Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 23:32

Κινητοποιήσεις στις 7/04, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Βίντεο από την συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ.

Βίντεο από την συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ.

Κινητοποιήσεις στις 7/04, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Συνέντευξη τύπου στο προαύλιο του Αττικού Νοσοκομείου, έδωσαν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 1 Απριλίου.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη η συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ την 1η Απριλίου του 2020 που πρόβαλε η σελίδα #ΜένουμεΕνεργοί

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΕΝΓΕ

Ενδεικτικά στην συνέντευξη οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέφεραν:

  • ”Ήρθαμε εδώ πρωταπριλιά για να πούμε την αλήθεια. Ακόμα και στα νοσοκομεία αναφοράς δεν παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας “
  • “Ο λαός μας είχε δείξει μεγάλη υπευθυνότητα και τα τελευταία μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ήταν υγειονομικά απαραίτητα όπως και η απόφαση εκκένωσης των φοιτητικών εστιών”
  • “Ανήθικο να στέλνονται γιατροί να αντιμετωπίσουν περιστατικά #covid2019gr χωρίς να τους παρέχονται ατομικά μέσα προφύλαξης, χωρίς να γίνονται τακτικά τεστ στους υγειονομικούς και χωρίς να υπάρχει επαρκής αριθμός ΜΕΘ”
  • “Βλέπουμε και διαβάζουμε για άφιξη εκατομμυρίων μασκών από την Κίνα” αλλά στα νοσοκομεία μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει τίποτα από αυτά.”
  • “Μόλις 3 οι νέες θέσεις ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αττικόν. Η κυβέρνηση αντί να προσλαμβάνει υγειονομικούς και να προχωρεί σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ υπερπληρώνει τους κλινικάρχες”
  • “Στις 7 Απρίλη σπάμε το σιωπητήριο στην πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία”

 

 

pandiera.gr/

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για την απαράδεκτη στάση της κρατικής τηλεόρασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας για την απαράδεκτη στάση της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ), όσο αναφορά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ για τα σοβαρά θέματα Δημόσιας Περίθαλψης που σχετίζονται με την επιδημία.

Συγκεκριμένα, αν και τη συνέντευξη παρακολούθησε πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων χθες δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων «θαμμένο» μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρχει η είδηση ότι η ΟΕΝΓΕ έδωσε συνέντευξη τύπου και φυσικά χωρίς αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι έγινε εκ των υστέρων κυβερνητική παρέμβαση λογοκρισίας έτσι ώστε η φωνή των Νοσοκομειακών Γιατρών να μην φτάσει στον Ελληνικό λαό, κάτι το οποίο εκτός από θλιβερό και απαράδεκτο είναι ταυτόχρονα ακραία αντιδημοκρατικό γιατί αφορά την κρατική τηλεόραση.

Καλούμε τους διοικούντες την ΕΡΤ να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να δρουν ως κυβερνητικοί λογοκριτές.

Κυρίες και Κύριοι, διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971.

Η φίμωση των Νοσοκομειακών Γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της Δημόσιας Περίθαλψης που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει.

Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής δράσης.

ΟΕΝΓΕ

 

Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ);

Να ενημερώνει άμεσα και έγκαιρα τον κόσμο για τις εξελίξεις και να δίνει την δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις…..

 Τότε γιατί δεν πρόβαλε την συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τετάρτη (1 Απριλίου) οι Νοσοκομειακοί Γιατροί; Γιατί δεν πρόβαλε την περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ και τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται από αυτούς που το βιώνουν καθημερινά;

 Μήπως, τελικά, ο ρόλος της είναι να μην δίνει βήμα σε όλες τις απόψεις και να παρουσιάζει μόνο αυτές που ταιριάζουν με την κυβερνητική ατζέντα;; Και ας εμποδίζει τον λαό να ακούσει την άποψη αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ξέρουν καλύτερα την κατάσταση…

 Η Ομοσπονδοία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε την ΕΡΤ για απόκρυψη της χθεσινής της συνέντευξης από τον ελληνικό λαό, παρότι ήταν εκεί συνεργείο της.Δεν εκπλησσόμαστε από αυτή την συμπεριφορά της ΕΡΤ. Παρότι η χρηματοδότησή της είναι άμεσα από τον λαό, δεν του προσφέρει την απαραίτητη ενημέρωση και μετατρέπεται σε φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης.? Διεκδικούμε δημόσια, δωρεάν και ανεξάρτητη ενημέρωση!
? Να ακουστεί η φωνή του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!
? Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας!

 

www.facebook.com/Covid19Solidarity

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 00:01