαίδευσης: η Άννα Διαμαντοπούλου με την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ του 2011 και το κύμα συγχωνεύσεων και κλεισίματος σχολείων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών. Ο Φορτσάκης ως εκπρόσωπος της ΝΔ με τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης.

Το ένα χέρι λοιπόν νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του νυν υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές σε ένα πάνελ που θα διαλαλήσει όλη τη νεοσυντηρητική πραμάτεια του συστήματος για την εκπαίδευση, αφού όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να περάσει». Ο Λιάκος, του οποίου το βιβλίο παρουσιάζεται, το δηλώνει καθαρά:
«Το ζήτημα μιας ριζικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έχει έρθει στο προσκήνιο. Υπάρχουν κοινοί πολιτικοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι»; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό. Εξάλλου το απέδειξαν το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι μαζί σήκωναν το χέρι στη Βουλή και ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν όλοι τους ορκίζονται στα ιερά ευαγγέλια της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ για την εκπαίδευση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτά που πρόκειται να νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων με τα μέτρα για τη β’ αξιολόγηση που συζητάει αυτές τις μέρες με τα «τεχνικά κλιμάκια» των θεσμών, θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται τη συμφωνία και τη στήριξη όλων των δυνάμεων του αστικού μπλοκ. Όπως χρειάζονται και τη δική μας συναίνεση, τη συναίνεση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από εκείνον της ισοπέδωσης όλων εκείνων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας με στόχο την επιβίωση του συστήματος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όμως εμείς τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν: Εμείς δεν συναινούμε! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ.

 

 

Έχει και συνέχεια το νεοφιλελεύθερο brainstorming για τη σωτηρία της Παιδείας!

 

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τραπέζης της Ελλάδος (Σταδίου 14), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση και μεταξύ των άλλων ομιλητών θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γεώργιος Καμίνης, η Νίκη Κεραμέως, ο Αγγελος Τόλκας, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιάννης Κουμέντος, πρώην Περιφερειακός Δ/ντής ΠΔΕ Αττικής και ο Νίκος Σαλτερής, Eπίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρώην μέλος του ΔΣ της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Όπως αναφέρει ο Χ. Κάτσικας σε άρθρο του στο alfavita, 

"Ένα μέρος του Προγράμματος των διοργανωτών:

Εσπερίδα: Νέο σχολείο – Νέα διοίκηση: Αποκέντρωση, Συμμετοχή, Λογοδοσία, Αξιολόγηση - Η πρόταση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

Νέο Σχολείο-Νέα Διοίκηση- Νέα Πολιτική

Εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας

Νίκη Κεραμέως, Εκπρόσωπος ΝΔ

Άγγελος Τόλκας, Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Μαυρωτάς, Εκπρόσωπος ΠΟΤΑΜΙ

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Αξιολόγηση, Αποκέντρωση, Συμμετοχή, Λογοδοσία

Εμπειρίες αξιολόγησης στο Ελληνικό Σχολείο 2011-2015, η περίπτωση της, Νίκος Σαλτερής, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρώην μέλος του ΔΣ της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Ευρωπαϊκές πρακτικές στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Νίκος Χλέπας, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΚΠΑ

Εμπειρίες αποκεντρωμένης Διοίκησης της Εκπαίδευσης, Κουμέντος Γιάννης, πρώην Περιφερειακός Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Εμπειρίες και Πρακτικές από την Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, Δεστές Γιώργος, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου

Οι γονείς στη Διοίκηση του Σχολείου, Έλλη Τριανταφύλλου (δημοσιογράφος), Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 13ου ΔΣ Αθηνών-ΜΕΤΣ

Τι ακριβώς σηματοδοτεί αυτή η εκδήλωση και ποιος είναι ο διοργανωτής;

«Διοργανωτής είναι η «Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.). Πρόκειται, όπως οι ίδιοι λένε, για "μια ομάδα λειτουργών της εκπαίδευσης απ’ όλες τις βαθμίδες που συγκροτήθηκε αυθόρμητα πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάιο του 2015, ως “Επιτροπή πρωτοβουλίας ΠΑΙΔΕΙΑ 2015” για να αντιδράσει στην επιχειρούμενη με τα νομοσχέδια του τότε υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κατεδάφιση της Παιδείας.»

Το πόσο πρόκειται για "μια ομάδα λειτουργών της εκπαίδευσης απ’ όλες τις βαθμίδες που συγκροτήθηκε αυθόρμητα" μπορεί κανείς να το ανακαλύψει εύκολα γυρνώντας λίγο πίσω στην ιστορία της λεγόμενης ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι είχε γίνει η πρώτη δημόσια εκδήλωση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. που τότε ονομαζόταν «Επιτροπή πρωτοβουλίας ΠΑΙΔΕΙΑ 2015». Ποιοι παραβρέθηκαν; Το παρόν έδωσαν (μάλλον…αυθόρμητα) η Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος και, βέβαια, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Προφανώς απευθύνονται σε λαό λωτοφάγων, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Οι άνθρωποι αυτοί (όσοι ήταν σε θέσεις ευθύνης), που στη διάρκεια της θητείας τους έκλεισαν δεκάδες εκατοντάδες σχολικές μονάδες, απέλυσαν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, έκλεισαν ολόκληρους τομείς και ειδικότητες στα επαγγελματικά σχολεία, μοίρασαν αντί για βιβλία φωτοτυπίες, την ίδια ώρα που ξεσκόνιζαν τις τσέπες των πατεράδων και των μανάδων των μαθητών, σήμερα προσποιούνται ότι έχουν εκπαιδευτικές ανησυχίες.

Αντί σήμερα να κάνουν αυτοκριτική για την παρουσία τους, στις πιο βάρβαρες μέρες για την δημόσια εκπαίδευση, καλούν υποκριτικά σε εκδήλωση για τα εκπαιδευτικά προβλήματα..."

Και έπεται συνέχεια, εν όψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…

 


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:14