Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 23:12

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβερνητική τρομοκρατία έσπασε στην ΑΣΟΕΕ, η πάλη εργαζομένων και νεολαίας θα τη συντρίψει

Η κυβερνητική τρομοκρατία έσπασε στην ΑΣΟΕΕ, η πάλη εργαζομένων και νεολαίας θα τη συντρίψει

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών που είχε σαν στόχο να σπάσει το αντιδραστικό lock out της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ -το οποίο κρατάει χωρίς κανένα λόγο για μια ολόκληρη βδομάδα κλειστή την σχολή- και να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει.

Καταγγέλλει την βάρβαρη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων καταστολής, που μπήκαν σαν τραμπούκοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, χτύπησαν τραυμάτισαν και συνέλαβαν φοιτητές, όπως και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους συμπαρασταθεί, τους περικύκλωσαν και τους κράτησαν για ώρα αιχμάλωτους με στόχο την σύλληψή τους!

Η μεγάλη κινητοποίηση της νεολαίας αλλά και συνδικαλιστών και εργαζόμενων, απέτρεψε τις μαζικές συλλήψεις και οι φοιτητές βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας μια συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν ν αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους φοιτητές, και με συνδικαλιστές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κα. Υποστηρίζει τους αγώνες των φοιτητών για μόρφωση, δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την υποταγή στις επιχειρήσεις.

Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει ν ανατραπεί!

Όλοι σήμερα στις 6 μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων

http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 15:14