Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 10:56

Σωματείο Εργαζομένων στην «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»: Ανακοίνωση – Απάντηση σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»

ΛΑΣΠΗ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ !

Συνεχίζεται η επίθεση λάσπης και συκοφαντίας από ορισμένα μέσα «ενημέρωσης» για τους εργαζόμενους της Κτ.Υπ. Μάλιστα φρόντισαν επιμελώς να «κόψουν» τις δηλώσεις του προέδρου και μελών του ΔΣ του Σωματείου, δηλώσεις που οι ίδιοι ήρθαν να πάρουν, αλλά μετά τις «εξαφάνισαν».

Παραθέτουμε και πάλι ορισμένες εμπεριστατωμένες απαντήσεις που ήδη έχουμε δώσει για όσους ενδιαφέρονται πράγματι για την αλήθεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»

Στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Μονιμοποιούν αποθηκάριους χωρίς να υπάρχουν αποθήκες» στο οποίο με λίγα λόγια αναπαράγεται ως «σκάνδαλο» ότι επιστρέφουν στην εταιρεία εργαζόμενοι που ήταν με 4ετείς συμβάσεις και είχαν απολυθεί τα προηγούμενα χρόνια στα πλαίσια των Μνημονίων Επαναλαμβάνουμε επιγραμματικά –για όσους θέλουν να ακούσουν- τα εξής:

Είναι απαράδεκτο να «φορτώνουν» στους εργαζόμενους τις εκάστοτε Μνημονιακές πολιτικές και αποφάσεις κυβερνήσεων και Διοικήσεων που επέβαλλαν συγχώνευση-συρρίκνωση, απαξίωση και ιδιωτικοποίηση Δημόσιων φορέων και βέβαια απολύσεις. Προκλητικά παραδείγματα αυτής της τακτικής είναι ότι, η προηγούμενη κυβέρνηση και η Διοίκηση της Κτ.Υπ. επέλεξαν να απολύσουν δεκάδες μηχανικούς και άλλες ειδικότητες -όπως οι αποθηκάριοι- και στη συνέχεια με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, προχώρησαν σε απευθείας αναθέσεις όπως αυτή για Πρωτοβάθμιο προσεισμικό σε σχολεία της Β. Ελλάδας ύψους 615.000 € και συμβάσεις όπως αυτή για 3 χρόνια και περίπου 3 εκατομμύρια για αποθήκευση και μεταφορά εξοπλισμού (αυτό που αναφέρεται στο άρθρο ως «σύγχρονες μέθοδοι logistics»). Αλήθεια αυτό εννοείται στο άρθρο με τη φράση «εξοικονόμηση δαπανών με τη συγχώνευση»;

Οι Κτιριακές Υποδομές προέκυψαν από την όπως-όπως Μνημονιακή συγχώνευση-συγκόλληση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο νέος φορέας να μείνει ξαφνικά με το μισό προσωπικό (εφεδρεία, απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις) και από την άλλη κάποιες ειδικότητες να πλεονάζουν και να πρέπει να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Και αυτά την ίδια ώρα που ο νέος φορέας έχει πλέον την ευθύνη για όλα τα δημόσια κτίρια!!

Για τους παραπάνω λόγους είναι απόλυτα σωστή και αναγκαία η επιστροφή των συναδέλφων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ΤΕ δομικών έργων κ.ά.) οι οποίοι συμμετείχαν πριν απολυθούν στο τρέχον έργο (μελέτη, κατασκευή, εξοπλισμό κ.λπ.), αλλά και στα προγράμματα Προσεισμικού ελέγχου τα οποία από τότε σχεδόν σταμάτησαν. Σε αυτό συνεισέφεραν και οι σχεδιαστές μελετών έργων (και όχι υπολογιστών όπως κακώς υπονοείτε), οι οποίοι και προφανώς είναι απαραίτητοι στο μοναδικό τεχνικό φορέα του κράτους για όλα τα Δημόσια κτίρια της χώρας.

Εκτιμάμε λοιπόν ότι, οι βασικοί λόγοι που ο υπουργός αποδέχτηκε την τροπολογία του ΚΚΕ -την οποία ψήφισαν και άλλα κόμματα- είναι από τη μία η αποκατάσταση της αδικίας να χαρακτηρίζονται ως «ορισμένου χρόνου» συμβασιούχοι με 4ετείς συμβάσεις και να απολύονται για αυτό το λόγο –με βάση το γράμμα και όχι τη ουσία του νόμου- και από την άλλη η πραγματική ανάγκη οι Κτιριακές Υποδομές να ασκήσουν ουσιαστικά το ρόλο τους ως ο μόνος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του Δημοσίου, ειδικότερα δε να ξαναρχίσουν με ταχύτατους ρυθμούς τα προγράμματα προσεισμικού ελέγχου όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στα νοσοκομεία, στα δικαστήρια και άλλα δημόσια κτίρια, σε μία περιοχή και μία περίοδο υψηλής σεισμικότητας. Σε αυτά τα πλαίσια βέβαια θα πρέπει να επανέλθουν στο φορέα και υπηρεσίες όπως η αποθήκευση του εξοπλισμού, που ασφαλώς μπορεί να φέρει σε πέρας με δικά του μέσα και προσωπικό και με προφανώς χαμηλότερο κόστος.

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό κοινωφελές έργο και υπηρεσίες της Κτ.Υπ. δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια του Υπερταμείου. Σαν εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση, αναδιοργάνωση, ενίσχυση και διεύρυνση του Δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων και του έργου του φορέα, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις σημαντικές κοινωνικές ανάγκες, για Δημόσια, Δωρεάν, Σύγχρονα & Ασφαλή Σχολεία, Νοσοκομεία και άλλα Δημόσια κτίρια. Άραγε ποιος και γιατί αντιτίθεται σε αυτή την αναγκαιότητα;

Το Δ.Σ. του Σωματείου

19 Ιανουαυαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων στην «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 23:29