Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 14:29

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας: Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Κύπρου στις 6:30 μμ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Κύπρου στις 6:30 μμ.

Η Χρυσή Αυγή το Σάββατο 10/11 επιστράτευσε επίλεκτους των ταγμάτων εφόδου απ’ όλη την Αττική για να κάνει επίδειξη δύναμης στην Καλλιθέα, μια περιοχή που έχει δώσει σκληρούς και νικηφόρους αγώνες από το 2011 με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και τους μαζικούς φορείς της πόλης.

Είναι ολοφάνερο πως προσπαθεί να κερδίσει ζωτικό χώρο στην Καλλιθέα πατώντας πάνω στο έδαφος που καλλιεργεί ο εθνικισμός και η μεθοδευμένη πολεμοκαπηλεία των συστημικών ΜΜΕ και των πολιτικών τους προστατών, με αφορμή και την υπόθεση Κατσίφα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια στιγμή μεθοδεύτεαι η επίσημη κάθοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης με όλο τον φασιστικό εσμό της περιοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Καλλιθέα.

Η εμφάνιση των νεοναζί στους δρόμους και τις γειτονιές μας το περασμένο Σάββατο, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τραμπούκικες πρακτικές των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή (επιθέσεις, εμετικά φέιγ βολάν, απόπειρες καπηλείας των εθνικών επετείων).

Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. Η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου έχουν ραντεβού με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες. Καίγοντας βιβλία, καίγοντας ανθρώπους στο Άουσβιτς.

Ο φασισμός παλεύεται στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας (όπως κάναμε και με τη μήνυση για το πανό του Πολυτεχνείου), αλλά και στις γειτονιές μας. Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, να δηλητηριάσουν τη ζωή μας και τις γειτονιές μας.

Ελάτε να δώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στον φασισμό για τη ζωή, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων της εργασίας.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Κύπρου στις 6:30 μμ.

Το εργατικό κίνημα όπως και το ‘40, θα πολεμάμε πάντα τον φασισμό

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 22:52