Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 10:11

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Τσίπρας με τον Μακρόν ετοιμάζουν κοινή επίθεση στην εργατική τάξη!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

Ακολουθώντας επάξια τα χνάρια των προκατόχων της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, κλείνει όλη την Αθήνα και απαγορεύει τις διαδηλώσεις!!! με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην χώρα μας... Στο όνομα της «ασφάλειας» ουσιαστικά επιδιώκεται να εμπεδοθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, εν'όψει και των σφαγιαστικών μέτρων της τρίτης αξιολόγησης που σε λίγο ξεκινάει!.

Ο ερχομός του Γάλλου Προέδρου Μακρόν στην χώρα μας, με την συνοδεία δεκάδων επιχειρηματιών - αρπακτικά εξαγορών και ιδιωτικοποιήσεων, δεν έχει να προσφέρει κανένα όφελος στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Ο Γάλλος πρόεδρος με την εργασιακή του «μεταρρύθμιση» που έχει σαν στόχο να σακατέψει κάθε εργατικό δικαίωμα της γαλλικής εργατικής τάξης έχει ήδη αποκαθηλωθεί -λίγους μήνες μετά την ανάδειξή του στην προεδρεία, μέσα στην ίδια του την χώρα!. Οι δεκάδες τραπεζίτες και επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν δεν έρχονται παρά για να βουτήξουν ότι βρουν εύκαιρο από την δημόσια περιουσία, από την ενέργεια ως τα τεχνικά έργα και τα νερά. Οι δηλώσεις του μαζί με την Μέρκελ για μια Ευρώπη πιο αντιδραστική, χωρίς κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, πιο ιμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη, και ακόμα πιο ανισότιμη, δεν προοιωνίζουν απολύτως κανένα καλό ούτε για τον δικό μας, ούτε για τους άλλους λαούς.

Γιατί λοιπόν «χαίρεται και χαμογελάει» η κυβέρνηση; Προφανώς ο μόνος λόγος για αυτό είναι γιατί «απολαμβάνει» την στήριξη σύσσωμου του διεθνούς παράγοντα, μια που τους κάνει την βρώμικη δουλειά! Αυτό της είναι αρκετό..Έχει βέβαια σαν τίμημα το ξεπούλημα νερών, δημόσιων τραπεζών, ορυτού πλούτου, ίσως και μερικά δισ νέες πολεμικές παραγγελίες. Γιατί όχι; Άλλος πληρώνει!!

Αλλά τα χαμόγελα δεν θα διαρκέσουν για πολύ! Τα γαλλικά συνδικάτα ετοιμάζονται για απεργία στις 12 Σεπτέμβρη. Στην χώρα μας με το που θα τελειώσει το πανηγύρι της ΔΕΘ ξεκινάει η τρίτη αξιολόγηση, για την κατάργηση της απεργίας, τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, το σακάτεμα των κοινωνικών επιδομάτων... Είναι η ώρα να κινηθούμε και εμείς με αγώνες και γενική απεργία ενάντια στη 3η αξιολόγηση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:30