Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 13:01

Μηχανικοί ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ

Και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ

 

Από τον Αύγουστο του 2012 και την υπερψήφιση των αυξήσεων του 3986/11 στο ΔΣ του ΕΤΑΑ, από τους τότε «εκπροσώπους» των μηχανικών Γαμβρίλη, Βασιλείου, Στασινό (νυν Πρόεδρο ΤΕΕ), ξέσπασε μια σημαντική και μεγάλη σε διάρκεια κινητοποίηση των Μηχανικών, στραμμένη ενάντια στην Πολιτική των Μνημονίων, τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, ενάντια στον Κυβερνητικό Αυταρχισμό και στους δήθεν «εκπροσώπους» των Μηχανικών στα Όργανα Διοίκησης (ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ).

Οι κινητοποιήσεις αυτές εξέφρασαν και εκφράζουν την απόγνωση του Κλάδου των Μηχανικών ενάντια στις αυξήσεις των εισφορών του 3986/11 (ακόμα και σε συναδέλφους με μηδενικό εισόδημα), ενάντια στις τοκογλυφικές προσαυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ, ενάντια στις κατασχέσεις του ΚΕΑΟ για τα ασφαλιστικά «χρέη», ενάντια στην καταβαράθρωση των δικαιωμάτων σε υγεία και συντάξεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα να καθυστερήσουν, να μπλοκάρουν σημαντικές πλευρές της πολιτικής αυτής και να αποκαλύψουν το οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των Μηχανικών που ζουν από την εργασία τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις των Μηχανικών αποτέλεσαν αντικείμενο χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης, όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά έταζε την κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών, αλλά και από τους «εκπροσώπους» των μηχανικών, που βρήκαν ευκαιρία να εξωραΐσουν την εγκληματική πολιτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πολιτική της αδιάκοπης αιμορραγίας των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις της Τράπεζας Αττικής, πολιτική του περιορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων μόνο σε λίγους, πολιτική προσχωμάτων ακόμα και απέναντι στο «σφράγισμα» των βιβλιαρίων ανασφάλιστων και άπορων συναδέλφων.

Σήμερα νέοι και παλιοί «εκπρόσωποι» των μηχανικών, ευθυγραμμίζονται με την 3η Μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την πολιτική του «ο σώζων εαυτό σωθήτω», την πολιτική που εξωθεί από το επάγγελμα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και επιχειρεί να διασώσει μια μικρή συνδικαλιστική και επιχειρηματική ελίτ.

Συγκεκριμένα,

λίγο πριν τη νέα ολομέτωπη αντιασφαλιστική επίθεση της Κυβέρνησης, όλοι οι Μηχανικοί Μέλη της Διοίκησης του ΕΤΑΑ (Βασιλείου, Μούζιος, Πλατσάκης) και του ΤΣΜΕΔΕ (Βασιλείου, Μούζιος, Κολοβός, Καρκαντζός, Τσουρέκας) υπερψήφισαν ομόφωνα και εν κρυπτώ μέτρα που κάτω από την πίεση του Κινήματος δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί. Την επιβολή των αναδρομικών αυξήσεων του 3986/11 από 1/7/2011 ως 31/12/2015 καθώς και την μηνιαία επιβολή εισφορών, που αποτελεί κύριο πυλώνα του Νέου Ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, και εξοντώνει την πλειοψηφία των συναδέλφων που εργάζονται με «μπλοκάκι» και δεν διαθέτουν σταθερό μηνιαίο εισόδημα.

Η στάση αυτή των «εκπροσώπων» μας σε ΕΤΑΑ και ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί στάση αποδοχής, συναίνεσης και τελικά ενεργού στήριξης σε μέτρα που αποτελούν την χαριστική βολή σε όσους συναδέλφους με νύχια και με δόντια δεν αλλάξανε κλάδο εργασίας ή ακόμη και χώρα, για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν εσπευσμένα ενόψει του αρχικού κυβερνητικού σχεδιασμού για κατάθεση του Ασφαλιστικού αρχές Φλεβάρη. Για αυτό και οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν εν κρυπτώ, παραμονές Χριστουγέννων (23/12/2015) και παραμονές αλλαγής της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ (8/2/2016), για αυτό στη συνέχεια επιχειρήθηκε κυριολεκτικά να εξαφανιστούν, ακόμα και από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!, και τελικά να αντικατασταθούν με νέες αποφάσεις που παραπέμπουν την υλοποίηση τους την περίοδο κατάθεσης του Ασφαλιστικού.

Μέσα σε αυτούς που νομιμοποίησαν με την παρουσία τους και με την ψήφο τους αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των παρατάξεων ΡΠΜ (ΤΕΕ) και ΡΧΤ (ΣΜΤ) που μάλιστα ενώ συνυπογράφουν την καταδίκη ενός κλάδου, την ίδια στιγμή έχουν την θρασύτητα να ισχυρίζονται ότι το κάνουν υπερασπιζόμενοι τους Μηχανικούς και στο Όνομα τους.

Με την ψήφο τους υπέρ της εφαρμογής των αναδρομικών αυξήσεων και των μηνιαίων εισφορών, τίθενται σκληρά πολιτικά ερωτήματα, καταρχήν για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, αλλά και για τις πολιτικές συλλογικότητες στις οποίες οι εν λόγω εκπρόσωποι ανήκουν και εκπροσωπούν. Ερωτήματα προς τις παλιές και τις νέες μνημονιακές δυνάμεις, αλλά και τη ΛΑ.Ε. που ενώ όλο αυτό το διάστημα γνωρίζουν, ποιούν την νήσσαν.  Ερωτήματα που δεν είναι δυνατόν πλέον να παρακαμφθούν δια της σιωπής.

Τέτοιες στάσεις είναι εχθρικές προς Κίνημα και την Αριστερά και αντιμετωπίζονται μόνο με ένα τρόπο. Με την ξεκάθαρη καταδίκη τους χωρίς ίχνος κάλυψης και ανοχής,  από κάθε αγωνιζόμενο συνάδελφο και από κάθε πολιτική και συνδικαλιστική συλλογικότητα που δρα μέσα στο Κίνημα.

Η υπερψήφιση των αναδρομικών και των μηνιαίων εισφορών θα δικαιολογηθεί πιθανότατα ως «αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών», ως «ελιγμός», ως τακτική υποχώρηση, ως κόλπο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας συνεπούς προσπάθειας εξωραϊσμού της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου, μέσα από αναρίθμητες «θετικές» προτάσεις φιλολαϊκής «διαχείρισης» που προωθήθηκαν από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε κρίσιμες στιγμές για το Κίνημα, όπως:

- η πρόταση για 3μηνιαία καταβολή εισφορών και ανταποδοτικό σκέλος στις εισφορές στην Α/τεε την 1-11-2015

- η πρόταση για αναστολή εφαρμογής των αυξήσεων του 3986/11 ως το 2017 και την καταβολή τόκων επί των οφειλών ίσους με το επιτόκιο καταθέσεων των αποθεματικών στην Α/τεε στις 23-12-14

- η πρόταση για τροποποίηση του ορίου οφειλών αναγκαστικής είσπραξης από το ΚΕΑΟ από τις 5 στις 20.000€ στο ΔΣ/ΕΤΑΑ στις 12-12-13

Δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω επιχείρημα σε ότι αφορά την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η πλειοψηφία των συναδέλφων μηχανικών, άνεργοι, ανασφάλιστοι, με συνεχώς προσαυξανόμενα χρέη, κάπου μεταξύ απόγνωσης και μετανάστευσης. Μπροστά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην Κυβέρνηση, τους Θεσμούς και το Νέο Ασφαλιστικό τους, υπονομευτικές και εχθρικές πρακτικές απέναντι στο Κίνημα πρέπει να απομονωθούν. Για να μπει ο αγώνας μας σε στέρεες ράγες, για να μαζικοποιηθεί και να νικήσει.

Μηχανικοί της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

 

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε Σωματεία, στο ΤΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, τελικά λάβαμε γνώση για τα εξής:

  1. Συνεδρίαση ΤΣΜΕΔΕ 403, 21-12-2015, Θέμα 1ο :

Ομόφωνη απόφαση μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από 01-01-2016

Παρόντα όλα τα μέλη του ΔΣ

  1. Συνεδρίαση ΕΤΑΑ 379, 23-12-2015, Θέμα 21ο :

Ομόφωνη απόφαση αναδρομικής επιβολής των αυξήσεων του 3986/11 στις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από 1-7-2011 ως 31-12-2015

Παρόντα τα μέλη του ΔΣ όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό

  1. Συνεδρίαση ΤΣΜΕΔΕ 410, 08-02-2016, Θέμα 23ο, Αρ. Απόφασης 873 :

Ομόφωνη επικύρωση της απόφασης του ΕΤΑΑ ΑΔΣ 379/23-12-2015, θέμα 21ο, προσδιορισμός διαφορών και ποσών καταβολής στους ασφαλισμένους που προκύπτουν αναδρομικά από την μη εφαρμογή του 3986/11 την 1-7-2011 και εισήγηση για απόφαση στο ΕΤΑΑ.

Παρόντα όλα τα μέλη του ΔΣ

  1. Συνεδρίαση ΕΤΑΑ 379, 17-2-201, Θέμα 10ο :

Εισήγηση της 873 για απόφαση

  1. Συνεδρίαση ΕΤΑΑ 379, 24-2-2016, Θέμα 10ο :

antarsya

28/03/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:17