Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 09:41

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ Ν. Σμύρνης - ΕΚΔΗΛΩΣΗ: “Γαλλία : Εργαζόμενοι & νεολαία δείχνουν το δρόμο”

Σας καλούμε σε :

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Γαλλία : Εργαζόμενοι & νεολαία δείχνουν το δρόμο

Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 20:00

Θεατράκι πλατείας Καρύλλου

(απέναντι από ταχυδρομείο Ν. Σμύρνης)

Ομιλητές :

Michael Löwy, συγγραφέας

Fabien Perrier, δημοσιογράφος

Εδώ και τέσσερις μήνες στη Γαλλία, έχει αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο κοινωνικό κίνημα, που ζητά την απόσυρση του νέου νόμου για τα εργασιακά. Ο νόμος θέλει να κάνει τους εργαζόμενους ανίσχυρους απέναντι στους εργοδότες, να καταστρέψει τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα (αυξάνει τις ώρες εργασίας, διευκολύνει τις απολύσεις, βάζει όριο στις αποζημιώσεις, υποτάσσει τις συλλογικές στις επιχειρηματικές συμβάσεις, κ.λ.π).

Από τις αρχές του Μάρτη, αρχικά οι μαθητές λυκείων και οι φοιτητές, στη συνέχεια τα εργατικά συνδικάτα και το κίνημα Nuit Debout (νεανικό κίνημα των Ολονυκτιών στις πλατείες του Παρισιού και άλλων πόλεων) έχουν αιφνιδιάσει την κυβέρνηση, την εργοδοτική ελίτ, τα ΜΜΕ για την αντοχή και την αποφασιστικότητα τους.

Η προώθηση του νομοσχεδίου “νύχτα” με προεδρικό διάταγμα, όχι μόνο δεν απογοήτευσε, αλλά πεισμάτωσε την κοινωνική αντιπολίτευση. Το κίνημα αψήφησε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τη γενικευμένη αστυνομοκρατία, την υπέρμετρη καταστολή, τα κελεύσματα για ανακωχή λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων Euro...

Με απεργίες και διαδηλώσεις, από το λιμάνι της Χάβρης μέχρι τη Μασσαλία, το εργατικό κίνημα, οι επισφαλείς εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία, στηριζόμενοι σε γόνιμες συνεργασίες και ένα νέο συλλογικό πνεύμα συμμετοχής, αποδεικνύουν ότι ο ταξικός αγώνας δεν σταματάει.

Και στη χώρα μας, μετά την ψήφιση του «συμπληρωματικού μνημονίου», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Χρειάζεται να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να βρούμε τρόπους αντίστασης και οργάνωσης της τάξης μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΤΕ Ν. Σμύρνης – Π. Φαλήρου

afisa 060716

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.