Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 13:10

Εκτός Σχεδίου: Κόντρα στον Νοέμβρη της απαγόρευσης να θυμηθούμε τον Νοέμβρη της εξέγερσης

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΧΕΝΕΙΟΥ

Αγώνας τώρα για υγεία-παιδεία-εργασία -ελεύθερη ζωή

Πλησιάζουν οι μέρες για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, 47 χρόνια μετά από τον μεγάλο ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας για τη ζωή και την ελευθερία.

Φέτος, η επέτειος αυτή έρχεται σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, μέσα στην πανδημία και στο λοκντάουν που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Η πανδημία του covid-19 και η συνολική διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ θέτει σε όλους μας σημαντικά ερωτήματα αλλά και διαπιστώσεις. Διαπιστώσεις όπως ότι ήδη 10 μήνες μετά την εμφάνισή της η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Όλος ο χρόνος που είχε η κυβέρνηση την άνοιξη, πήγε χαμένος και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Η πρωτοβάθμια υγεία είναι διαλυμένη, το ΕΣΥ παραμένει με ελάχιστες προσθήκες σε κλίνες ΜΕΘ (όταν δεν τις παίρνει από άλλες διευθύνσεις), γιατρούς και προσωπικό, βρισκόμενο στα όρια του και ένα βήμα πριν από το να θρηνούμε καθημερινά όλο και περισσότερα θύματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια άλλη πολιτική. Το δόγμα ο θάνατος του ενός για τη ζωή του άλλου εφαρμόζεται ήδη όταν περιστέλλονται τα κανονικά χειρουργεία κατά 80%, διαμορφώνοντας την δυστοπική εικόνα του παρόντος που μας καλούν να αποδεχτούμε. Ούτε λόγος φυσικά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άλλωστε η λέξη ενίσχυση της δημόσιας υγείας, φέρνει αλλεργία στους «άριστους» ιθύνοντες όπως και κάθε τι δημόσιο. Το ίδιο με μικροπαραλλαγές ισχύει και στην εκπαίδευση αλλά και στις δημόσιες μεταφορές. Οτιδήποτε δεν είναι ή δεν μετατρέπεται σε εμπόρευμα, μηδαμινή αξία έχει για αυτούς.

Η εφαρμογή του 2ου lockdown δείχνει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» επιτίθεται στο λαό και στοχοποιεί τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων την ίδια στιγμή που οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Κλείνει τα μάτια στους μαζικούς εκκλησιασμούς, όπως τα έκλεινε καθ υπόδειξη και εντολή των τουριστικών επιχειρήσεων το καλοκαίρι στα πλοία και στα αεροπλάνα μόνο και μόνο για να ανοίξει την οικονομία και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας, Από την άλλη θεωρεί επικίνδυνη την παραμονή σε ελεύθερους χώρους και πλατείες και την μετατρέπει σε αδίκημα ανεβάζοντας το πρόστιμο στα 300 €, ενώ ξέρει από τα στοιχεία που υπάρχουν, ότι μόνο το 4% από τα κρούσματα προέρχεται από επαφές σε ανοιχτούς χώρους. Στέλνει τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και στα δημοτικά για να μην επιβαρυνθούν οι εργοδότες με γονικές άδειες, αλλά κλείνει τις παιδικές χαρές για να μην μπορούν μετά να παίζουν στον ανοιχτό χώρο. Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν αλλά υπάρχουν δισεκατομμύρια για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη. Η πολιτική της είναι ο βασικός φορές εξάπλωσης της πανδημίας, της φτώχειας και της ανεργίας. Την στιγμή που η κοινωνία ασφυκτιά, κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιούν την πανδημία και φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα: ΠΝΠ που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, νέο πτωχευτικό κώδικα όπου ο κόσμος θα χάνει το σπίτι του από τις τράπεζες, νομοσχέδια ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ενώ μας επιβάλλει να κλειστούμε στα σπίτια ετοιμάζεται να φέρει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα χωρίς στην ουσία ωράριο (δίνοντας ευελιξία στις επιχειρήσεις), αποστερώντας τους το δικαίωμα της απεργίας και του 8ώρου, ποινικοποιώντας τους αγώνες και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση αφήνοντάς τους έρμαια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η πανδημία είναι για το κεφάλαιο μια μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω κέρδη. Μια φάση «δημιουργικής καταστροφής» του κόσμου της εργασίας και της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι αδυνατούντες οφειλέτες σε τράπεζες και δημόσιο μετατρέπονται σε εν δυνάμει εμπορικές μονάδες και πτωχεύουν , χάνοντας το σπίτι τους , έτσι για να αποκτήσουν οι τράπεζες και τα funds νέες προοπτικές κερδοφορίας.

Την αγωνιστική δράση τρέμει η κυβέρνηση και επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στις εστίες που πυροδοτούν κινητοποιήσεις ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, και σε όσους αμφισβητούν το δόγμα «νόμος-τάξη-κέρδος». Όποιος κινητοποιείται βαφτίζεται επικίνδυνος για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, όποιος διαφωνεί θα στοχοποιείται, όποιος δε συμμορφώνεται θα δέχεται την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Ο στόχος για μια κοινωνία «τάξης και ασφάλειας» που ο λαός θα ζει στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας, που θα φοβάται για την ίδια του την υγεία με τσακισμένο το ΕΣΥ, που δεν θα μπορεί να εκφραστεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απαράδεκτη και προκλητική απόπειρα της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Οι υπαίτιοι όλων αυτών, εκείνοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, που βάζουν τα συμφέροντα των λίγων πάνω από την υγεία και την ίδια μας τη ζωή, τολμούν τώρα να αναγγείλουν την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν την πορεία του Πολυτεχνείου σε 10 μέρες θα επιχειρήσουν να απαγορεύσουν την πορεία για το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση και κάθε προσπάθεια αγωνιστικής διεκδίκησης. Ανέκαθεν το πνεύμα του Νοέμβρη δεν τους κάθεται καλά και θέλουν να το σβήσουν.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Μητσοτάκη και σε κανέναν Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσουν, την πορεία του Πολυτεχνείου, Υπάρχουν 100 λόγοι παραπάνω να γίνει η φετινή πορεία γιατί μοναδικός δρόμος για να σωθούμε είναι να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, εργασία, παιδεία, ελευθερία. Γιατί ο λαός σώζει το λαό.

Αν κάτι μας δίδαξε το ίδιο το Πολυτεχνείο είναι ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Και για εμάς, πάντα ο «Νοέμβρης» φορά τα ρούχα των σύγχρονων αναγκών των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Για εμάς Πολυτεχνείο είναι ο μαθητικές καταλήψεις, είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι και στο εφετείο ενάντια στο φασισμό, είναι οι εργατικές απεργίες, είναι οι αγώνες για μόρφωση, εργασία, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Στις 17 Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε ΞΑΝΑ !

  • Ελεύθερη ζωή, δημοκρατία, ειρήνη, διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών!
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους,!
  • Αξιοπρεπής εργασία για όλους/ες, με όλα τα εργατικά δικαιώματα!

 

 Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 13:19