Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 16:34

Ομάδα κρατουμένων Κορυδαλλού: Καταγγελία για τραυματισμούς από την εισβολή της ΟΑΕΕ στα κελιά κρατουμένων

 

Καταγγελία: τραυματισμοί από την εισβολή της ΟΑΕΕ (ομάδα αντιμετώπισης εκνόμων ενεργειών) 

στα κελιά κρατουμένων στον Κορυδαλλό

Προχθές, μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, εισέβαλαν πάλι στα κελιά μας η ΟΑΕΕ (ομάδα αντιμετώπισης εκνόμων ενεργειών).

Εμείς οι κρατούμενοι , δεν έχουμε πρόβλημα με την εισβολή της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας -γιατί περί τέτοιας πρόκειται - ούτε γενικότερα με τον έλεγχο . Έχουμε όμως πρόβλημα με τον τρόπο τον οποίο εισβάλλει στο χώρο μας, στο άσυλο μας , με τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε εμάς, αλλά και με τον τρόπο διεξαγωγής του "ελέγχου" ...
Πρώτον και κύριον , η ώρα που μας "επισκέπτονται" είναι απαράδεκτη και συνιστά βασανισμό!
Κοιμόμαστε εκείνη την ώρα, όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι, ξεκουραζόμαστε, έχει τόσες άλλες ώρες που θα μπορούσαν να έρθουν και που θα έβρισκαν οτιδήποτε θα εντοπίζονταν και τις άλλες ώρες, αποφεύγοντας αυτόν τον ιδιότυπο βασανισμό που υφιστάμεθα ...
Εκτός και αν λόγω της ιδιότητας μας ως κρατούμενοι, δεν έχουμε δικαίωμα ξεκούρασης και πρέπει να ισχύει ο εσωτερικός κανονισμός που ίσχυε στα Γκουλάγκ (!)
Τέτοια ώρα, δόκιμος θα ήταν ο έλεγχος, μόνο έπειτα από πληροφορία και όταν όντως πρέπει να αντιμετωπιστεί μία έκνομη ενέργεια!
Καμία έκνομη ενέργεια δεν έχρηζε αντιμετώπισης καθώς αποδείχθηκε τα ξημερώματα , όπως επίσης και τις άλλες μέρες που υπήρξαν παρόμοια φασιστικά πογκρόμ!
Βρήκαν κάποια τηλέφωνα ως συνήθως, που όπως είπαμε και πιο πάνω θα τα έβρισκαν και στις 11:00 το βράδυ ή στις 7:00 το πρωί ...
Σημειωτέον, ότι εχθές ο έλεγχος διεξήχθη χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, γι αυτό το λόγο πιθανώς χτύπησαν και τους συγκρατούμενούς μας - παρότι δεν αντιστάθηκαν - με εμφανέστατα τα σημάδια της βίας που ασκήθηκε ...
Οι συγκρατούμενοι που δέχτηκαν χθες αυτή τη βίαιη συμπεριφορά, θα κινηθούν νομικά εναντίον της τρομοκρατικής αυτής ομάδας, πού κανέναν άλλο σκοπό δεν έχει, παρά μόνο την ανορθόδοξη καταστολή και την κατατρομοκράτηση άνευ λόγου!
Πού ακούστηκε να εισβάλουν με τον τρόπο που εισβάλλουν -και εντός της φυλακής - να σου φοράνε πισθάγκωνα και πολύ σφιχτά τις χειροπέδες, σε σημείο τέτοιο που τα σημάδια και οι πληγές από τις χειροπέδες να είναι έντονα, να σε βρίζουν χωρίς λόγο, να σε σέρνουν και να σε χτυπάνε με τα κλομπ?
Έπειτα, με δίχως καθόλου σεβασμό, να καταστρέφουν ό,τι έχεις στον κοιτώνα σου, πετώντας τα φαγητά παντού, ακουμπώντας μετά βρωμόχερά τους τα τρόφιμα σου, πατώντας πάνω στα σεντόνια σου μετά βρωμοπόδαρά τους, καταστρέφοντας τα πάντα!
Για ποιο λόγο γίνεται αυτό?
Αυτές οι πράξεις βίας από τη συγκεκριμένη ομάδα είναι στα πλαίσια της αντεγκληματικής πολιτικής?
Γιατί αν νομίζετε κάτι τέτοιο, σας ενημερώνουμε εμείς "οι άθλιοι" των ελληνικών φυλακών, με πολλή λύπη, ότι αυτό δεν ισχύει!
Απεναντίας, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, έχοντας αντισωφρονιστικό πρόσημο!
Καλούμε τον κύριο Βασίλη Γκόνο, προϊστάμενο τις ΟΑΕΕ και την ομάδα του, με τον επιδεικνυόμενο υπερβάλλοντα ζήλο, να αρκεστούν μονάχα στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη φύση της "εργασίας" τους και να πάψουν τις αυθαιρεσίες και τις πράξεις ασέβειας προς το πρόσωπο των κρατουμένων, κατά τη διάρκεια που εκτελούν τα κατασταλτικά τους καθήκοντα!
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ελέγχους, αρκεί αυτοί να κινούνται εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους χωρίς φασιστικές παραφυάδες και προεκτάσεις!
Διότι, αν συνεχιστεί αυτή η φασιστική συμπεριφορά από μέρους τους, η αντίδραση έπειτα από πλευράς μας αποτελεί μονόδρομο !

Ομάδα κρατουμένων Κορυδαλλού

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 16:39