Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 11:41

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 Μαΐου, στην πλ. Γαρδένια: ΟΧΙ στην απόλυση συναδέλφου από το κατάστημα ρούχων BLADE

ΟΧΙ στην απόλυση του συναδέλφου A. M.

από το κατάστημα ρούχων BLADE

Η εργοδοτική αυθαιρεσία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ειδών ρουχισμού BLADE που βρίσκεται στη λεωφόρο Παπάγου, στην πλατεία Γαρδένια, στου Ζωγράφου, απέλυσε τον εργαζόμενο Α. Μ. μόλις ο συνάδελφος του ανακοίνωσε την πρόθεση του να απεργήσει στην 3ήμερη απεργία των συνδικάτων για το ασφαλιστικό στις 6, 7 & 8 Μάη.

Δεν χρησιμοποιήθηκε από την εργοδοσία κανένα από τα κλασικά επιχειρήματα. Ούτε ότι «δεν είναι καλός στη δουλειά του», αφού δεν υπήρξε ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα, ούτε ότι «δεν βγαίνει οικονομικά το μαγαζί», αφού ο συνάδελφος εργάζονταν παρτ-τάιμ, παίρνοντας ελάχιστα χρήματα. Μοναδικό λόγος της απόλυσης ήταν η πρόθεσή του συναδέλφου Α. Μ. να απεργήσει μαζί με όλη την εργατική τάξη ενάντια στο ασφαλιστικό σφαγείο που ψήφισε η κυβέρνηση στη βουλή την Κυριακή.

Είναι καθαρή πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Ζωγράφου, να απολύονται εργαζόμενοι από τη δουλειά τους επειδή παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Οι εργοδότες αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους πρόσφεραν απλόχερα όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Αξιοποιούν την διάλυση όλων των μηχανισμών προστασίας των εργαζόμενων (επιθεωρήσεις εργασίας κλπ…). Αξιοποιούν την μεγάλη ανεργία που χτυπάει κυρίως τους νέους εργαζόμενους για να επιβάλλουν καθεστώς γαλέρας, στις επιχειρήσεις τους, μικρές ή μεγαλύτερες, και να σπείρουν τον φόβο στους εργαζόμενους.

Δεν θα τους αφήσουμε.

  • Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Α. Μ. από το κατάστημα BLADE.

  • Απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων όπως το δικαίωμα στην απεργία.

  • Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε καθημερινά έξω από το κατάστημα BLADE, μέχρι να υποχωρήσει η εργοδοσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 Μαΐου, στην πλ. Γαρδένια

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.