Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 19:02

46χρονος εργαζόμενος σε εταιρεία ανακύκλωσης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας – Ο τρίτος σε ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη

Στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουλίου, ένας εργάτης 46 χρονών που δούλευε σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να διορθώσει ένα γερανό. Ο γερανός ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον εργάτη, ο οποίος πέθανε λίγο αργότερα, στις 14:30, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου μεταφέρθηκε.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο εργάτη εν ώρα εργασίας και εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών (εντατικοποίηση, μη τήρηση κανόνων ασφαλείας κτλ).

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: «Ο θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε άλλους δυο θανάτους εργαζομένων, που προηγήθηκαν τον τελευταίο μήνα, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θυμάτων. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρέπει και πάλι να κληθούν και να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του.»

Θα πρέπει να σημειωθεί παρ’ όλ’ αυτά, ότι ο έλεγχος των συνθηκών που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους και η εργοδοτική ασυδοσία, θα έπρεπε κανονικά να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του ίδιου του Εργατικού Κέντρου, αντί να καλεί «και πάλι» «τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα», να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είναι καθημερινή δραστηριότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των Εργατικών Κέντρων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν φαίνεται να περνάει καν από το μυαλό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του ΕΚΘ, η ανακοίνωση του οποίου κλείνει με την αφελή και απαράδεκτη έκκληση και προς εργοδότες και προς εργαζόμενους (επιμερίζοντας έτσι τις ευθύνες για τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα»), να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Φαίνεται ότι οι γραφειοκράτες του ΕΚΘ δεν έχουν ακούσει τίποτα για για την αύξηση των κερδών των εργοδοτών μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, αλλά και για την ανεργία που καραδοκεί για όποιον εργαζόμενο και όποια εργαζόμενη προσπαθήσει χωρίς την υποστήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος να αμφισβητήσει τις εντολές των αφεντικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.