Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 21:37

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας": Τετάρτη 31 Μάρτη, 9 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων!

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Τετάρτη 31 Μάρτη, δίνουμε ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων!

Προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9πμ-11πμ

για τους συναδέλφους για να βρεθούμε στην Ευελπίδων στις 9.15 πμ

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου "Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τους συμπαραστάτες μας για την συγκλονιστική σημερινή απεργιακή διαδήλωση!!!

Ήταν η μέρα που συμπύκνωσε απεργιακά και με μαζική διαδήλωση την τεράστια αλληλεγγύη στον Καταραχιά και το σωματείο μας με πάνω από εκατό ψηφίσματα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Μαζικά, εργαζόμενοι από τον Άγιο Σάββα, πλήθος νοσοκομειακών από τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Κρατικό Νίκαιας, Αγία Όλγα, Ερυθρός, Ασκληπιείο Βούλας με τα πανό τους, από τον Ευαγγελισμό, το ΑΤΤΙΚΟΝ και το Θριάσιο, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετανάστες από το Καμερούν, μέλη της πακιστανικής κοινότητας, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνταξιούχων και εκατοντάδες αλληλέγγυοι, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ και διαδηλώσουμε μαζικά με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ.

Ευχαριστούμε και τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν έξω από την ΥΠΕ για να συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ, και του σωματείου του Ιπποκράτειου. Όπως και τους συναδέλφους στα Τρίκαλα και το νοσοκομείο Βόλου!

Όταν η μαζική πορεία μας έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, ο Κικιλιας για πρώτη φορά δήλωσε ότι ήταν στο γραφείο του, όμως αντί για συνάντηση μαζί του έστειλε την αστυνομία να μας μεταφέρει την άρνησή του να μας δει και να συνομιλήσει μαζί μας και ακόμα χειρότερα να μεταφέρουν την απόφασή του ότι συμφωνεί με την απόλυση του Κ. Καταραχιά κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο Κώστας Καταραχιάς απολύεται με πολιτική απόφαση του Κικίλια.

Τελικά ποιος δουλεύει στο υπουργείο Υγείας; η αστυνομία ή οι υπουργοί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να μιλούν με τους γιατρούς; Ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια όλους τους υγειονομικούς και στέλνουν την αστυνομία να μιλάει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν πέρυσι μας "χειροκροτούσαν" υποκριτικά.

Και δεν έμεινε εκεί ο Κικιλιας. Όταν, μετά από δύο νέα αιτήματα να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όχι η αστυνομία, η απάντηση ήρθε πίσω από τα κλειστά ρολά από έναν συμβασιούχο (!) ότι το γραφείο του υπουργού επιμένει να μην δεχτεί κανέναν η οργή ξεχείλισε! Το σωματείο μας και οι συμπαραστάτες απαιτήσαμε να μπούμε στο Υπουργείο και δεχτήκαμε την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπιές και χημικά.

Δεν μας λυγίζουν δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά.

Αύριο Τετάρτη 31 Μάρτη, ημέρα της απόλυσης του Κώστα, μαζικά δίνουμε ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων!

Προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9πμ-11πμ για τους συναδέλφους για να βρεθούμε στην Ευελπίδων στις 9.15πμ στηρίζοντας την δίκαιη αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης που ζητάει το σωματείο μας.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικα για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!

ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ"

Συντονιστικό Νοσοκομείων

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ

Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ

Χαιρετίζουμε την συγκλονιστική απεργιακή διαδήλωση συμπαράστασης στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα, Κώστα Καταραχιά που απολύεται με πολιτική πλέον απόφαση του Κικίλια. .

Μαζικά, εργαζόμενοι από τον Άγιο Σάββα, πλήθος νοσοκομειακών από τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Κρατικό Νίκαιας, Αγία Όλγα, Ερυθρός, Ασκληπιείο Βούλας, με τα πανό τους, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετανάστες από το Καμερούν, μέλη της πακιστανικής κοινότητας, βουλευτές της αντιπολίτευσης, και εκατοντάδες αλληλέγγυοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, και διαδήλωσαν μαζικά με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ.

Ήταν μια μέρα που συμπύκνωσε απεργιακά και με μαζική διαδήλωση την συγκλονιστική καμπάνια αλληλεγγύης στον Καταραχιά με πάνω από εκατό ψηφίσματα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Παρόμοια η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες υγειονομικούς και συμπαραστάτες έξω από την ΥΠΕ να συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ, και του σωματείου του Ιπποκράτειου.

Όταν η μαζική πορεία που ξεκίνησε από τον Άγιο Σάββα έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, ο Κικιλιας για πρώτη φορά δήλωσε ότι ήταν στο γραφείο του, όμως έστειλε την αστυνομία να συνομιλήσει με τους συνδικαλιστές. Έστειλε τους αστυνομικούς να μεταφέρουν την άρνηση του να συνομιλήσει με τους συνδικαλιστές και ακόμα χειρότερα την απόφαση του ότι συμφωνεί με την απόλυση του Καταραχιά.

Αυτό εξόργισε τους εκατοντάδες συμπαραστάτες. Τελικά ποιος δουλεύει στο υπουργείο Υγείας; η αστυνομία ή οι υπουργοί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να μιλούν με τους γιατρούς; η αστυνομία ή οι υπουργοί; Από πότε η αστυνομία ανακοινώνει την απόλυση των εργαζομένων;

Ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια όλους τους υγειονομικούς και στέλνει τους μπάτσους να μιλάνε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν πέρυσι μας "χειροκροτούσαν" υποκριτικά.

Και δεν έμεινε εκεί ο Κικιλιας. Όταν, μετά από δύο νέα αιτήματα των συνδικαλιστών να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όχι η αστυνομία, η απάντηση ήρθε πίσω από τα κλειστά ρολά από έναν συμβασιούχο (!) ότι το γραφείο του υπουργού επιμένει να μην δεχτεί κανέναν η οργή ξεχείλισε. Το σωματείο του Αγίου Σάββα και οι συμπαραστάτες απαίτησαν να μπουν στο Υπουργείο και δέχτηκαν επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπιες και χημικά.

Δεν μας λυγίζουν δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, και στις απεργίες μας, μπροστά στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο του Κώστα Καταραχιά.

Αύριο Τετάρτη 31 Μάρτη, ημέρα της απόλυσης του Κώστα, μαζικά δίνουμε ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων στηρίζοντας την δίκαιη αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης που ζητάει το σωματείο του Αγίου Σάββα.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικα για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και για την ανάγκη να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με την κυβέρνηση των δολοφόνων.

ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 23:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.