Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 13:29

Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε φοιτητή-συνελήφθη στέλεχος της ΧΑ. Ανακοινώσεις καταγγελίας της επίθεσης

Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε φοιτητή-συνελήφθη στέλεχος της ΧΑ

Στη σύλληψη γνωστού Χρυσαυγίτη (Χρήστος Ζέρβας) που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προχώρησε η αστυνομία το πρωί του Σαββάτου 1/4.

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 διορίστηκε υπάλληλος στη Βουλή και ειδικότερα στο γραφείο του προέδρου Νίκου Μιχαλολιάκου. Παράλληλα είναι υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χ.Α. στην Αθήνα. Ο συλληφθείς είναι  ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν οπαδοί και μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.

Η επίθεση των νεοναζιστικών δολοφονικών ταγμάτων εφόδου πραγματοποιήθηκε σε βάρος του φοιτητή που επέστρεφε στο σπίτι του από τη σχολή του. Σύμφωνα με το bloko.gr, η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή των Ελληνορώσων. Ο λόγος της επίθεσης; Ο νεαρός είχε σακίδιο πλάτης!

Οι τραμπούκοι νεοναζί που βρίσκονταν σε κοντινό καφέ στέκι τους που βρίσκεται στη συμβολή των οδώ Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη, μόλις είδαν το νεαρό τον πέρασαν για μέλος του Ρουβίκωνα, τού επιτέθηκαν με ακατανόμαστες φράσεις και τον χτύπησαν ανελέητα μέχρι λιποθυμίας. Ο φοιτητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Λίγο νωρίτερα τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων είχαν δεχτεί επίθεση από αγνώστους, και έχουν υποστεί μικρές υλικές ζημιές.

www.alfavita.gr

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρα του για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του σπουδαστή!

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του σπουδαστή Αλέξιου Λαζαρή με ορμητήριο τα Κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει την οργή κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου, καθώς εμπλέκεται φανερά η ίδια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Από τύχη δεν θρηνήσαμε άλλο ένα θύμα επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, καθώς τα χτυπήματα στο κεφάλι απείχαν μόλις μερικά χιλιοστά από σημεία που θα μπορούσαν να ήταν μοιραία.

Η ιδιότητα του συλληφθέντος για την επίθεση Χρήστου Ζέρβα, ως μετακλητού υπάλληλου στην Βουλή στο Γραφείο του Μιχαλολιάκου, υπεύθυνου Ασφάλειας της “Κεντρικής Διοίκησης” και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, δείχνει πόσο συντεταγμένη ήταν η επίθεση σε βάρος του σπουδαστή.

Θα καλέσουν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές τον Μιχαλολιάκο για να διερευνήσουν τις ευθύνες του για τη δολοφονική επίθεση; Είναι σαφές, από τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, ότι η «Ασφάλεια» των κεντρικών Γραφείων είναι στα χέρια του “Αρχηγού” και όχι μόνο του Ζέρβα.

Όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον Μιχαλολιάκο, ευθύνεται για τη δολοφονική επίθεση που σκοπό είχε να δείξει ότι η ναζιστική οργάνωση «είναι παρούσα», κάνει κουμάντο στους δρόμους της περιοχής, περιπολεί αντί της Αστυνομίας και «καθαρίζει» ύποπτους ως αντίπαλους επειδή απλά πέρναγαν έξω από τα Γραφεία τους.

Είναι ώρα η Βουλή να διακόψει κάθε χρηματοδότηση, κάθε διευκόλυνση στην υπόδικη εγκληματική ναζιστική συμμορία, ανακαλώντας κάθε διορισμό μελών των ταγμάτων εφόδου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το πληρωμένο από τη Βουλή προσωπικό ως τραμπούκοι στις εμφανίσεις της Χρυσής Αυγής.

Τα γραφεία-ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων στη Μεσογείων πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΕΕΡΦΑ

 

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Την Παρασκευή 31 Μάρτη το πρωί στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο τον 20χρονο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι του. Οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες που λυμαίνονται την περιοχή πέριξ των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων τσάκισαν στο ξύλο τον φοιτητή λόγω του παρουσιαστικού του και του σακιδίου ώμου του, βρίζοντας και κατηγορώντας τον πως σχετίζεται με την ομάδα “Ρουβίκωνας”. Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε υποστεί μικροζημιές η πρόσοψη των γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων από επίθεση νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Η ύπαρξη της γιάφκας των φουσκωτών μπράβων του Μιχαλολιάκου στη λεωφόρο Μεσογείων, αποδεικνύεται γι” άλλη μια φορά πως αποτελεί κίνδυνο – θάνατο για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, τους οποίους οι λοβοτομημένοι μπράβοι του Μιχαλολιάκου μπορεί να θεωρήσουν “αναρχοκομμουνιστές”, “λαθρομετανάστες”, “ομοφυλόφιλους” ή οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με την ναζιστική ιδεολογία τους. Μόνη πηγή ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή είναι το κλείσιμο της γιάφκας της Μεσογείων και η απομάκρυνση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο κάτω από τη μαζική πολιτική πίεση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία γύρω από τη γιάφκα των φασιστών, των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών των γύρω σχολείων. Σίγουρα δεν θα γίνει με βαριοπούλες και δίλεπτες καταδρομικές επιχειρήσεις. Ούτε βέβαια από το Υπουργείο Δημόσιας τάξης του κ. Τόσκα, οι υφιστάμενοι του οποίου προχώρησαν σε έντεκα προσαγωγές κατοίκων της περιοχής για την επίθεση στα γραφεία των ναζί. Οι πρόσφατες αντιρατσιστικές μάχες που κερδήθηκαν, το κλείσιμο των γραφείων των χρυσαυγιτών στη Νίκαια και στη Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης που πέταξαν έξω τα φασισταριά από τις εκλογές τους, η ξεκάθαρη νίκη του δήμαρχου Πάτρας Πελετίδη, η μαζική και αμέριστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, από το «πρώτο» κύμα μέχρι το θερμότατο αγκάλιασμα και καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία, όλα δείχνουν τον δρόμο για την απάντηση και στη χθεσινή επίθεση.

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

 

Χρυσαυγίτικο θράσος: πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο 24χρονος φοιτητής

Λίγες μόνο ώρες μετά τη σύλληψη του 42χρονου μέλους της Χρυσής Αυγής και μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή, μέλη της οργάνωσης πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο νεαρός. Συγκεκριμένα, μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στην περιοχή του Ερυθρού Σταυρού και πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο αλλά και στους γύρω δρόμους.

 

kar.org.gr

XA trikakia

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 17:58

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.