Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 15:42

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου: Καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 25ης Μαρτίου

Καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες της Καλλιθέας.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καταγγέλλει την προκλητική και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κύπρου, για να αποτρέψουν την παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής και της δημοτικής τους συμμορίας, της “Ελληνικής Αυγής”, στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για την 25η Μαρτίου.

Από πολύ νωρίς το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει την πλατεία, προσπαθώντας να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούνταν από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, από την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και αντιφασιστικές συλλογικότητες. Η συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων έγινε ακόμα πιο προκλητική, όταν εμφανίστηκε ομάδα δέκα περίπου φασιστών, στους οποίους η αστυνομία επέτρεψε να καταλάβουν εξέδρα που βρισκόταν στο χώρο της πλατείας, χαιρετώντας ναζιστικά, βρίζοντας και απειλώντας. Ακόμα χειρότερα όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας τις πραγματικές τους πολιτικές συμπάθειες, επιτέθηκαν με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί πίσω από το πανό της ΟΓΕ και εναντίον άλλων αντιφασιστών/στριών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας είχε πάρει ομόφωνη απόφαση ότι οι φασίστες της Ελληνικής/Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και στην πόλη μας.

Όμως οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν τρομοκράτησαν το αντιφασιστικό κίνημα. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες παρέμειναν συγκεντρωμένοι/ες, απαιτώντας να σταματήσει να στηρίζει η αστυνομία τους φασίστες, μέχρι που η φασιστική ομάδα αναγκάστηκε να φύγει, ανενόχλητη και πάλι από την αστυνομία.

Στη συνέχεια και ενώ η παρέλαση βρισκόταν στο τέλος, η φασιστική ομάδα η οποία είχε αποτραβηχτεί στα γύρω στενά, επιχείρησε και πάλι να ξαναπροσεγγίσει την πλατεία, εκτοξεύοντας μέχρι και μολότοφ εναντίον αυτή τη φορά της αστυνομίας.

 Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου χαιρετίζουμε τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά και κατάφεραν να κρατήσουν την Καλλιθέα πόλη καθαρή από φασίστες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που δέχτηκαν αστυνομική βία.

 

Καταγγέλλουμε την προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που κυμάνθηκε από τη στάση των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο δημοκρατικό λαό της Καλλιθέας και τους εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης, μέχρι την ευνοϊκή αντιμετώπιση των φασιστών.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή, η οποία αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τη δέσμευε, κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των δημοκρατικών πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την εμφάνιση των φασιστών.

Καταγγέλλουμε επίσης με την ίδια ένταση και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργού προστασίας του πολίτη, για την απόφασή τους να στείλουν τα ΜΑΤ εναντίον του λαού της Καλλιθέας.

 

Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται.

 

Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή από φασιστική βία και τρομοκρατία και δεν θα αφήσουμε να αναπτυχθεί το ρατσιστικό μίσος.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καλεί τον λαό της Καλλιθέας σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στη φασιστική απειλή. Καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ντόπιους και μετανάστες, να στηρίξουν τις αντιφασιστικές αντιρατσιστικές δράσεις για μια πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 22:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.