Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 22:39

ΚΕΕΡΦΑ: Να ανακληθεί η απόφαση-σκάνδαλο της αποφυλάκιση του φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου

ΚΕΕΡΦΑ: Να ανακληθεί η απόφαση-σκάνδαλο της αποφυλάκιση του φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου

Η απόφαση-σκάνδαλο της αποφυλάκισης του φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου είναι μια ανοιχτή πρόκληση, μιά επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων, μια μαχαιριά πισώπλατη στο αντιφασιστικό κίνημα που με τις μεγάλες κινητοποιήσεις επέβαλε την καταδίκη των ηγετικών στελεχών των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού μορφώματος και έδιωξε τους ναζί από τις γειτονιές μας.

Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Λαμίας είναι ένα δώρο στους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, είναι το πράσινο φως ότι μπορούν ξανά να προχωράνε σε επιθέσεις κατά των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μεταναστών, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και των Ρομά.

Η καταδίκη του Μιχαλολιάκου σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών με βάση την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει το ναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση αναιρείται προκλητικά, όταν είναι γνωστό ότι στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο θα εξεταστεί η αύξηση της ποινής του σε 15 χρόνια.

Η αποφυλάκιση λόγω έκτισης μέρους της ποινής δεν είναι υποχρεωτική αλλά κάτω από την προϋπόθεση της μεταμέλειας και της μετάνοιας. Στην πραγματικότητα, ο Μιχαλολιάκος εξακολούθησε να ηγείται της Χρυσής Αυγής η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να οργανώνει επιθέσεις, όπως στην Θεσσαλονίκη, με ανοικτά ακόμη και γραφεία-ορμητήρια. Η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της και με την “κουκούλα” άλλων ονομάτων έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις την Σταυρούπολη, τον Εύοσμο, το Ν.Ηράκλειο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανοίγματα της στην ακροδεξιά πανικόβλητη μπροστά στην απομόνωση στην οποία την έβαλε η οργή του κόσμου για την δολοφονική πολιτική της, για την συγκάλυψη των εγκλημάτων των Τεμπών και της Πύλου, για την ακρίβεια, την εμπλοκή στους πολέμους, τον σεξισμό πριμοδοτεί αποφάσεις σαν κι αυτή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Λαμίας.

Είναι υποκριτικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ ότι θα ήταν στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος, αν δεν είχαν ψηφιστεί ελαφρότερες ποινές στον Ποινικό Κώδικα το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως δεν υπάρχει τρόπος να μείνει στη φυλακή με την άσκηση έφεσης από την εισαγγελία; Είναι το κόμμα, που με τις παλινωδίες στη Βουλή άνοιξε την πόρτα στο Κασιδιάρη να συμμετέχει σε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Το κόμμα, που είχε τον Μπαλτάκο να παίζει το ρόλο στη Βουλή του συνομιλητή με τους χρυσαυγίτες, το κόμμα που με το έγκλημα της Πύλου και τη συγκάλυψη του τροφοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες έχει την ευθύνη.

Απαιτούμε την άμεση άσκηση έφεσης από την εισαγγελία ώστε να οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος, πριν αρχίσει να οργανώνει ξανά τα τάγματα εφόδου του ναζιστικού μορφώματος του.

Θα μας βρούνε μπροστά τους!

Η πρώτη μεγάλη απάντηση στην συναυλία αλληλεγγύης στα θύματα του ναυαγίου της Πύλου, την Κυριακή 12 Μάη, στα Γήπεδα μπάσκετ του Ρουφ με παρεμβάσεις από την Μάγδα Φύσσα, τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, τον Γιάννη Μάγγο.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 22:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.