Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 23:33

ΚΕΕΡΦΑ: Νέες επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας στη Γκορυτσά Ασπροπύργου με την Αστυνομία απρόθυμη να ασχοληθεί

Μία μέρα μετά τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τα φασιστοειδή της συμμορίας της Γκορυτσά χτύπησαν ξανά μετά από τετράμηνη παύση των ρατσιστικών επιθέσεων.

Σήμερα το πρωί στις 7πμ,ο μετανάστης εργάτης  Καουάρ Αμπάς έβγαινε από το σπίτι του για να πάει για τα χαρτιά του στην Π.Ράλλη. Ομάδα δύο φασιστοειδών του επιτέθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τον πλησίασαν από πίσω. Ο ένας τον έπιασε από το λαιμό ενώ ο άλλος άρχισε να τον χτυπά με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και συνέχισαν να τον κλωτσάνε μέχρι που έβαλαν τις φωνές γείτονες και τους σταμάτησαν.

Έφτασαν μηχανές της Αστυνομίας μετά από μία ώρα, στις 8πμ, με πολλαπλές προσπάθειες για ειδοποίηση στην ΕΛΑΣ από ντόπιους και μετανάστες. Πρώτα έλγαν δεν καταλάβαιναν τους μετανάστες που ειδοποιούσαν και μετα είχαν την ίδια δυσκολία όταν ντόπιοι ειδοποιούσαν...

 Όταν έφτασε η Αστυνομία, ένα από τα θύματα προηγούμενων ρατσιστικών επιθέσεων,  κατήγγειλε ότι αναγνώρισε αυτούς που χτύπησαν  τον Καουάρ Αμπάς, αφού ήταν  οι ίδιοι που χτύπησαν ξανά και εκείνη την περίοδο.

Η φασιστική ομάδα της Γκορυτσά πριν από δύο βδομάδες είχε κάνει ξανά την εμφάνιση της μετά από τέσσερις μήνες αδράνειας μετά τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην περιοχή και την έναρξη έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών. Εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι ενός μετανάστη φορώντας όλοι κουκούλες και απειλώντας ότι ξεκινάμε ξανά τις επιθέσεις.

Η ΕΛΑΣ  συνεχίζει να “αγνοεί” την ύπαρξη της ομάδας φασιστοειδών παρά την προσαγωγή αρκετών μελών της ξανά και ξανά.

Είναι αδιανόητο ότι ξανά  Αστυνομία τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να οργανώνουν νέα πογκρόμ και επιθέσεις.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΚΟΡΥΤΣΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

www.antiracismfascism.org

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.