Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:10

Ανακοινώσεις και καλέσματα σε πορεία διαμαρτυρίας (Πέμπτη 28/7, 6:00μμ Προπύλαια) για την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

O Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza καλή σε μαζική συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας (Πέμπτη 28/7, 6:00μμ Προπύλαια) για την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Το δικό μας ραντεβού της προ-συγκέντρωσης για την σημερινή πορεία θα είναι στις 5μ.μ. στο CITY PLAZA (Αχαρνών 78)

facebook.com/cityplazaathens

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους!

Άσυλο και στέγη, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες!

Συλλαλητήριο σήμερα στις 6μμ, στα Προπύλαια

H αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των κατειλημμένων χώρων που φιλοξενούσαν ταυτόχρονα και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο της Τούμπας, στη Λ. Νίκης και στην Κ. Ντηλ το πρωί της Τετάρτης.

Την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται την παροχή ασύλου στους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας να ξεφύγουν από τις βόμβες του πολέμου, και ρίχνει στα μαλακά τους 8 πραξικοπηματίες της Τουρκίας προχωράει σε μια επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την εκκένωση της Βίλας Αμαλία πριν λίγα χρόνια από τους Σαμαροβενιζέλους.

Πίσω από τις εξαγγελίες για «δημοκρατία», και «μέτρα κοινωνικής προστασίας», η κυβέρνηση Τσίπρα κατρακυλάει στη συνέχιση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Τώρα πλέον, κάνει γοργά βήματα για να συναντήσει την πολιτική των προκατόχων της και στα ζητήματα της δημοκρατίας.

Ο Μουζάλας ζητάει συγνώμη από τον Δένδια που δεν τον στήριξε στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών όταν αυτός ήταν υπουργός. Η «απλή αναλογική» διατηρεί το αντιδραστικό όριο του 3%. Η συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει ο Τσίπρας, δίνει υπερεξουσίες στον πρόεδρο της δημοκρατίας, υπερεξουσίες που αντιπάλεψε όλο το κίνημα της μεταπολίτευσης.

Τώρα έρχεται η σειρά των καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη και ο Τόσκας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον Δένδια. Είναι διπλή πρόκληση, αυτός που διέταξε την εισβολή της αστυνομίας στις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη, να κάνει διάλεξη για άλλο τρόπο οργάνωσης του κινήματος, «συλλογικό και όχι αυτονομίστικο».
Η εισβολή της αστυνομίας και οι συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον δρόμο για να επαναλάβουν το ίδιο εγχείρημα και στην Αθήνα, στις καταλήψεις τόσο των προσφύγων και των αλληλέγγυων, όσο και πολιτικών χώρων.

Στηρίζουμε τις καταλήψεις των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο Γενικό Πατησίων, στο Ciy Plazza, στο σχολείο της Πρασσά στα Εξάρχεια, και όπου αλλού υπάρχουν.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, καταληψιών και αλληλέγγυων.

Απαιτούμε να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών και άμεσους διορισμούς προσωπικού σε αυτά. Περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Να εγγραφούν σε σχολεία τα παιδιά των προσφύγων.

facebook.com/keerfa

 

Τα ΜΑΤ ανέλαβαν τη στέγαση των προσφύγων

Σήμερα το πρωί η (αντι)προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης πέρασε σε άλλο επίπεδο. Η εκκένωση τριών καταλήψεων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείου, λεωφόρου Νίκης και Hurriya) από τα ΜΑΤ συνιστά ποιοτική αναβάθμιση μιας πολιτικής που προτάσσει την καταστολή ως μέθοδο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

Την ώρα που τα στρατόπεδα βυθίζονται στην εξαθλίωση και τη βία, η κυβέρνηση επιτίθεται στις καταλήψεις στέγης όπου οι συνθήκες διαβίωσης όχι μόνο είναι πολύ καλύτερες, αλλά δείχνουν ένα διαφορετικό τρόπο κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των προσφύγων. Ακριβώς τη στιγμή που έχει καταστεί προφανής η χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδίου για στέγαση των προσφύγων σε απομονωμένα στρατόπεδα, εκκενώνονται οι καταλήψεις που έχουν αποδείξει ότι είναι απολύτως ρεαλιστική η αξιοπρεπής φιλοξενία των προσφύγων μέσα στις πόλεις. Είχαν βέβαια προηγηθεί η πολύμηνη εκστρατεία στοχοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης καθώς και ο κατευθυνόμενος ηθικός πανικός σχετικά με το No Border camp.

Τα κυβερνητικά επιτελεία αυταπατώνται όμως αν πιστεύουν ότι το κίνημα αλληλεγγύης θα πτοηθεί. Επιμένουμε στην αλληλεγγύη, αντιστεκόμαστε στην καταστολή. Οι καταλήψεις θα παραμείνουν, οι καταλήψεις θα ξανανοίξουν. Με τους πρόσφυγες ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα, 27/7/2016

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

solidarity2refugees.gr

 

Καλεσμα πορειας για τις καταληψεις στεγης

28/07/2016 στις 6 μμ.

Σήμερα 27/07/2016 νωρίς το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν και εκκένωσαν τρείς καταλήψεις προσφύγων στην θεσσαλονική (Ορφανοτροφείο, hurriya και Καρόλου Nτήλ).

Μεταφέρφηκαν όλοι/ες μετανάστες και μη στην ΓΑΔΘ.

Περίπου 85 άτομα έχουν προσαχθεί και θα διωχθούν ποινικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης για τις 2 και για την άλλη για διατάραξη ιδιωτικής οικιακής ειρήνης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

Έτσι καλούμε αύριο 28/7 στις 6 το απόγευμα πορεία στα προπυλαιά για τις εκκενώσεις των καταλήψεων και όλους τους προσαχθέντες.

Κατάληψη Τσαμαδού 32

 

facebook.com/Lefteria.gr

Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την τάξη!

Η αστυνομική εισβολή στην κατάληψη του Ορφανοτροφείου και η σύλληψη δεκάδων ατόμων, τα οποία συνεχίζουν να κρατούνται, καθώς και σε άλλες δύο στεγαστικές καταλήψεις, αποτελεί μια από τις πιο ελεεινές (και δεν είναι λίγες...) πράξεις της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, όπως μας ενημερώνει ως μη όφειλε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα υπαινίσσεται και αστυνομική αυθαιρεσία, ωστόσο ούτε καμιά αξία καταπατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν έχει πλέον, ούτε καμιά αυθαιρεσία υπάρχει διότι είναι προφανές ότι είναι συντονισμένη με κυβερνητική εντολή κρατική καταστολή. Βεβαίως, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στις ακροδεξιές κραυγές του πρύτανη του ΑΠΘ κατά του No Border Camp και στις απολύτως χριστιανικές πιέσεις του μητροπολίτη Άνθιμου αποφάσισε να επιβάλει την τάξη διαλύοντας χώρους στέγασης προσφύγων, συλλαμβάνοντας αλληλέγγυους και επιτρέποντας να γκρεμιστεί εν μία στιγμή το Ορφανοτροφείο, όπως ακριβώς επιβάλλει το κήρυγμα του Κυρίου. Άξιος ο μισθός τους! Όταν το ίδιο το ΚΕΛΠΝΟ καταγγέλλει τις συνθήκες στα διαβόητα “κέντρα φιλοξενείας” και απαιτεί την κατάργησή τους και τη μεταφορά των προσφύγων σε στεγασμένους χώρους εντός του οικιστικού ιστού, είναι το λιγότερο αθλιότητα αστυνομικές στρατιές να στρέφονται εναντίον των ελάχιστων χώρων που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής στους πρόσφυγες.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι “επιχειρήσεις αρετής” κατά των χώρων στέγασης προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης.

Απαιτούμε τη μεταφορά όλων των εγκλωβισμένων προσφύγων σε στεγασμένους χώρους, ιδιαίτερα άδεια ξενοδοχεία, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Επιμένουμε ότι ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση, σταμάτημα των απελάσεων και κοινωνική ένταξη όλων των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων είναι μονόδρομος

Δίκτυο για τα Ποιλιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

www.diktio.org

Νοταρά 26: Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων στη Θεσ/νίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, το κράτος επιτέθηκε και πραγματοποίησε εισβολή σε 3 καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο, στην κοινότητα Hurriya και την κατάληψη στη Λεωφόρο Νίκης 39. Σε αυτές τις καταλήψεις διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/ριών καθώς και αλληλέγγυοι/ες. Ο ακριβής αριθμός προσαγωγών και συλλήψεων δεν είναι σίγουρος ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή είναι 100 και οι συλλήψεις πάνω από 70.

Η εξουσία αντεπιτίθεται και τρίζει τα δόντια της στο κίνημα αλληλεγγύης. Μια εκδικητική κίνηση που έρχεται 2 μέρες μετά το NoBorderCamp στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έφερε στην καθημερινότητα της πόλης το μεταναστευτικό ζήτημα και ενόχλησε ιδιαίτερα την εξουσία. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι έννοιες εχθρικές προς κάθε κυβέρνηση και φρόντισαν να το αποδείξουν αξιοποιώντας φασιστικές πρακτικές εν μια νυκτί. Η επίθεση συνεχίστηκε με την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου και σύντροφοι/συντρόφισσες απάντησαν με κατάληψη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσσαλονίκη.

Το μακρύ χέρι του κράτους δηλώνει πιο ανοιχτά από ποτέ την εναντίωση του στέλνοντας τους/τις πρόσφυγες/ μετανάστες/τριες πίσω στα κέντρα κράτησης και απομονώνοντας τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες στα κρατητήρια.

Η απάντηση μας παραμένει η ίδια.Το κίνημα αλληλεγγύης και οι καταλήψεις στέγης δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες των προσφύγων/ μεταναστών/τριών και απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων αλληλέγγυων και μεταναστών/ριών.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

mpalothia.net

 

Ο «γαλατάς» χτύπησε τα ξημερώματα τρεις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

 

Μόλις δύο 24ωρα μετά την αποχώρηση εκατοντάδων διαδηλωτών-ακτιβιστών από την πόλη της Θεσσαλονίκης (που συμμετείχαν στις δεκαήμερες εκδηλώσεις του NOBORDERCAMP), το κράτος επέλεξε να εξαπολύσει μία εκδικητική επιδρομή σε τρεις κατειλλημένους χώρους της πόλης, ξημερώματα Τετάρτης (27/7/2016), όπως συνήθιζε να κάνει ο… «γαλατάς» άλλων σκοτεινών εποχών. Είχε προηγηθεί για 2 ολόκληρες εβδομάδες μία πρωτοφανής απόπειρα δαιμονοποίησης των συμμετεχόντων στο NOBORDERCAMP από τοπικούς «παράγοντες», κόμματα της «αντιπολίτευσης» και μερίδα του συντηρητικού Τύπου. Επισήμως δεν συνδέονται οι δεκαήμερες εκδηλώσεις (που περιλάμβαναν πορείες στα κέντρα κράτησης_»φιλοξενίας» της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες εργαστήρια και συζητήσεις για τον ρατσισμό, την πατριαρχία, την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τα σύνορα και τους δολοφονικούς «φράχτες» κλπ.) στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ με τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είναι ηλίου φαεινότερη η στόχευση της σημερινής καταστολής τριών κατειλλημένων χώρων, ένας εκ των οποίων μετρά ζωή περίπου 10 χρόνων ενώ ένας άλλος χώρος είχε καταληφθεί πριν λίγα 24ωρα για να στεγάσει πρόσφυγες σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Η επιδρομή της αστυνομίας εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στην κατάληψη στέγης προσφύγων στο πρώην ορφανοτροφείο στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Άνω Τούμπας, στο κτίριο στη συμβολή των οδών Βογατσικού με τη Λεωφόρο Νίκης (ιδιοκτησίας… ΑΠΘ) και στο κτίριο (ενός ιδιώτη) της οδού Καρόλου Ντηλ 32 – 34. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται κινήσεις αλληλεγγύης στα κατειλημμένα εγχειρήματα και στους προσαχθένετες που θα στηλιτεύουν την κρατική κατασταλτική πολιτική, τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά των… «αντιφρονούντων» από την «πρώτη φορά αριστερά» και την απόπειρα ποινικοποίησης της αυτο-οργανωμένης έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες/μετανάστες.

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης». 

 

Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του NoBorderCamp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.

Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης



mediatvnews.gr

 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Επίδειξη ακραίου κρατικού αυταρχισμού και καταστολής ήταν η εισβολή της αστυνομίας στους κατειλημμένους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο Ορφανοτροφείο της Τούμπας, στη Λ. Νίκης και στην Κ. Ντηλ τα χαράματα της Τετάρτης 27.7.16 και οι μαζικές προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων. Αυτή είναι η Ελλάδα και η Δημοκρατία του 2021 που υπόσχεται ο Α. Τσίπρας. Για όλα αυτά τα αίσχη προειδοποιούσε η κυβερνητική συγνώμη του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα προς τον Ν. Δένδια που σαν υπουργός οργάνωσε τις ρατσιστικές επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας» επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πρόσφυγες δεν είναι παρά κομμάτι της άθλιας αντιμετώπισης των προσφύγων από την ΕΕ με φράχτες όπως αυτούς στον Έβρο, στοίβαγμα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και με το θλιβερό αποτέλεσμα 3.000 πνιγμένους στη Μεσόγειο. Η ΕΕ χτίζει μια Ευρώπη-Φρούριο, ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση οργάνωσε την πολυδάπανη επιχείρηση καταστολής, την ίδια στιγμή που αρνείται να διασφαλίσει ανθρώπινους όρους ζωής στους πρόσφυγες, επειδή είναι απόλυτα εχθρική σε κάθε αγωνιστική κίνηση αλληλεγγύης σε αυτούς. Όποιος δεν είναι ενεργούμενο της κυβέρνησης, των ΜΚΟ, προπαγανδιστής της ΕΕ, βρίσκεται στο στόχαστρο. Καθόλου τυχαία δεν ήταν λοιπόν η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα ενάντια στο «No Border Camp». Αυτή η αστυνομική βαρβαρότητα που με τις πρωινές εφόδους θύμισε σκοτεινές μέρες, είναι κομμάτι αξεχώριστο της μνημονιακής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών, του λαού.

Η υποκρισία με την οποία ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του σπεύδουν να ανακοινώσουν ότι δήθεν διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές καταστολής, δεν ξεγελά κανένα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρική στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η απαίτηση για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις που εκφράστηκε μαζικά όλη τη φετινή χρονιά, δεν πρόκειται να σταματήσει με τον αυταρχισμό και τα ΜΑΤ. Είναι κομμάτι της πάλης για μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες, είναι ανάγκη ζωής και γι’ αυτό θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί μαζί με όλο το αντιρατσιστικό κίνημα και όλους όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα των προσφύγων σε μια καλύτερη ζωή, την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και το σταμάτημα κάθε δίωξης και γενικότερα της επίθεσης στους πρόσφυγες και στις δημοκρατικές ελευθερίες.

antarsya.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:34