Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 22:15

Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων-Καματερού:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων-Καματερού

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

 

Εμείς τα μέλη της «Ανυπότακτης Πόλης» αποφασίσαμε συλλογικά ότι θα είμαστε παρούσες - παρόντες και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές στις 26 ΜΑΙΟΥ, με το ψηφοδέλτιο μας στο οποίο συμμετέχουν αγωνιστές διαφορετικών γενιών και διαφορετικής πολιτικοποίησης.

Αποφασίσαμε να τεθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας η συναγωνίστρια Νίκα Γεωργία(εργαζόμενη).

 

Εμείς, οι αγωνιστές που παλεύουμε μέσα από την «Ανυπότακτη Πόλη» συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο στον δρόμο του αγώνα, να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στον τόπο του.
Πέρασαν 5 χρόνια από την ίδρυσή της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και με την δράση μας αποδείξαμε πως η δημιουργία μας δεν ήταν περαστική, ήταν μια αναγκαιότητα για την αγωνιστική – αντιδιαχειριστική αντικαπιταλιστική ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ παρέμβαση στις γειτονιές των Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

 

Η φιλοδοξία μας δεν ήταν και δεν είναι μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε να διεκδικήσουμε μία θέση δίπλα στην τοπική εξουσία, υποσχόμενοι πως «ΘΑ τα κάνουμε καλύτερα» από τους προηγούμενους διαχειριστές της αθλιότητας του δήμου μας.

 

Εμείς σε αντίθεση με όλους αυτούς δεν έχουμε <<προσωπικές φιλοδοξίες>> έχουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ όραμα για μια άλλη κοινωνία που κεντρικό πρόταγμα θα έχει την κάλυψη των αναγκών του λαού και δεν θα μοιράζει <<επιδόματα και θεάματα>> για να ξεχνάμε την φτώχια μας. Διότι πιστεύουμε πως ο πλούτος που παράγει ο εργαζόμενος λαός φτάνει και περισσεύει να ζούμε ανθρώπινα σε ανθρώπινες πόλεις.

Δεν είμαστε αυτοί που θα τους γνωρίσεις από τα ιλουστρασιόν διαφημιστικά, αλλά αγωνιστές που μαζί σας, πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να παλεύουν στις γειτονιές της πόλης.

 

Για εμάς η αφετηρία της συμμετοχής μας στα δημοτικά ζητήματα είναι οι αγώνες των κατοίκων, και η πλούσια πείρα που έχει συσσωρευτεί από τα διάφορα μέτωπα στα οποία πρωταγωνιστής ήταν ο λαός και στα οποία συμμετείχαμε. Χαρακτηριστικά – αλλά όχι μοναδικά - παραδείγματα, ο ηρωικός αγώνας του Άτταλου ενάντια στην επιβολή των εξοντωτικών χαρατσιών για την εισφορά γης, που είχε και νικηφόρα έκβαση, οι μάχες για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από διάφορα σημεία (αρκετά συχνά κοντά σε παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία), με επίσης επιτυχή αποτελέσματα, οι αγώνες για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, οι αγώνες για το Πάρκο Τρίτση – με πρόσφατο παράδειγμα το πάγωμα - προς το παρόν – της δημιουργίας σταθμού επεξεργασίας λυμάτων μέσα στο χώρο του Πάρκου. Ακόμα πολύ σημαντικές μάχες δόθηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, ενάντια στις απολύσεις προσωπικού είτε μόνιμου (με διάφορες μεθοδεύσεις) είτε συμβασιούχων, για τη μονιμοποίησή τους, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Παράλληλα τα μέλη και οι φίλοι του σχήματος προσπάθησαν να ανοίξουν θέματα που ταλαιπωρούν το λαό της περιοχής, όπως οι συγκοινωνίες, η κακή κατάσταση σε πολλούς δρόμους, το αντιπλημμυρικό, θέματα υποδομών των σχολείων κλπ. Οι αγώνες των εργαζομένων με τη συμβολή της «Ανυπότακτης Πόλης» αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη, πολύτιμη για το μέλλον του κινήματος.

 

Η παρουσία της αντικαπιταλιστικής παρέμβασης τα 5 προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέβαλε στο να ακούγεται μία «διαφορετική φωνή» κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που ακολούθησε η δημοτική διοίκηση Σαράντη, αλλά και στο να γίνεται η «Ανυπότακτη Πόλη» το ¨στόμα¨ των κινημάτων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντίληψη της ανυπότακτης στάσης, της αντιδιαχειριστικής λογικής, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, βρήκε τη θέση της μέσα αλλά κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους καθημερινούς αγώνες, στο δρόμο, στη δουλειά, στις γειτονιές. Αποτέλεσε μια πραγματική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου, και όχι μία «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», με εμπιστοσύνη στους κατοίκους των κινημάτων που υποστήριζε, χωρίς τη διάθεση να ελέγξει (περιχαρακώσει) κάθε κίνηση μέσα στα όρια κάποιας κομματικής γραμμής. Και αυτό πραγματικά διαχωρίζει τηνΑνυπότακτη Πόλη από άλλες δυνάμεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ενώ <<διακηρύσσουν διαφοροποίηση >> από την παράταξη του Δημάρχου, δε δέχονται να δεσμεύονται μονάχα από τα δίκαια αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία ειδικά τώρα, που οι ίδιοι άνθρωποι που στήριξαν τις πολιτικές της δημοτικής αρχής, άνθρωποι μέσα από τα ίδια σχήματα που τόσα χρόνια ¨κυβερνούν¨ το Δήμο, θα εμφανιστούν με νέα σχήματα, γυρολόγοι της ψηφοθηρίας, να μας πείσουν ότι τάχα έχουν διαφορετική άποψη, όταν πίσω από τις πλάτες του κόσμου ήδη παζαρεύουν τις συναινέσεις υπέρ της συνέχισης των ίδιων πολιτικών.

 

Η «Ανυπότακτη Πόλη» θα συνεχίσει και θα δυναμώσει τη συμβολή της σε κάθε μέτωπο, σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που αφορά τη ζωή μας, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και με την ελπίδα ακόμα περισσότεροι αγωνιστές να πλαισιώσουν, να πυκνώσουν τις γραμμές μας.

Αυτός είναι και ο οδηγός μας για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι η απόφαση μας για κάθοδο της αντικαπιταλιστικής παρέμβασης στις δημοτικές εκλογές βγήκε ως σύμφωνη γνώμη από όλες τις τοποθετήσεις. Για να βγει η «Ανυπότακτη Πόλη» πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία, για να ενισχυθούν οι αγώνες του λαού των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, να συναντηθούν με τους γενικότερους αγώνες του λαϊκού κινήματος, για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, ενάντια στο Δήμο – Κράτος που εφαρμόζει τις πολιτικές της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, της φτωχοποίησης και της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ενάντια στο πλαίσιο ΕΕ – ΝΑΤΟ – κεφαλαίου, και όσων κυβερνήσεων εφαρμόζουν τις πολιτικές της λιτότητας. Για να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα, να αντισταθούμε στο φασισμό, το ρατσισμό και στην προσπάθεια να χύσουν το εθνικιστικό δηλητήριο στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

 

Καλούμε το λαό της περιοχής, να παλέψουμε όλοι μαζί για να χαραχτεί ένας άλλος δρόμος, να φανεί η δική μας εναλλακτική: Του αγώνα, των εργατικών δικαιωμάτων, της ενίσχυσης της φωνής της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Στην κάλπη και στο δρόμο.

 

ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής
Περιφέρειας Αγίων Αναργύρων

 

ΒΑΡΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΑΓΟΥΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΩΪΤΣΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΤΑ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΚΑΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΡΙΚΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΟΝΙΚΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΣΥΨΑ-ΤΣΙΡΩΝΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ του ΣΑΒΒΑ
ΤΡΙΧΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής
Περιφέρειας Καματερού


ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ (ΜΑΚΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΟΥΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ
ΚΑΚΑΝΤΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΡΤΣΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΑΡΓΥΡΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΤΡΟΥ
ΜΟΝΙΑΚΗ ΧΡΥΣΗ (ΧΡΥΣΟΥΛΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΜΠΙΡΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΠΑΥΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΤΑΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ
ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΦΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

https://anypotahtipoli.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:37