Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 14:16

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης: Καταγγελία για φασιστική επίθεση

ΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Μ.Β.

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών τραμπούκων εναντίον συναγωνιστή, μέλους και μαθητή της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, το βράδυ της Πέμπτης 20/10/16 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Φορώντας καπέλα με τα διακριτικά «ΧΑ» πλησίασαν τον συναγωνιστή με απειλητικές διαθέσεις και αφού προέβησαν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του διεθνιστικού αγώνα της εργατικής τάξης, τον έσπρωξαν πάνω σε βιτρίνα καταστήματος με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμούς. Ο κόσμος της γειτονιάς έσπευσε να βοηθήσει και αυτοί κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Οι φασίστες, νιώθοντας ανοχή από το πολιτικό σύστημα και το κράτος, με τη δίκη για την εγκληματική τους οργάνωση να τραβά σε μάκρος, προσπαθούν να ξεμυτίσουν στις γειτονιές και οργανωμένοι σε ομάδες επιτίθενται σε εργαζομένους, μετανάστες κι αγωνιστές, με την τακτική του «πέντε εναντίον ενός» με σκοπό την εκφοβισμό του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Η Εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης είμαστε ένας εργατικός αντιφασιστικός χώρος που δίνουμε καθημερινή μάχη με τους νεοναζιστές υπηρέτες των αφεντικών, ενώνουμε την τάξη και πολεμάμε κάθε προσπάθεια για ‘’εμφύλιο των φτωχών’’ που στοχεύουν να στήσουν οι φασίστες με τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αγωνιστές.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Καλούμε τις εργατικές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τον κόσμο της γειτονιάς να καταδικάσει την θρασύδειλη επίθεση. Η απάντηση μας θα δοθεί στο δρόμο του μαζικού, ανυποχώρητου και αντιφασιστικού αγώνα σε κάθε γειτονιά και πλατεία.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 15:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.