Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 14:20

Το Σάββατο 31/3 στις 6μ.μ. στην πλατεία του Μεταλλωρύχου διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα σχέδια καταστροφής στο όνομα της «ανάπτυξης»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»

Το Σάββατο 31/3 στις 6μ.μ. στην πλατεία του Μεταλλωρύχου διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα σχέδια καταστροφής στο όνομα της «ανάπτυξης»

 

Το Σάββατο 31 του Μάρτη έρχεται στο Λαύριο των μεγάλων εργατικών-απεργιακών αγώνων και διεκδικήσεων, στο «Περιφερειακό Συνέδριο Αν. Αττικής», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με την περιφερειάρχη Δούρου και θα μιλήσει για «την ανάπτυξη που έρχεται».

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που συνεχίζει απαρέγκλιτα τη μνημονιακή καταιγίδα και κοινωνική καταστροφή σε πλήρη ταύτιση με την ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με την περιφερειάρχη σε πλήρη ευθυγράμμιση θα μας επαναλάβουν το πιο σύντομο ανέκδοτο: «βγαίνουμε από τα Μνημόνια» όταν έχουν ψηφίσει μέτρα κοινωνικής καταστροφής του λαού μέχρι το 2022 και έχουν υπογράψει δημοσιονομικά πλεονάσματα 2- 2,5% άρα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και επιτροπεία μέχρι το 2060!!!

Η παρουσία τους και οι εξαγγελίες τους αποτελούν πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες των Μεσογείων τη στιγμή που :

Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο και σε αγώνα:

• για τη μονιμοποίηση 25000 περιπλανώμενων αναπληρωτών με την Αν. Αττική να βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις με περίπου 1000 αναπληρωτές (1 στους 5 εκπαιδευτικούς στο σύνολο που υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και τον Υπ. Παιδείας να δηλώνει μηδενικούς διορισμούς και το 2018 λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών και της συμφωνίας με τους θεσμούς.

• Για να λυθεί το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική με κατάλληλα και ασφαλή δημόσια σχολεία γιατί στην Αν Αττική κυριαρχούν τα προκατ και ακατάλληλα νοικιασμένα κτίρια ή η εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση σχολικών κτιρίων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων.

• Για να σταματήσει η υτοχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης που συνεχίζεται με τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

• Για να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ το σχέδιο Υπ. Παιδείας ΕΕ και ΟΟΣΑ για αξιολόγηση- αυτοαξιολόγηση που έχει στόχο την κατηγοριοποίηση, ανταγωνισμό και επιχειρηματική λειτουργία στα δημόσια σχολεία.

• Για να μην περάσει η καρατόμηση της ειδικής αγωγής, με το νέο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στις δομές, οι περικοπές- συγχωνεύσεις όλων των υποστηρικτικών δομών στο εκπαιδευτικό έργο, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη με μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο και οι συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων.

• Για να εφαρμοστεί άμεσα και καθολικά η 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά 4-6 χρόνων και να μη περάσει στους Δήμους κομμάτι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

• Για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών και στην εργασία όλων των εκπαιδευτικών

Η ζωή μας και το περιβάλλον βάλλονται και υποβαθμίζονται στην περιοχή μας με την πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίου με την επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας για το λαό και την νεολαία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την αρπαγή της κατοικίας των εργαζόμενων με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την εκποίηση - ιδιωτικοποίηση των παραλιών που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, το νέο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και τα κάθε λογής επιχειρηματικά σχέδια με χάρισμα λάφυρο τη γη και το περιβάλλον της Αττικής στο βωμό του κέρδους.

Παράλληλα, με την πληθυσμιακή έκρηξη των τελευταίων χρόνων, αποτέλεσμα του αεροδρομίου και των δεκάδων βιομηχανικών ζωνών που είναι διάσπαρτες σε όλη την Ανατολική Αττική, οξύνθηκαν τα προβλήματα από έλλειψη έργων υποδομής. Σχολεία, από κοντέινερ, συγκοινωνίες ανύπαρκτες, κέντρα υγείας υποστελεχωμένα, μία τεράστια περιοχή με πάνω από 600.000 κατοίκους χωρίς νοσοκομείο, αντιπλημμυρικά ελλιπή, βιολογικοί σε ελάχιστες πόλεις, και ένα σορό άλλα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός και η περιφερειάρχης δε έρχονται να ζητήσουν συγνώμη γι΄ όλα τα παραπάνω έργα κοινωνικής καταστροφής και να τα αλλάξουν υπέρ του λαού αλλά έρχονται να μιλήσουν για μια ανάπτυξη που χωράει μόνο τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών και να μιλήσουν για μια ανάπτυξη που αγνοεί και τσαλαπατάει τις κοινωνικές ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας.

Την «δίκαιη ανάπτυξη», την νιώθουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, που ενώ σπάει όλα τα ρεκόρ επισκεπτών και κερδών, αυτοί δουλεύουν με μερική απασχόληση και πενιχρούς μισθούς. Την ίδια στιγμή στην πανάκριβη παράκτια τουριστική ζώνη καταστρατηγείται κάθε εργασιακή σύμβαση με 12ωρα και 7ημερα «δουλείας» ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών σε 10δες χώρους εργασίας φτάνουν και τους δέκα μήνες.

Είναι μια «ανάπτυξη» που κάθε τι που με κόπους μιας ζωής χτίσαμε ως εργαζόμενοι και ως λαός, θυσία το προσφέρει στο βωμό του κέρδους των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι «ανάπτυξη» μόνο γι’ αυτούς που για να μην πέσουν τα ποσοστά των κερδών τους έχουν κλείσει μεγάλες επιχειρήσεις κι είτε έχουν απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγώντας τους στη φτώχεια και τη μετανάστευση είτε εκμεταλλεύονται στυγνά και πληρώνουν με ένα κομμάτι ψωμί όσους ακόμη εργάζονται.

Για τα συμφέροντα αυτών των μονοπωλίων μέσα από την λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Ένα συνολικό ΟΧΙ στην «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών κερδών που μόνο φτώχεια, εξαθλίωση και αρπαγή των κόπων του λαού σημαίνει

Δεν χωράμε στην «ανάπτυξή» τους. Δεν χωράνε στη ζωή μας!

Ο σύλλογος μας μαζί με τα συνδικάτα τις συλλογικότητες και το λαό της περιοχής θα διαδηλώσει το Σάββατο 31/3 στις 6μμ στην πλατεία Μεταλλωρύχου και πορεία στο χώρο του συνεδρίου.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικούς, γονείς και συνολικά το λαό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:49