Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 00:20

Για τον Δεκέμβρη της εξεγερμένης αξιοπρέπειας (ή αλλιώς τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά…)

Για τον Δεκέμβρη της εξεγερμένης αξιοπρέπειας (ή αλλιώς τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά…)

Από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε, από τις παράξενες-θαυμάσιες μέρες του Δεκέμβρη του 2008 έχουν περάσει 13 χρόνια. Εκείνες οι μέρες που όλα έμοιαζαν δυνατά είναι το ίδιο επίφοβες για τους κυρίαρχους. Έδειξαν ότι στο σήμερα υπάρχει η ανατρεπτική δυνατότητα, ότι οι εξεγερμένοι μπορούν να ενωθούν και να ανακαταλάβουν τον δημόσιο χώρο, τα κτήρια, τους δρόμους, δημιουργώντας δικές τους δομές. Ν’ αμφισβητήσουν την παντοδυναμία της κυβέρνησης και της αστυνομίας που υποχωρούσαν άτακτα μπροστά στην μαζική λαϊκή αντιβία. Να αντιτάξουν μια μαγική ζωή κόντρα στην επιβολή και τις απαγορεύσεις.

Το κράτος ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει. Γι αυτό και φρόντισε να αποφυλακίσει τον Κορκονέα και τον Σαραλιώτη, τους δολοφόνους του Αλέξη, την ίδια ώρα που συλλαμβάνει και φυλακίζει αγωνιστές. Γι αυτό και προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να τρομοκρατήσει την νεολαία και τους εργαζόμενους, να τσακίσει με την καταστολή τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται την 6η Δεκέμβρη. Να ποινικοποιήσει τους αγώνες όπως έκανε πέρσι πραγματοποιώντας εκατοντάδες συλλήψεις σε όλη τη χώρα.

Την Δευτέρα 6 η Δεκεμβρίου θα βρεθούμε όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη (στην Αθήνα στις 6:00 μ.μ., Προπύλαια).

Δεν ξεχνάμε τον Αλέξη. Δεν ξεχνάμε τον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε από τους «νοικοκυραίους» και τους μπάτσους. Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Σαμπάνη που εκτελέστηκε για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στο Πέραμα. Δεν ξεχνάμε την μικρή Όλγα που πέθανε αβοήθητη στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι γιατί μαζικά υπάρχει πεποίθηση ότι κάποιες ζωές αξίζουν λιγότερο. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.

Δεν ξεχνάμε τον Βασίλη Μάγγο που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγήθηκε στο θάνατο. Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας που πέθαναν «χρεωμένοι» από την κυβέρνηση που διέλυσε το σύστημαΥγείας, τους δεκάδες που δολοφονούνται από το κεφάλαιο στους χώρους δουλειάς, τους χιλιάδες μετανάστες που πνίγονται στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο.

Δεν ξεχνάμε τη προσπάθεια της κυβέρνησης να οχυρωθεί πολιτικά και κοινωνικά απέναντι στους αγώνες μέσα από την αύξηση της καταστολής και τη συγκρότηση ενός ευρύτερου νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου – μέσα από το νόμο περιστολής των διαδηλώσεων ή τη επιλογή δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Την Δευτέρα 6η Δεκεμβρίου να δώσουμε την απάντηση μας στο δρόμο. Να αγωνιστούμε, να ενωθούμε, να προετοιμαστούμε για τις εξεγέρσεις που έρχονται.

Όλοι/ες στη διαδήλωση: 18.00, Προπύλαια!

Γιατί ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη: ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

https://synantisi.org

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 00:29

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.